Чи варто позичати гроші в період кризи - Блог про Львів

Чи варто позичати гроші в період кризи

Варто чи не варто?

Черговий день розпочався, а це означає, що настав порадувати наших читачів черговими публікаціями на блозі що ви зараз читаєте.

І перше про що ми будемо говорити, так це знову про запитання в рубриці «Запитай у Воробуса».

Таке враження, що люди лише думають що задати вашому автору й аж ніяк не думають коментувати публікації по темах, що вже є викладені у світ.

Тим не менше, спробую відповідати на запитання що до нас поступають. Цього разу написала Воробусу людина, яка назвала себе – Олег.

Далі цитую його слова: «Доброго дня, Воробус, напиши щось про те, чи варто людям позичати гроші в період кризи? А то до мене нещодавно прийшов друг, просив допомогти з грошима, я йому позичив і тепер ні друга, ні грошей… Шукай вітер в полі, називається це іншими словами».

Звісно, що ваш автор висловить свою точку зору з приводу цього питання. Так от, до питання позичання грошей треба підходити дуже обережно.

Навіть скажу більше, радив би їх взагалі не позичати за жодних умов. Зараз такий світ, що не знати чого очікувати від людей. Ніби людина з тобою дружить роками, ти їй довіряєш, а коли позичиш гроші, то можеш стати ворогом.

Пам’ятаю знав я одного діда, то він мені завжди казав наступне, цитую: «Якщо хочеш нажити собі ворогів, то позич комусь гроші». Спершу не вірив, але згодом таки почав розуміти, що це чистого роду правда.

Також читайте:   Переваги та недоліки роботи за кордоном

От пам’ятаю якось ще будучи студентом ходив бігати у футбол з одними старшими чоловіками. Ніби з часом знав я там всіх і само собою почав їм довіряти.

Одного разу йдучи додому попросив мене один пан позичити йому 50-ть гривень. На той час це були не малі гроші, фактично по курсу 8 гривень, то десь приблизно 7 доларів. Помножте на теперішній курс і зрозумієте що тут і до чого.

Та думаю позичу чоловікові, так він просить, обіцяв наступного тижня на футболі їх віддати. І що ви думаєте? Після цього цей рогуль пропав, трубки не піднімав, а коли я його випадково зустрів в одному з супермаркетів, то тихенько втік.

От і позичай людям гроші. Минуло вже років десь 8 якщо не більше й так я його більше не бачив.

Тому, висновок такий, що в період кризи чи не кризи, гроші позичати якщо і можна, то не у великих сумах. Друг це, брат, сват, сусід…. Нема різниці хто це.

Вони також мають дві руки, дві ноги, то нехай йдуть на роботу, заробляють гроші й потім ними розпоряджаються.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. фотограф 02.04.2016 пише:

    позика грошей небезпечна справа

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*