Будівництво трамвайної колії на Сихові триває - Блог про Львів

Будівництво трамвайної колії на Сихові триває

Роботи тривають

Свого часу ваш покірний автор обіцяв читачам блогу перейтися до Санти-Барбари і глянути як в цьому районі проходять робити із прокладання трамвайної колії на Сихів.

Часу все не було, але от вчора, 11 серпня така нагода якраз трапилася. Само собою ваш автор зробив кілька фотографій і у сьогоднішній публікації поділиться враженнями від побаченого.

Отже, хто не знає, то скажу, що 18 липня на вулиці Червоної Калини розпочалося будівництво трамвайної колії. Цей проект вже давним-давно хочуть реалізувати в життя, але завжди не вистачає грошей.

І ось схоже діло після 2008 року (саме тоді востаннє прокладали колію в районі вулиці Стуса) зрушилося із мертвої точки. На Сихів навезли техніки, залучили велику кількість робітників і роботи тривають.

Техніка

Зараз це все поки що відбувається від ТЦ «ВАМ» і до ринку «Санта-Барбара». Воробус був в районі робіт десь година так 19, то роботи тут киплять повним ходом. Трактори розривають корита, створюється піщана основа тощо.

Працівники всі у білих касках, щось там дивляться, думають… Місцеві ж мешканці коли переходять дорогу, то уважно дивляться що ж це ці турки роблять в їхньому районі.

Трамвай на Сихів

Як читав в інтернеті, саме турецька компанія Onur взяла за виконання робіт.

Все описати не можу, бо не дуже в цих справах компетентний. Бачив ще що на газонах лежать багато труб.

Також читайте:   Автовокзал "Північний" у Львові відкрито

Труби

Загалом роботи по прокладанню колії мають тривати близько 8-ми місяців. Спершу будуть робити згадувану вище ділянку, а потім роботи почнуться і в районі супермаркету «Арсен».

Завершиться все біля вулиці Угорської, а опісля стартує другий етап роботи: від вулиці Угорської до вулиці Свєнціцького.

Загалом проект оцінюється у більше як 17 мільйонів євро. Багатенько, що не кажіть.

З них: 6 мільйонів євро має дати в кредит ЄБРР, 5 мільйонів – це грант німецького уряду, 6.2 мільйони все тих же євро – буде використано з міського бюджету.

Побачимо як довго триватимуть роботи і яким попитом згодом буде користуватися такий вид транспорту як трамвай. До речі, коли був в районі робіт довелося перекинутися кількома словами із однією жінкою.

Роботи із прокладання колії

Так от, вона розповіла досить таки цікаві речі. Виявляється ринок «Санта-Барбара» мають перенести у зовсім інше місце чим він зараз розташований і вже зараз є багато суперечок по цьому питанню із місцевими мешканцями. На днях це все опишу детальніше…

Ще жінку цікавило питання куди буде їздити трамвай, а саме чи є варіант сполучення Сихова із тим же Головним залізничним вокзалом.

Якщо так подумати, то чому б цей же трамвай №11 не впустити згодом теж на Сихів.

Одним словом роботи тривають і час від часу будемо за ними спостерігати.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Підсумки роботи блогу Воробуса у листопаді

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*