Точка Zoру в гостях у Воробуса - Блог про Львів

Точка Zoру в гостях у Воробуса

Точка Zoру в гостях у Воробуса

Продовжуємо рубрику розвивати рубрику «Інтерв’ю». І сьогодні у мене в гостях пан Володимир – адмін нового сайту під назвою – «Точка Zору».

– Доброго дня, пане Володимире, розкажіть читачам нашого ресурсу як виникла ідея створити сайт щоб відповісти на запитання у сфері права і не лише? Що до цього спонукало?

Доброго дня Читачі, доброго дня Воробус. Ідея створення сайту виникла як вирішення тієї мети яка мене не полишала на протязі тривалого часу. Справа в тім, що будучи професійним юристом, окрім виконання своїх прямих обов’язків, часто доводиться допомагати людям у вирішенні найрізноманітніших і проблем. Постійно з’являються нові і нові знання, напрацювання, та зразки документів. Усім цим я завжди хотів поділитись із людьми. А сайт став тим самим місточком між мною та читачами.

– Сайт має назву – «Точка зору». Чому саме така назва і хто її придумав?

Назву придумав сам. Чому саме така? Тут все просто – я твердо переконаний, що на сайті мають бути лише ті матеріали в яких я розбираюсь і які ґрунтуються на моєму досвіді та відображають мою Точку Зору на ті чи інші теми.

– Розкажіть коротко на які теми ви будете писати? Це буде переважно теоретичний матеріал чи будуть зустрічі із людьми?

Планів насправді дуже багато. Точка Зору – це не комерційний проект, багато часу доводиться витрачати на роботу за фахом, а тому питання стоїть лише у вільному часі. Поки що основні напрямки це фінанси – все що стосується банківської сфери, а також відповіді на питання з якими до мене найчастіше звертаються люди. Тематика надзвичайно різноманітна, хоча я сам поставив деякі рамки і обмежився цивільним правом, не чіпаючи господарської діяльності та кримінального права. В перспективі маю мрію створити окрему колонку на політичну тематику та обговорення суспільно важливих питань.

– Знаю що ви працюєте у банківській сфері, так от цікавить мене питання, а саме чи можна зараз довіряти банкам? Чи варто таки тримати гроші в панчохах?

Складається враження що держава взяла курс на укрупнення ринку банківських послуг. Тобто мета створити такі умови за яких дрібні і слабкі банки збанкрутують, а залишиться 20-30 крупних банків з великим капіталом. Зараз працює закон джунглів – виживає сильніший. А що стосується заощаджень, то гроші в панчохах це мертві гроші. Гроші повинні заробляти, але до цього питання потрібно підходити виважено і не спокушатись на високі відсотки. Я писав недавно на цю тему статтю, читачі можуть знайти її на моєму сайті.

– Що очікує на нас у подальші місяці? Долар і надалі буде стрімко рости чи ситуація з цінами на нього таки стабілізується?

Знаєте, це напевне одне з тих питань відповідь на яке хотіли б знати усі, але не знає ніхто.
Очевидно що курс долара завищений, у зв’язку із ситуацією на сході. І так само очевидно, що все буде залежати від тамтешніх подій. Однак гривня не повинна стрімко знецінюватись хоча б по тій причині, що економіка більше не витримає різких коливань. Варіанти два або різке не контрольоване піке з усіма наслідками в плоть до дефолту, або стабілізація курсу на теперішньому рівні. У який середній варіант із поступовим знецінення я не вірю.

Також читайте:   Воробус записався на безкоштовну вакцинацію

– Завжди цікавило мене питання поведінки простих людей із правоохоронними органами. Так от, чи могли би ви написати в загальному права людей якщо їх зупинив патруль?

Основне правило в таких випадках – у нас в країні діє презумпція не винуватості. Працівник міліції має право зупинити людину лише за наявності підозри у вчиненні правопорушення, а тому як мінімум він повинен обґрунтувати свої дії. Що стосується обшуку то він може проводитись лише в присутності двох свідків, і про це має бути зроблений відповідний запис в протоколі. Якщо працівник міліції все ж вирішив доставити людину в райвідділ наприклад для встановлення особи підозрюваного, то він зобов’язаний негайно повідомити про це рідних затриманого. Строк затримання може бути різний в залежності від правопорушення, але здебільшого це лише три години.

– Як не потрапити на гачок квартирним шахраям?

Шахрайських схем пов’язаних із житлом на жаль дуже багато. Це питання може стати темою розмови на цілий динь. Для простої людини при здійсненні купівлі-продажу житла важко розібратись з усіма документами, а на ріелтора теж не варто сильно покладатись. Тому важливо попередньо проконсультуватись із хорошим, Вашим!!! нотаріусом, який вивчить усі документи і зможе виявити можливі ризики. Багато нотаріусів мають у себе детектори валют якими можна без проблем користуватись.

– Чи можуть читачі нашого ресурсу і не лише розраховувати на вашу допомогу у тому чи іншому питанні якщо у них таки виникнуть проблеми у сфері права?

Звичайно я буду радий допомогти читачам Воробуса. На сайті Точка Зору є можливість залишати коментарі до всіх статтей. Або пишіть на пошту – suport@tochka-z.com.ua.

– Розкажіть коротко про себе: чим займаєтеся у буденному житті, хобі, сімейний стан тощо?

Ви знаєте найбільше задоволення мені приносить спілкування з найріднішими людьми, донечкою та дружиною. У нас дуже схожі вподобання ми дуже любимо подорожувати нашою країною. Тому як тільки є вільні вихідні ми сідаємо в машину і вдома нас немає :). Хочу сказати що Українцям треба більше цінувати ту красу і ті місця які ми маємо. Тому, що направду інколи дивуєшся яким мальовничими місцями нас нагородила природа.

– Ваші побажання читачам нашого ресурсу?

Хочеться побажати миру нашому з Вами дому. Завжди бути Людиною з великої букви і мати свою особисту Точку зору! І дякую Вам.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. цікаве інтервю, хорроший і дуже потрібний сайт, це я вам як адвокат кажу)))
    успіхів

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*