Печери білих хорватів - Блог про Львів

Печери білих хорватів

Печери білих хорватів

Воробус не обмежився відпочинком в Карпатах і в один із вихідних днів вирішив завітати в село Стільсько, яке знаходиться неподалік від міста Миколаїв (Львівська область).

Саме тут знаходяться залишки давнього племені білих хорватів, яке населяло територію сучасної України у VIII-XI століттях.

Вчені кажуть, що колись тут проживало більше як 40 тисяч жителів. Але, на то вони і були плем’ям що з часом один на одного почали полювати і вбивати.

Якщо набрати в пошуковій системі слово «білі хорвати», то дядько «гугл» одразу ж видасть велику кількість інформації по печерах і не лише.

Воробус відвідав лише печери, тому може розповісти лише за них. Довго ми сміялися з колегами, адже пара знайомих пішли першими і ми почали вгадували з якої ж печери вийде пара.

На жаль, ми помилилися, але це нічого. Зате, ще раз посміялися коли один із колег згадав печерні часи, коли хлопець брав дівчину, тягнув у печеру і робив з нею що хотів. Зараз часи дикунства минули і такого думаю нема, хоча…. 😀

Ким же були ці білі хорвати? Історія говорить, що згадуються вони у “Повісті минулих літ”лише три рази.

Першого разу у переліку східнослов’янських племен, які населяли Русь, другого як суб’єктів походу князя Олега, і, нарешті, третього, коли князь Володимир завоював їх.

Також читайте:   ТОП-5 місць для відпочинку в осінніх Карпатах

Що ж, заходимо у печери, а їх, до слова, є цілих шість. Кожна з них невеликого розміру і є проходи між ними. Тобто, якщо ви зайдете в першу, то через деякий час можете вийти з шостої.

Печера

Хто ж жив у цих печерах? Історія каже що монахи, згодом там зберігалися їх мощі. Але, для чого їм були ці досить таки прості домівки?

Кажуть ще, що під цими печерами знаходяться величезні порожнини. Археологи свого часу хотіли їх дослідити, але на це все не вистачило коштів.

Та і повітря впускати в них не варто, все може зруйнуватися.

А ще по дорозі в печеру ми зустріли цікавого пана років так 30-ти. Чим він був цікавим, так це тим, що казав нам не робити гадостей в печерах, бо білі хорвати наведуть на вас «порчу».

Столик біля печери

Виявляється пан зайшов у печеру, його покликала природа, він зробив своє діло, а через деякий час зрозумів що «порча» діє.

Хлопчина перед тим запросив дівчину на «здибанку», а коли вийшов з печери дівчина зателефонувала, у неї змінилося відношення до хлопця і за побачення прийшлося забути.

Зараз вона його ігнорить.

Тепер хлопець сидить біля столика що знаходиться неподалік печери і думає як зняти це прокляття.

Ось такі от вони – печери білих хорватів.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Омелян Косопизд 02.07.2014 пише:

    😀 😀 😀 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*