Богдан Стефанків: Хочеться, щоб «Галицька здоба» з року в рік росла у професійному плані» - Блог про Львів

Богдан Стефанків: Хочеться, щоб «Галицька здоба» з року в рік росла у професійному плані»

Богдан Стефанків

Цей гравець встиг стати чемпіоном України та володарем Національного кубка у складі львівської «Енергії». Він був одним із тих, хто долучився до бронзового успіху «Галицької здоби» у Другій лізі України, а також нещодавно став кращим бомбардиром «пекарів» у турнірі «V9KY».

Його ім’я та прізвище – Богдан Стефанків й сьогодні 26-й номер «пекарів» завітав в гості до прес-служби нашої команди.

– Богдане, перш за все вітаю Вас і «Галицьку здобу» з перемогою. Які враження від гри з «Транспортними Технологіями» (перемога «пекарів» – 7:2 у Гранд-лізі ОАКЛ – авт.)?
– Дякую за привітання. Радий, що нам вдалося виконали установку тренера й перемогти.

– Як Вам взагалі змагання під егідою ОАКЛ, які плюси та мінуси?
– Із плюсів виділив би велику кількість команд, відповідно, й багато поєдинків. До мінусів би відніс не дуже рівне поле й не зовсім зручне розташування майданчика.

– Давайте поговоримо про інші змагання – турнір «V9KY», де Ви стали кращим бомбардиром, також Ви один із гравців зі складу «пекарів», хто зумів оформити в одному матчі пента-трик. Поділіться секретом успіху?
– Звичайно, радий що став кращим бомбардиром першості. Зробив це завдяки партнерам по команді. Проте, було би ще краще якби «Галицька здоба» стала чемпіоном. Готовий навіть був би пожертвувати статуеткою бомбардира заради чемпіонського звання.

– Все-таки, чого не вистачило «Галицькій здобі» аби обійти в турнірній таблиці «Княжий ринок»?
– Все вирішила очна дуель, до якої суперники підійшли без очкових втрат. Грали на рівних, потім провалили початок другого тайму, який і вирішив долю цього протистояння. Тому, моя думка, не вистачило нам концентрації у певних проміжках гри.

– Був період у вашій кар’єрі в «Галицькій здобі» коли Богдан Стефанків перебував у тіні решти виконавців, нічим особливим не виділявся. Потім в один момент 26-й номер «пекарів» почав забивати і ледь не в кожній грі був кращим на майданчику.
– Секрет успіху простий – почав більше грати в основі, більше почав довіряти тренер, плюс насичені тренування почали приносити необхідні дивіденди.

– Богдан Стефанків був одним із тих виконавців, який долучився до бронзового успіху «Галицької здоби» у Другій лізі України. Кілька слів про ці змагання.
– Організація була на належному рівні. У Харкові один із найкращих майданчиків України, тому приємно було зіграти вирішальні матчі саме на цьому паркеті. Щодо змагань Другої ліги, то змагання сподобалися через свій високий рівень. Особливо вразив «Володимир», який, у підсумку, став чемпіоном і вже наступного сезону виступатиме у Першій лізі.

Також читайте:   Футбол. Суперкубок України. Шахтар 1:3 Динамо (відео)

– Який матч у Другій лізі запам’ятався найбільше?
– Напевно, поєдинок за «бронзу» проти дніпровського «Human», коли, поступаючись по ходу гри у рахунку, «Галицька здоба» зуміла знайти в собі сили й здобути таку бажану перемогу.

– А як взагалі Ви потрапили до складу «червоно-жовтих»?
– Після завершення виступів за «Енергію», деякий час я виступав у чемпіонаті Львівської області за «Географ-ЛНУ». Після одного з матчів «географів» до мене підійшов головний тренер нашої команди Сергій Тригубець, запропонував спробувати сили у команді «пекарів», я погодився.

– Що хочете здобути разом із нашою командою?
– Перш за все титул найкращої команди Другої ліги. Також хочеться щоб команда з року в рік зростала у професійному плані.

– Не є секретом, що кілька сезонів Ви пограли в Екстра-лізі за «Енергію». Розкажіть про цей етап у Вашій кар’єрі, що запам’яталося найбільше?
– Радий, що вдалося пограти у команді-майстрів, де вдалося здобути титул чемпіона країни та кубок. Саме у складі «Енергії» я почав розвиватися як гравець, адже прийшов у клуб у віці семи років (перший тренер – Ігор Костюк), згодом вже почав виступати й за основу.

Насамкінець, невеличкий бліц від Богдана Стефанківа:

– Улюблений футболіст – Кріштіану Роналду;
– футзаліст – Фалькао;
– напій – апельсиновий сік;
– девіз – ніколи не здаватися;
– якби вам запропонували піти на роботу у пекарню Ви б спробували? – напевно, що ні;
– з ким розумієтеся на футзальному майданчику з півслова? – з Олегом Партикою;
– сімейний стан – є дівчина;
– чим займаєтеся у буденному житті – професійний покер.

– Ваші побажання фанам «пекарів»?
– Бажаю ніколи не здаватися, підтримувати себе у формі й вболівати за «Галицьку здобу».

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*