На деревах у Львові з’явилися писанки - Блог про Львів

На деревах у Львові з’явилися писанки

Писанки на деревах

Те, що Великдень – чудове свято, відомо всім. Воно нагадує нам, що Христос Воскрес із мертвих, і свято весни продовжується тощо…

Чесно признатися, це свято люблю найбільше. Причин на це є багато?

По-перше, його святкують весною, коли все починає розцвітати. От і цього року Великдень випадає на 1 травня, коли вже природа давно ожила, все навкруги цвіте.

Так, ледве не зіпсував настрій нещодавній сніг, який раптово почав падати 25 та 26 квітня, але схоже що серйозних наслідків він не наробив. Температура повітря різко піднялася вверх і холодна погода біди цвіту не наробила.

По-друге, в людей вже є закладено у підсвідомості, що напередодні свята треба усюди поприбирати, прикрасити, на роботах та й поза ними організовуються так звані «суботники» тощо.

По-третє, люд пече паски, йде їх святити, ходить по гостях і так далі.

По-четверте, Христос Воскрес із мертвих, смертю смерть подолав…

По-п’яте, в місті й поза його межами відбуваються різного роду культурні події та встановлюються абстракції. Блог Воробуса вже писав про те, що в центрі нашого міста під час свят буде діяти Великодній ярмарок на якому можна купити «дідька лисого», а також зробити фото з тим же імпровізованим «яйцем».

Також читайте:   Свято Спаса в Україні: вірування і традиції

Але, і це ще не все. Нещодавно прогулювався містом й зауважив що в багатьох районах нашого міста на деревах з’явилися писанки.

Спершу на них я натрапив на проспекті Шевченка. Там якщо пройтися, то можна побачити фактично на кожному дереві писанки, а внизу підпис з номером школи учні якої це все зробили.

Зокрема, на фото нижче помітно, що писанки на проспекті Шевченка робили діти зі школи №28.

Йдемо далі.

Площа Петрушевича. Тут також на деревах є писанки, правда не на всіх, але також є і внизу є підписи школи, яка цим займалася.

Чимось ці прикраси мені нагадують новорічну ялинку, коли на неї вішають різноманітні прикраси.

Також чув за слухами, що дерева з писанками можна побачити на проспекті Червоної Калини та проспекті Чорновола.

Якось на днях ваш автор туди також з’їздить щоб оцінити якість створеної велосипедної доріжки, а також насаджень.

Тим не менше, якщо підводити коротенький підсумок цієї публікації, то скажу, що ідея прикрашати дерева мені сподобалася. Саме ці писанки та різні елементи Великодня створюють святковий настрій.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*