Нічні автобуси у Львові: за і проти - Блог про Львів

Нічні автобуси у Львові: за і проти

Нічні автобуси у Львові

Ну, і завершальною публікацією цього вихідного дня буде пост про нічні маршрутки у Львові. А все тому, що вчора в рубрику «Запитай у Воробуса» прийшов лист від людини, яка назвала себе – Святослав.

Далі цитую: «Доброго дня, Воробус, щодня читаю ваш ресурс і в мене питання чому ви нічого не написали про нічні маршрутки, які вже з 1 липня будуть їздити у Львові».

Що ж, прохання читачів автор блогу старається виконувати, тому, звісно, що спробую нижче написати свою точку зору на це нововведення.

Отже, перед тим як писати власну точку зору трохи офіційної інформації.

Нічні маршрутки чи як, по-новому, говорять у місті – нічні автобуси почнуть курсувати починаючи із 1 липня.

Поки що, виконавчий комітет львівської міської Ради дав новинці випробувальний термін тривалістю у п’ять місяців.

Саме до 1 листопада будуть вивчати пасажиропотік у нічному транспорті й після 1 листопада буде прийнято рішення чи нічний транспорт буде мати право на життя чи ні.

Вартість проїзду, інтервал та райони в яких буде можливість сісти на підбий транспорт?

Якщо ви прогавили так звані денні автобуси, то починаючи із 23 години і до 6 години ранку кожен охочий зможе скористатися нічними автобусами.

Вони будуть курсувати за сімома маршрутами і, що цікаво, їх переважна більшість буде пересікатися в центрі.

Також читайте:   Воробус відвідав Центр Митрополита Андрея Шептицького

Повний список нічних маршрутів ви можете знайти тут.

Ціна? Одна подорож пасажиру обійдеться у 8 гривень. Жодні посвідчення тут не діють. І правильно, куди ж бабусі та дідусі в 3 годині ночі будуть їздити? Ну, явно не на ринок «Шувар» за кавунами?

Хоча….

Інтервал руху складатиме годину і 20 хвилин.

Тепер спробую висловити свою точку зору по цьому нововведенню.

Новинки – це завжди добре, але якої вони якості будуть – це вже інше питання.

Що я маю на увазі? Ні, не подумайте, до ціни я придиратися не буду. Вона – адекватна. А от щодо інтервалу руху, то питання є і то суттєві.

Як на мене, то година і двадцять хвилин – це трохи забагато і де гарантії того, що ці автобуси взагалі будуть їздити?

От приїхав Воробус у Львів потягом, вийшов на вокзалі і що робити? Треба з часом зробити графік цих рейсів. Людина прийшла, глянула коли був останній автобус і вже орієнтується чи їй його чекати чи брати таксі.

А то так можна чекати й до ранку.

Одним словом, побачимо як зарекомендують себе «транспортники» нашого з вами улюбленого міста.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 28.06.2015 пише:

    Тішить те, що про цю проблему нарешті почали говорити і виводити Львів зі статусу села у статус міста в плані громадського транспорту. Але нажаль дане рішення адекватим назвати важко. Знову все вирішується через призму: а чи буде нам то вигідно? А якшо нє, то заберем. Насправді пора давно зрозуміти, що деякі речі не можуть бути вигідними тут і одразу. Нічний транспорт – це обличчя міста, те як воно дбає про право громадянина на пересування, як жителя міста так і туриста. Доречі для останніх це дуже вагомий аргумент, коли вони знають, що можуть приїхати у місто в будь який час доби, загуляти в будь який час доби, і не думати що доведеться витрачати купу грошей на таксі щоб доїхати додому. Нічний транспорт рідко коли може бути вигідним, і тому приватним маршрутчикам завжди буде западло ставити нічні автобуси. Тому знову ж таки повторю свою мантру про те, що весь транспорт міста має бути підпорядкований одному підприємству, яке буде фінансуватись і підпорядковуватись місту. Лиш тоді можна буде змінити тип мислення, з наживи тут і одразу, до стратегії розвитку. І тоді нехай нічні маршрути будуть збитковими, зате будуть покращувати якість життя у місті, розвивати в тому числі його нічне життя, а від цього в перпективі будуть набагато більші дивіденди ніж якихось пару раз по 8 грн.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*