10 найважливіших подій 2016 року в світі - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2016 року в світі

Війна

Все менше й менше часу залишається до Нового, 2017 року й вже Воробус би йшов святкувати, але це зроблю лише тоді коли завершу всі справи у 2016.

А однією з них є безперечно підведення підсумків року в світі.

Подій там, звісно, що було дуже й дуже багато і тому серед великої кількості я би виділив наступні десять:

1. Чемпіонат Європи з футболу.

Незважаючи на те, що футбольний форум був під загрозою зриву через теракти, змагання таки відбулися і його переможцем стала збірна Португалії, яка у фінальному поєдинку зуміла обіграти в додатковий час збірну Франції.

І на чотири роки Роналду й компанія є кращими в Європі.

2. Вибори в США.

Здається це не подія року, але хто хоч трохи розуміється в політиці розуміє, що від того, хто керує Америкою багато чого залежить.

А переміг на виборах несподівано Трамп, який випередив у перегонах Клінтон. Після виборів одні країни такому волевиявленню зраділи, а інші розчарувалися. Лише час покаже що собою являє людина від республіканської партії.

Трамп

3. Референдум у ВеликоБританії.

Ця подія також сколихнула весь Євросоюз. 23 червня на Туманному Альбіоні відбувся референдум за підсумками якого 51,9 % людей проголосувало за те, щоб вийти з Євросоюзу. І ніби вже розпочався етап виходу якби не одна подія. Люд схаменувся й вийшов на акції протесту проти виходу з ЄС.

Тому, на даний час ситуація тут незрозуміла й все має вирішитися вже у 2017.

Велика Британія

4. Смерть Фіделя Кастро.

Ері кубинського диктатора таки настав кінець. У віці 90 років Фідель помер, а з ним померла й ціла епоха. Нагадаю, хто не знає, що цей комуністичний правитель правив Кубою з 1959 по 2006 рік.

Фідель Кастро

5. Вихід у світ Iphone 7.

Також читайте:   Уго Чавес – останній революціонер-романтик XX століття (Частина І)

Смартфон розроблений компанією Apple вперше був представлений світові 7 вересня 2016 року. З 21 жовтня його можна вже купити й в Україні, а ціна його коливається від 650 американських доларів.

Iphone 7 є наступником IPhone 6S і десятим поколінням iPhone.

6. Скандальна літня Олімпіада в Бразилії.

Проходила з 5 по 21 серпня в місті Ріо-де-Жанейро й на ній було розіграно 305 медалей.

В медальному заліку найбільше нагород здобули спортсмени США (121 комплект), друге місце посіли спортсмени Китаю (70 нагород), третє – Великої Британії (67 медалей).

Олімпіада-2016

7. Військовий переворот у Туреччині.

Точніше невдала його спроба. У ніч із 15 на 16 липня військовослужбовці зі складу ВПС країни, а також військової поліції вивели на вулицю військову техніку й атакували ключові об’єкти міст Анкара та Стамбул.

Як наслідок, понад дві сотні людей загинуло й ще більше двох тисяч поранено.

8. Війна в Сирії.

Цю подію оминути я не міг, адже війна в Сирії триває й страждають від неї сотні тисяч людей. А задіяні в ній Росія, Іран та сирійський уряд. Те, яке звірство творилося в Алеппо в жодні рамки не вкладається.

9. Теракти.

Їх було настільки багато, що можу втомитися всі перелічувати. Так зразу можу згадати теракти в Багдаді, Брюсселі, Бангладеші, Стамбулі, Берліні, Ніцці.

В останньому місті вантажівка й взагалі взяла й просто в’їхала в мирних людей.

10. Україна – ЄС.

Вже стільки ходить розмов про безвізовий режим для України, що й новин можна прочитати також багацько. Європейські парламентарі вирішили не пудрити собі мізки перед Новим роком і перенесли розгляд питання про надання безвізу для України на 3 квітня 2017 року. Ось так от.

Тому, поки в Європу їздимо з візами.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*