Димові шоу на стадіонах: за чи проти? - Блог про Львів

Димові шоу на стадіонах: за чи проти?

Димова завіса

Давненько я не бачив, щоб у стількох матчах української прем’єр-ліги на стадіонах були такі масові безпорядки, маю на увазі – димові шоу за участю фанатів футболу.

Хто був на матчі Карпат і Динамо, який відбувався на новому стадіоні «Арена Львів», той бачив, що приблизно на 66 хвилині матчу суддя вирішив припинити гру через те, що не було нічого видно. Фанати чи хто його знає хто кинули димову шашку і тим самим, все було в диму.

Згодом гру було продовжено і досить часто диктор по стадіону попереджав вболівальників, що у разі повторного порушення гру буде взагалі припинено. Повторної шашки не було і гру таки вдалося завершити.

Ясна справа, що клуб зараз очікує великий штраф за непорядки на стадіоні, але який? Одні кажуть, що шашку кинули фанати Динамо, інші – Карпат.

Вчора ввечері дивлюся по тв футбольну передачу і бачу, що подібні димові шоу відбувалися не лише у Львові. Зокрема, димова завіса була ще на двох поєдинках, а це Дніпро – Чорноморець та ПФК Олександрія – Металіст. В останньому навіть крісла летіли.

Невже була домовленість між фанатами усіх команд, що саме таким чином треба відзначити завершення футбольного сезону у 2011 році? Щось у це слабо віриться. То що ж тоді?

Також читайте:   Футбол. Ліга чемпіонів. Прев'ю до поєдинку БАТЕ - Шахтар

Тільки і чути, шо на всіх стадіонах України під час проведення футбольних поєдинків працюють мільйон камер, а де ж вони? Плюс існують посилена безпека при вході на стадіон. Але, ж якось проносять фанати ці піротехнічні засоби?

А Євро-2012 наближається….

Звісно, що піротехнічні шоу для вболівальників – це видовище, але існує і друга сторона медалі – така як безпека людей. А не дай Боже чомусь статися? Не думаю, що дим, яким дихають люди є аж таким безпечним для здоров’я. Хто хімік може це пояснить детальніше.

Тут же згадую ще одну тему. Пам’ятаєте свого часу між собою у Львові зустрічалися команди Карпати та Шахтар. От саме тоді у футболістів гостей і вроді у бокового суддю полетіли пластикові пляшки із-під пива. Це ясно, що не нормально, але подібні сутації трапляються.

Клуб штрафують, стадіон може спіткати така ж доля. А хто буде страждати від цього? Звісно, що вболівальники, яким набридли буденні справи і вони, звісно, що за великі гроші, хочуть видовища.

Яка ваша думка із цього питання? На українських стадіонах належна безпека?

Щоб не було так вже сумно, пропоную переглянути відео про те, як львівські фанати підтримують свою команду на стадіоні «Арена Львів»:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 12.12.2011 пише:

    Бидло є бидло. Мені було дуже неприємно спостерігати таку картину. Опозорилися. :mrgreen:

  2. bachkur 12.12.2011 пише:

    дякую жителям львівщини за спецефекти, а жителям донбаса за президента спекулянта

  3. Stakeholder 12.12.2011 пише:

    bachkur, жителям Донбаса за ананаса 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*