Переваги та недоліки роботи за кордоном

робота за кордоном

Якщо Ваша професія в Україні мало оплачувана, то один із оптимальних варіантів утримувати сім’ю – це робота за кордоном.

Від переживання іншої культури до отримання більших грошей для Вас відкриється цілий новий світ – нові способи мислення, нова їжа та нові друзі.

Багато українців в пошуку кращого заробітку і професійного зростання вибирають ближні європейські країни: Польщу, Чехію, Італію та ін. Більше інформації по цих та інших питаннях, а саме:

ви можете знайти на сайті компанії «Віза просто», там же ж можете отримати консультацію.

Це означає, що у вас є чимало напрямків на вибір, але перед тим, як прийняти своє остаточне рішення, підготуйтеся до неминучих злетів і падінь під час Вашого перебування.

Плюси

  • Ви можете заробити більше грошей. У країнах, де наймають українських робітників, їм платять значно більше, ніж вони заробляли (могли б заробити) вдома. Роботодавецьчасто надає і бюджетне житло, що дозволяє Вам ще більше заощадити.
  • Ви отримаєте нові навички. Ви можете покращити свої навички здібності – а отже, і піднести в майбутньому кар’єру на вищий рівень, працюючи в нових умовах. Тож будьте схожими на губку, яку впустили в повне відро, і поглиньте все, що можете, від різних експертів у вашій галузі.
  • Ви заведете нових друзів. Друзі завжди допоможуть та не залишать напризволяще у скрутну хвилину, інакше це не друзі. Нові дружні стосунки також означатимуть, що Вам буде де зупинитися, і з ким поспілкуватися при повторному візиті.
  • Ви зрозумієте іншу культуру. Якщо Ви відкриті для цього, Ви дізнаєтесь багато нового та побачите нові способи життя, і можливо, почерпнете щось корисне для свого життя у рідній країні. Спілкування з іноземцями та налагодження дружніх зв’язків з ними – це також добрий спосіб позбутися стереотипів щодо регіону.
  • Ви зможете подорожувати. Звільнившись від робочих обов’язків, у вихідні можна їздити у ближні міста, користуючись бюджетним громадським транспортом.

робота за кордоном

Мінуси

  • Культурний шок. Часто непросто буває вписатись у цілком нову культуру, що містить різноманітні соціальні правила та трудові звички. Ще важче, якщо Ви не володієте мовою країни, в якій працюєте. Відчувати себе чужим, постороннім у новій країні вкрай важко. Багато чого – особливості привітання, свята, подача чайових та багато-багато іншого може відрізнятися від того, до чого Ви звикли.
  • Підвищене навантаження. Ви раптом оціните величезну кількість повсякденних завдань, які потрібно виконувати у швидкому темпі без довгих перерв. Інколи вихідних може бути надто мало.
  • Ви будете далеко від своїх друзів та сім’ї. Звичайно, у Вас з’являться нові друзі, але Ви все одно втратите час, проведений із коханими чи дітьми вдома. Ви побачите їх фотографії у Фейсбуці чи Інстаграмі, і Вас накриє вражаюче відчуття ностальгії та туги. Це може призвести до почуття самотності, особливо якщо Ви нікого не знаєте у новій країні. Також існує небезпека того, що Ви почуватиметеся ізольованими через те, що все так сильно відрізняється від Вашого звичного способу життя.

До речі, якщо виїжджаєте на роботу за кордон, не забувайте про страхування. Захворіти, травмуватися може будь-хто і будь-де, а медичні послуги в Європі дуже і дуже недешеві. Та і робочу візу без страховки Вам не видадуть. Оформити страхування можна, наприклад, тут: страхівка для візи в Польшу.

робота за кордоном

Якщо Ви хочете провести все своє життя там, де народилися, це Ваш вибір, але світ повний нових можливостей, і якщо вдома немає можливості професійного розвитку, не бійтеся, відкривайте нові кордони, ставайте успішними де б Ви не були.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*