Як швидко одужати від застуди - найкращі засоби та ліки - Блог про Львів

Як швидко одужати від застуди?

застуда

Зазвичай застуда починається за типовим сценарієм: спочатку нежить, потім лихоманка, набряк слизової оболонки носа, носових пазух, головний біль, кашель, біль у горлі та гортані. Вони можуть супроводжуватися болями у м’язах та суглобах, загальним почуттям дискомфорту, відсутністю апетиту та слабкістю. Симптоми здебільшого тривають десь тиждень.

Класифікація хвороби як застуди насамперед визначається через присутність охолодження тіла як фізичного фактора, також такий початок хвороби є загальним для різних вірусних інфекцій верхніх дихальних шляхів, переважно носоглотки. Йому сприяють перепади температур та підвищена вологість повітря, а також тимчасове зниження імунітету.

Профілактика простудних захворювань

Оскільки застуда є результатом вірусної інфекції, необхідно уникати великих груп людей, які збільшують ризик зараження під час підвищеної захворюваності, наприклад, у холодну пору року та при осінній моросі. Зараження відбувається в результаті контакту з хворою людиною – як повітряно-краплинним шляхом, так і через дотик. Причому працює не лише через прямий контакт зі шкірою пацієнта, зараження відбувається й через предмети, якими раніше користувався. Тому важливо мити руки постійно, бо віруси передаються через руки. Ще один шлях профілактики – турбота про правильне функціонування імунної системи.

Правильна дієта, яка має бути збагачена білком, овочами та фруктами, а також продуктами, багатими на вітамін С, цинком, селеном та поліненасиченими жирними кислотами (омега-3 та омега-6) допоможе підтримати захисні сили організму. Через великий попит серед споживачів, зараз у багатьох магазинах дуже доступні ціни на омегу 3 у вигляді дієтичної добавки. З інших дієвих засобів: щоденне фізичне навантаження на свіжому повітрі, яке покращує захисні механізми слизової оболонки дихальних шляхів та сприяє адаптації організму до нижчих температур. Також дуже важливий безперервний сон не менше 7-8 годин на добу.

Застуда – це не грип

Застуду часто плутають з грипом – гострим вірусним захворюванням, яке викликається вірусами грипу A або B. Застуду можуть викликати близько 200 типів вірусів, але її наслідки не такі серйозні, як при грипі. Грип починається раптово, найчастіше з дуже високої температури (навіть 40°C), ознобу, головного та м’язового болю. Перенесений грип може спричинити ускладнення, такі як запалення серцевого м’яза, мозкових оболонок та головного мозку, пневмонії.

Лікування застуди

Найбільш природним та безпечним способом перемогти застуду є боротьба з її симптомами та покращення функції імунної системи. Ліки для лікування застуди, що відпускаються без рецепта, це жарознижувальні, болезаспокійливі та протизапальні. Також існують протикашльові та відхаркувальні препарати, препарати, що зменшують нежить. Антибіотики та противірусні препарати не рекомендуються для лікування застуди.

Однак найкращий спосіб побороти застуду – це постільний режим, правильна дієта, питво (теплі напої, наприклад, трав’яні настої), очищення та зволоження носа та носових пазух, льодяники від горла. При лікуванні застуди можна використовувати широкий спектр ефективних рослинних препаратів, які набагато безпечніші за синтетичні.

Також читайте:   Воробус знову в депресії

1) Ехінацея фіолетова

Вона стимулює імунну систему і збільшує секрецію противірусних речовин в організмі. Підвищує стійкість до вірусних та бактеріальних інфекцій. Ехінацея має протизапальну дію – як внутрішню, так і зовнішню. Застосовується як допоміжний та профілактичний засіб при рецидиві інфекційних захворюваннях верхніх дихальних шляхів та при застудних захворюваннях. За даними останніх досліджень, рекомендується приймати ліки з ехінацеєю протягом 10 днів (не довше). За місяць курс лікування можна повторити.

2) Верба пурпурна

Кора верби здавна використовується у медицині. Це матеріал, що має протизапальні, жарознижувальні та знеболювальні властивості. Розширюючи кровоносні судини, він має потогінну та зігрівальну дію. Дія кори верби аналогічна дії ацетилсаліцилової кислоти, тобто аспірину. Однак, на відміну від синтетичного препарату, кора верби не дратує слизову оболонку шлунково-кишкового тракту, тому її можна застосовувати людям, які борються з печією або болями в животі після прийому аспірину. Настій кори верби можна використовувати протягом тривалого періоду.

3) Часник звичайний

Часник, крім антибактеріальної дії, має протигрибкову дію. Він допомагає розріджувати виділення у бронхах та виводити їх, тому застосовується при інфекціях верхніх дихальних шляхів. Чим часник у лікарській формі відрізняється від часнику у салаті? Купуючи препарат, є гарантія ефективності. У ньому зазначено вміст активних сполук. Це добірний часник, розділений на дози, які за дотримання рекомендацій гарантують терапевтичний ефект. В одній таблетці міститься необхідна кількість активної речовини, чого не можна сказати про свіжий часник. До того ж часник як препаратів позбавлений характерного різкого запаху, властивого необробленим зубчикам часнику.

4) Бузина

В медицині використовуються квіти та ягоди бузини. Квітки мають потогінну і невелику сечогінну дію, що сприяє виведенню з організму токсинів. Вони підвищують еластичність судин і знижують їхню проникність. Ягоди багаті мікроелементами, мінеральними солями та вітамінами (B, C, P). Як правило, вони виводять токсини (у тому числі після бактеріальних інфекцій) та сприяють виведенню шкідливих метаболітів з організму.

5) Липа дрібнолиста

Для лікування простудних захворювань використовуються суцвіття липи. Рослина має потогінну дію, покращує випаровування та дихання через шкіру. Липова олія має заспокійливу і злегка снодійну дію. Її охоче застосовують при лікуванні дітей.

Ці та інші натуральні засоби, а також різноманітні вітаміни та противірусні комплекси для боротьби з застудою ви можете придбати на сайті Інтернет-магазину Фітомаркет.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Марина 17.02.2022 пише:

    Підчепила вірусну інфекцію. Оскільки двоє дітей удома, хворіти особливо не хочеться. Знайомий лікар порадив Умкалору. Приймала кілька днів і всі симптоми пішли, про всяк випадок приймала ще три дні для закріплення результату, не повірила відразу, що можна так швидко одужати і без купи хімічних таблеток. Мені сподобалося.

  2. Віктор 26.04.2022 пише:

    Десь з червня місяця, прощлого року, я відкрив для себе фульвову кислоту. Раніше мені доводилось по кілька раз на рік, хворіти, хоча я намагаюсь вести здоровий спосіб життя, пити вітаміни и таке інше. Але коли мені дуже хороший доктор, порадив фульвову кислоту, я це сприйняв, як чергові вітаміни, трави. Але результат перевершив сподівання. Взагалі то різні гумінові та фульвові комплекси мають не дуже приємний смак та запах, але я придмав такий що майже без вкусу та запаху. І навіть коли ми с дружиною сиділи 10 днів під обстрілами поблизу Бучі, і взагалі не було бажання їсти, кілька капель по три раза на день ДУЖЕ сильно нас підтримувало!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*