Що треба знати, коли переїздиш жити у Львів - Блог про Львів

Що треба знати, коли переїздиш жити у Львів

Переїзд до Львова

Сьогодні надворі 19 серпня, вівторок, а це означає що продовжує свою роботу блог Воробуса.

Досить часто в рубрику «Запитай у Воробуса» нам задають запитання читачі. По мірі можливості стараюся вчасно на них відповідати.

Так от, чергове запитання до нас в редакцію надійшло від людини, яка назвала себе – Anna.

Вона, зокрема, запитала наступне, далі цитую:

«Добрый день! У меня вот тоже вопрос к Вам, может что-то подскажете ))
В данный момент проживаю в Аргентине, Буэнос Айрес, но в апреле след. года собираюсь вернуться на Родину и переехать в Ваш замечательный город. Была у Вас в июле и на первых пяти минутах во Львове влюбилась в него!
Профессия у меня: международные эконом. отношения. Опыт работы 9 лет, два иностранных языка ну и более менее налажены контакты в Лат. Америке. Образование высшее и получила я его в Аргентине (есть международная аккредитация).
Будьте любезны, подскажите как обстоит дело с работой, где лучше поселиться (недорого и удобно )) ) ну и конечно же всё, что сможете посоветовать мне будет крайне полезно.
Также есть огромное желание работать (волонтёром) с детками сиротами, если у Вы знаете о какой-нибудь волонтёрской организации или, непосредственно, детском доме, подскажите )”

Буду крайне признательна».

Доброго дня, Ганно. Перш за все дякую що читаєте блог. Щодо вашого запитання, то відповім наступним чином.

Також читайте:   Хай щастить Вам, люди добрі!

На рахунок роботи чогось конкретного сказати не можу, бо, мабуть, знаєте яка зараз ситуація в країні. На роботу приймають неохоче, плюс із проблемних областей приїхало дуже багато людей, які також шукають роботу.

Хоча, думаю що із вашим дипломом і знанням двох мов знайти її буде не складно.

Щодо місця проживання, то радив би шукати квартиру в такому районі як Сихів, Топольна. Туди легко доїхати (розвинений транспорт) та і ціни на квартири значно дешевші чим в тому ж так центрі.

Як варіант може бути ще район Рясне чи Левандівка. Але, вони значно віддалені від центральної частини міста.

Нескладно знайти вже умебльовану квартиру.

Щодо волонтерів, то ним стати можна легко. Для цього лише треба приїхати у центр міста. Там останнім часом волонтерів розвелося ой як багато. Підійдете до них і просто запитаєте як вони сюди влаштувалися.

Що ще можу порадити? Ну, перша за все поїхати в Карпати, які у 100-150 кілометрах від Львова. Саме там якраз відчуєте той релакс, якого нема в Аргентині.

У Львові можете поступово відвідувати культурні події, цікаві місця, торговельні центри. Одним словом, подивитися є на що.

Хай щастить…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Zly Djo 19.08.2014 пише:

    Ukrajins’ku movu treba znaty, koly pereizdys u Lviv 😛

  2. Anna 20.08.2014 пише:

    Vorobus, Дуже дьякую Вам за відповідь.

    Zly Djo Українську мову знаю, але я народилася у Кривому Розі, а з 13 років живу у Аргентині (зараз мені 28). Цим роком була в Львові і всі з ким долеволся поспілкуватися розмовляли зі мною російской, хоча я поясняла що дуже добре розумію українську мову. 8)

  3. Балдьож 21.08.2014 пише:

    Мову вчіть. Львів єдине Україно мовне місто. Зараз понаїхали російськомовні. Йх треба всіх підштовхувати до вживання української

  4. vrubli 21.08.2014 пише:

    Балдьож, а Вам здається, що Ви знаєте українську мову? Ви лишень у своєму коментарі припустились п’ятьох помилок!
    І не таке вже й Львів українськомовне місто! До Вашого відома тут проживають національні спільноти не лише росіян, а й поляків та євреїв. Ба більше, у Львові зараз помітний спад української мови, тож називати його “єдиним” вже не можливо. Значно більше українська використовується в таких містах як Луцьк, Івано-Франківськ та Тернопіль.
    Звісно, хочеться аби у Львові підтримувалась та розвивалась тенденція української мови, але й судити інших людей і те, як вони говорять, гадаю ми не маємо права.
    Аніж осуджувати і насилу нав’язувати українську варто створити програми розвитку аби люди розуміли чому їм варто вивчати мову.
    Нам вже у радянські часи змушували до російської – нічого доброго з цього не вийшло.
    А тут всі накинулись на людину, яка звернулась із питанням.
    Та зрадіти спочатку треба, що людина із-закордону, з досвідом роботи вирішила переїхати жити у наше місто і працювати тут, ще й на його благо як волонтер! А мову вона б і так вивчила.
    Анно, приїжджайте! Оскільки ви володієте іноземною мовою та маєте досвід роботи Вам буде простіше в пошуках, знаю, бо і сама повернулась із-закордону.
    Чекаємо на Вас у нашому місті! 🙂

  5. Anna 21.08.2014 пише:

    Vrubli, д’якую Вам за підтримку! Я розумію, чо наша мова укрїнська і це добре коли люди їй володіють. Впевнена шо за декілька місяців перебування на Україні, буду добре розмовляти. Тому шо колись дуже добре розмовляла і писала :))) треба тількі згадати

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*