Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Група «С». Хорватія – Україна – 1:3 - Блог про Львів

Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Група «С». Хорватія – Україна – 1:3

Б'ємо хорватів

Чоловіча студентська збірна України закінчила груповий етап перемогою та вийшла у чвертьфінал з першого місця.

Враховуючи ситуацію у групі «С», чоловічу збірну України влаштовувала і нічия, оскільки навіть вона дозволяла закріпити за собою перше місце у квартеті. Але ж хіба можна грати на нічию, коли на трибунах «Алмати Арена» лунало «Україна! Україна!»? Це футзалістки жіночої збірної України, які мали вихідний день, прийшли підтримати наших хлопців. А ті, в свою чергу, за такої підтримки просто не могли не перемогти. Вони це і зробили!

Щодо старту матчу, то тут треба одразу звернути увагу на кілька змін. По-перше – Олександр Косенко зробив деякі зміни у четвірках (але гірше від цього не стало). По-друге – наставник нашої збірної надав відпочинок Сухову, тому «пост № 1» протягом усього матчу залишався за Біровим, який, забігаючи трохи наперед, провів дуже хороший поєдинок.

Сам же початок гри склався таким чином, що українці показали хорватам, яким дуже потрібна була перемога, хто триматиме м’яч у своїх ногах. Принаймні, було видно, що «синьо-жовті» мали на меті саме більше контролювати м’яч у себе. Однак, не забували вони і про небезпечні моменти біля воріт «картатих». Так, хороші моменти для взяття воріт хорватської збірної мали Лисенко, Педяш, Микитюк. Однак, і Бірову також іноді знаходилось місце для роботи – кілька разів він вступав у гру та ставав на заваді хорватам, які хотіли залишити «автограф» у його воротах. Але обстановку розрядив Педяш, який влучним ударом відкрив рахунок. Однак, раділи українці недовго. Через кілька хвилин хорватам вдалося забити у відповідь. Здавалося, що після цього балканці підуть вперед великими силами, аби спробувати вийти вперед. Однак, замість цього вони опинились у тактичній «пастці» українців, які трохи зменшили темп гри. Іноді навіть здавалось, що і хорвати згодні на такий темп, хоча нічия їх не влаштовувала. Тим не менш, протягом другого тайму їм не вдалося змусити Бірова капітулювати. Однак, у той же час хорвати могли кілька разів пропустити після контрвипадів. Втім, за підсумками першої половини гри рахунок залишився нічийним.

Також читайте:   Друга ліга України. «Галицька здоба» здобула вольову перемогу над «Меркурієм»

Після перерви хорватські футзалвсти спочатку спробували взяти ініціативу до своїх рук, але українці одразу дали зрозуміти, що контролю над грою не віддадуть. Більше того – «синьо-жовті» могли кілька разів вийти вперед. Однак, у завершальній стадії нашим гравцям не щастило у завершальній стадії атак. Але трохи згодом хорвати все-таки капітулювали вдруге. Сталося це після того, як українці організували стрімкий випад на ворота збірної Хорватії, який завершився голом Цілика. Після того стало зрозуміло, що якщо хорвати не активізуються, то вони цілком реально ризикують програти матч. Вони-то спробували ризикнути, але нічого хорошого з цього не вийшло. А коли Легендзевич зробив рахунок 3:1 на користь збірної України, то стало зрозуміло, що навряд чи підопічні Олександра Косенка віддадуть перемогу. І тільки тоді хорвати спробували активізуватись, але було вже запізно. До того ж, у воротах збірної України надійно грав Біров. Тому, хорватам тільки залишалося змиритися з поразкою.

Отже, чоловіча студентська збірна України виграла України виграла третій матч поспіль та посіла перший матч у групі «С». Тепер у чвертьфіналі, який відбудеться 23 серпня, наша команда зіграє з командою, яка посяде підсумкове друге місце у групі «D»

Хорватія – Україна – 1:3
Голи збірної України: Педяш, Цілик, Легендзевич
Склад збірної України: Біров – Педяш, Дзюба, Малишко, Цілик – Радевич, Ковальчук, Микитюк, Пелех – Лисенко, Легендзевич

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*