Воробус відвідав концерт органної музики від Жан-Марі Лєруа - Блог про Львів

Воробус відвідав концерт органної музики від Жан-Марі Лєруа

Воробус і Жан-Марі Лєруа

З 1 по 23 жовтня у місті Львові проходить шостий за ліком фестиваль органної музики. Вирішив на нього завітати й автор блогу.

Давно казав, кажу й буду казати, що треба розвиватися у всіх сферах, а не лише грати у футзал.

Тому, в четвер після роботи відгукнувся на пропозицію п. Романа Тупися сходити на концерт відомого органіста з Франції – Жана-Марі Лєруа.

Відбувався він в будинку органної музики, який розташований на вулиці Степана Бандери. Й там, до слова, я також побував вперше.

Отже, 18 година вечора, заходжу в дім органної музики, де зустрічаю велику кількість прихильників органної музики. Вікова категорія різна: це і молодь, і старші люди.

Вхідний квиток також був не з дешевих – 50-ть гривень. Програмка вартувала дві гривні.

Тим не менше, десь на половину зал був заповненим.

Публіка

Концерт розпочався вчасно. Спершу вийшов ведучий, представив гостя, а потім вже Жан-Марі почав виконувати різні твори, а це твори як епохи бароко, так і сучасності.

Воробус спершу зніяковів, не міг ніяк звикнути до музики, але за декілька хвилин звик й просто сидів та насолоджувався класикою.

Також читайте:   Фотовиставка «Майдан. Людський Фактор» у Львові

А вона була чудовою. Після кожного твору гість з Франції підходив до публіки й дякував, що його підтримують.

Тривав концерт близько півтори години. Опісля глядачі в залі ще й вимагали від Лєруа творів на біс. Згадав він і Василя Сліпака, що загинув в АТО,

Під час концерту

Була обіцянка провести незабаром концерт саме в честь його пам’яті.

Воробус був би не Воробус, якби опісля концерту не поспілкувався з гостем з Франції. Розмова відбулася на англійській мові, я запитав як справи, як органісту Львів.

На що Жан-Марі відповів що завжди подобається сюди приїздити й з радістю це робить. До речі, при їхав органіст на концерт на власному авто подолавши не одну сотню кілометрів.

Насамкінець, Воробус та Жан-Марі Лєруа зробили фото напам’ять. Колись якщо зберуся з думками й не буду таким лінивим, то зроблю спеціальний фотоальбом, де поставлю всі фото з цікавими людьми.

Щодо органної музики, то у майбутньому планую ходити на подібні концерти, а чому б і ні?

Кажуть, що найближчий вже незабаром.

P. S. На сьогодні це все, почуємося вже завтра, бо Воробус їде на весільну забаву.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*