Аборт – це зло чи шлях до порятунку? - Блог про Львів

Аборт – це зло чи шлях до порятунку?

Людина має право на життя?

Про цю тему написати мене попросила моя добра знайома. Назва її проста – аборти. І справді, останнім часом в світі і в Україні, зокрема, почастішали випадки абортів.

Десь читав в інтернеті, що на кожну новонароджену дитину приходиться дві ненароджені.

Не знаю, на скільки ця інформація відповідає дійсності, але якщо це так, то пічалька велика і якщо так піде далі, то найближчим часом з демографічною ситуацією будуть великі проблеми.

Звісно, що Воробус не дуже то і великий спеціаліст у цій темі, але також спробую висловити свою думку.

Отже, є молоді люди (дівчата), вони після народження ростуть, декого виховує вулиця і в один прекрасний момент дівчина, якій захотілося отримати задоволення вагітніє. Звісно, що у більшості таких випадків ця вагітність є не бажаною. Що далі? Щоб не бути висміяною, не мати дитину від будь-кого вона зважується на аборт. Це таке собі переривання вагітності.

І що можна на це сказати? Дуже погано вони це роблять. По-перше, аборт – це великий гріх. Дівчина фактично вбиває людину, яка ще не народилася на світ. І це ще не все. Як говорить статистика, багато дівчат після абортів не може мати дітей або ж просто мають великі проблеми із здоров’ям, такі як постійні кровотечі, інфекційні захворювання, порушення менструального циклу тощо. Потрібно це?

Також читайте:   Вибори-2012: без приколів теж не обійшлося (відео)

Звісно, що багато дівчат скаже, що іншого виходу нема, що батьки, чоловік їх приб’ють коли взнають, що вона переспала з тим, з тим і завагітніла. А тут вже нічого не поробиш.

Я би міг розглянути цю ситуацію із другої точки зору, що аборт потрібен, але цього разу не буду. Вбивати людей не можна і крапка.

Ви подивіться на багато сімей, які живуть добре, добре забезпечені і не можуть мати дітей. Що вони тільки не роблять для того, щоб мати діток. Буває навіть доходить до кардинальних ситуацій, таких як розлучення. Партнер розуміє, що його жінка чи чоловік має проблеми і просто покидає його.

А тут дівчина здорова, завагітніла і вбиває дітей і ще при тому всьому ризикує згодом не мати їх.

Добре, нехай ви завагітніли, дитина не бажана, то чому б не народити її і не залишити у дитячому будинку? Можливо хтось згодом візьме цю дитину на свою опіку.

Звісно, у кожного є голова на плечах і радити ми можемо багато і довго, але рішення остаточне приймати вам. Як собі постелите, так і виспитеся.

Хотілося би почути вашу думку, шановні користувачі блогу, щодо цього питання. Ви за чи проти абортів?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 20 може ще щось напишете?

  1. zoe 12.01.2012 пише:

    Думати треба головою перед тим як задовольняти себе!
    Справа в тому, що коли зробиш аборт, то ніхто і не здогадається що ти була вагітною, а коли виносиш і віддасиш в притулок, то це вже палєвно ). Все одно осоромишся. Гріх, не гріх, а дитина небажана, та й те що призвело до вагітності може бути гріхом, чи не так?).. Є різні випадки, іноді аборт потрібен.

  2. Lolita 12.01.2012 пише:

    АБСОЛЮТНО ПРОТИ!!!!!! Я вважаю, що аборт можна робити тільки якщо майбутній мамі по медичним причинам ні в якому разі не можна нарождувати.

  3. max 12.01.2012 пише:

    Аборт потрібен, коли на стадіївагітності в плоді(ще не людині) виявляють страшні хвороби і ще випадки бувають.

  4. Пилип Арсенійович 12.01.2012 пише:

    А якщо народжувати прийдеться від збоченця чи маньяка? Тоді що краще? 😮

  5. YurOK 12.01.2012 пише:

    Аборт це вбивство, як тут не крути. І нема різниці між вбивством народженої людини і ненародженої, навіть якщо вона хвора, чи це загрожує життю чи здоровю матері.

  6. VikiMouse 12.01.2012 пише:

    на цю тему можна спорити безкінечно, бувають різні ситуації, різні погляди на життя. Звичайно що слід думати завжди головою а не іншим органом, але якшо всетаки це сталося то існує таблетка яку купляєш в аптеці зразу на другий день (не пізніше) хімічний склад цієї таблетки не дає вам завагітніти.Звичайно це не є добре для здоров я але всетаки ліпше чим через місяць наважуватись на аборт вже майже сформованої дитинки. Я проти абортів але як є виключення які наводили дописувачі вище (хворий плід,здоров я вагітної). В мене є пару знайомих дівчат які родили в 15, 16 років які всетаки наважились родити, і зарас у всіх молода щаслива сім я. Недавно бачила знайому так вона ще родила одну дівчинку, в неї двоє дівчаток, і їй 19 років. Звичаино їм приходиться не легко томущо тікі тато обезпечує сім ю але помагають батьки з двох сторін і це має велике значення коли сім я тебе підтримує. Дивлячись на них аш серце радується, як би їм тяжко не було але вони щасливі. 😥

  7. Loralay 12.01.2012 пише:

    Контрацепція коштує набагато дешевше, ніж аборт. Тільки про це чомусь забувають.

  8. Юля 12.01.2012 пише:

    Я категорично проти абортів, бо це є дуже важкий гріх. Немає ніякого виправдання для цього гріха. Якщо плід хворий – і що? Господь дав вам саме ТАКУ дитинку і хоче вірити в те, що ви подбаєте про неї. Якщо є загроза життю матері – мої знайомі радились зі священиком в такій ситуації. Ясно, що одному татові буде важко з дитятком без дружини. Але ми не завжди можемо зрозуміти наміри Бога. Можливо, таким чином Він хоче врятувати душу мами і забрати її відразу до раю? Ми цього не знаємо. Але в любому випадку – Господь чітко нам дав знати, що аборт це гріх. Будь то протизаплідні пігулки, будь то пігулка, яка “розсмоктує” плід ,якому день-два. Це все ВБИВСТВО! Якщо не хочете робити Господу боляче – ніколи не ідіть на вбивство. Господь завжди допоможе і має свої цілі щодо кожного з вас. Я зі своєю 1,5-місячною дитинкою лежала в лікарні і там бачила неймовірний приклад для наслідування. Недалеко від нашої палати була типу кімната – з класними дверима, але вона була зачинена. Я запитала у санітарочки, що то за кімната така. Вона розповіла історію: у сім”ї народились двійнята (чи близнята, точно не пам”ятаю). Одне дитятко не мало проблем, а інше мало ДЦП… Батьки дитя не кинули, хоча вже мали одне здорове дитятко. А хворе дитятко тільки лежить, якось через трубочки його кормлять. Батьки досить забезпечені фінансово. Вони домовились із лікарнею, що обладнають одну кімнату дял своєї дитини – зроблять за свій кошт хороший ремонт, поставлять двері і тд. Всі якнайкращі умови. Лише б дозволили в тій кімнаті проживати хворій дитинці, щоб за нею був цілодобовий нагляд спеціалістів. Таким чином лікарня має шикарний кабінет і додатковий заробіток і роблять хорошу справу. Батьки кожного дня витрачають шалені гроші на медсестер і інший медперсонал цілодобовий, тільки б їх дитинці було добре. Тим діткам вже ТРИ РОКИ! Інші б багатії лишили б десь ту дитину, яка тільки лежати може, і забули б про неї. Але є ще совісні люди. Ті батьки часто навідуються до дитинки в лікарню із здоровою дитинкою разом. Це чудесний приклад милосердя і добра! Я пишаюсь ними! Сама я маю вже 6,5-місяного Богданчика. І 3 тижні тому дізналась, що знову завагітніла… Я НЕ БУДУ робити аборт, хоча моя мама сказала це серед перших слів, коли дізналась. Я заміжня і живу в 1 кімнаті з сином і чоловіком. Кімнатка малесенька і мені буде дуже важко з такими малючками. Але таку долю для мене приготував Господь. Я її приймаю. НЕ РОБІТЬ АБОРТИ!!! Це – великий гріх!

  9. PVS 12.01.2012 пише:

    Юля: +100500

    всі хто не згоден: − &infinity;

  10. Loralay 13.01.2012 пише:

    Юля, повністю з вами солідарна. Дуже рада, що є ще люди з такими думками

  11. Arwenita 13.01.2012 пише:

    Думаю, не скажу нічого унікального – я – категорично ПРОТИ!
    Виключення становлять, на мою думку, лише медичні показання – наприклад, коли генетик каже після аналізів, що дитина, не дай Бог, звичайно. має вади, несумісні з життям.
    А сам термін – небажана вагітність, небажана дитина… У голові не вкладається – як то щастя може бути небажаним?!
    Упевнена, що аборт – то є вбивство і крапка. Це ж ким треба себе уявити, щоб з власної волі вирішувати – чи жити тій дитині, чи ні.
    Чоловіка може і не бути… А якщо він виявився козел, то такий і непотрібний для виховання дитини. Скільки зараз матерів-одиначок, які не вбили і не викинули дитину, а кинувши виклик долі, залишили її і незважаючи ні на що, люблять її.
    Короче – всім, хто робив аборти, по життю ну дууже не щастить – вони все одно розплатяться за цей жахливий злочин. Ніщо у нашому житті не проходить безслідно, а таке – особливо.
    До речі, хотіла ще підкинути темку. якщо вона ще не піднімалась – про таке явище, як чайлдфрі (люди, які свідомо не бажають мати дітей і навіть вдаються через це небажання до стерілізаціі).

  12. Пилип Арсенійович 13.01.2012 пише:

    чайлдфрі 😮

  13. Януся 14.01.2012 пише:

    Тема важка для обговорення…
    Я проти, крім випадків коли є загроза життю матері чи коли лікарі-генетики після багатьох аналізів підтвердять, що в дитини є невиліковні вади. Хоча дехто каже, що вади розвитку не причина дя аборту. Я також так думала, поки не побачила, як живуть родичі з невиліковно хворою дитиною. Морально це дуже важко. Поки живі батьки, вони про дитину потурбуються, а як їх не стане у нашій державі така дитина приречена.
    А щодо аборту, бо дитина небажана, особистого досвіду не маю, та кажуть дівчата на форумах, що життя після перетворюється на жах…

  14. РоманТ 18.01.2012 пише:

    Аборт – це вбивство і крапка. Категорично проти цього. Це те саме, що ви народите дитину, а потім після народження її вб’єте!!

  15. Архіваріус 19.01.2012 пише:

    РоманТ, Ну,ну, а скількох же ти дітей виховуєш?

  16. Анастасія 10.03.2012 пише:

    ми з чоловіком думаємо чи не взяти дитину з дитячого будинку. Якщо якась з дівчат вагається з абортом, і опинилася у безвихідному, на її думку, становищі, то можливо ми зможемо їй допомогти і всиновимо її дитинку. Не знаю, правда, як це юридично правильно оформити, але це цілком серйозно. Моя пошта zuhovska@mail.ru

  17. Рома 29.01.2013 пише:

    Аборт(вбивство)-ніколи не є потрібнеЯ!!!!!!!!!!!!!

  18. гуманіст 07.02.2013 пише:

    Вважаю на це питання мають право відповідати тільки “небажані” діти. Фіналом любого життя яким би тривалим воно не було завжди буде смерть. Тобто зачавши ви вже даєте комусь смерть, не залежно від того народити ви дитину чи позбудетесь плоду. Добре коли ви народивши дитину (я вважаю що “народжують” обоє батьків) здатні зробити її життя повноцінним. Інакше ви все одно даєте лише смерть, тільки шлях до неї більш тривалий і сповнений страждань. Небажане зачаття це злочин ! Не виправдовуйте себе, даючи життя тому хто вам не потрібен.

  19. Архіваріус 07.02.2013 пише:

    Анастасія, Браво, ви молодці!

  20. гуманіст 07.02.2013 пише:

    Януся, :hello:
    Приємно що ви розумієте ситуацію. Особливо приємно що не маючи власного власного досвіту.
    Життя не бажаної дитини теж не легке. І це також краще зрозуміти, ніж мати досвіт.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*