Сонячне затемнення у Львові (відео) - Блог про Львів

Сонячне затемнення у Львові (відео)

Сонячне затемнення у Львові (відео)

Сьогодні надворі 20 березня, п’ятниця, а це означає, що вже скоро наступлять вихідні і можна буде як слід відпочити від трудових буднів.

Для Воробуса зараз кожен день як вихідний адже він перебуває на лікарняному, тому за час вимушеного простою стараюся радувати наших читачів цікавими публікаціями.

Одну із таких зараз вам вдасться прочитати.

Безперечно головною темою сьогоднішнього дня в світі та й в Україні, зокрема, є сонячне затемнення про яке блог Воробуса активно анонсував ще вчора.

Так от, автор блогу обіцянку виконав і таки поспостерігав за затемненням.

Підготовку до перегляду розпочався близько пів 11 дня. Питання, які мене турбували:

1. Звідки краще дивитися сонячне затемнення?
2. За допомогою чого це можна робити?

Видумувати чогось екстраординарного Воробус не став, а просто вийшов з хати на подвір’я, а там якраз світило згадуване вище сонечко.

Сонячне затемнення

За допомогою чого спостерігати затемнення сонця? Адже не секрет, що напряму дивитися дуже небезпечно для здоров’я та й якщо чесно – коли сонце світить нічого затемненого і не побачиш.

Питався сусідів за спеціальні окуляри, думав закоптити скло, шукав дискету, але все це так і не вдалося втілити в життя. Добре що на допомогу прийшла погода, ваза з темного скла і фотоапарат.

Затемнення сонця

Погода настільки посприяла затемненню, що сонце то заходило, то виходило із-за хмар. От якраз в цей момент більшість людей міста Львова змогла побачити як сонце на кілька хвилин стало місяцем. 😀

Також читайте:   Підземний перехід на Верхньому Шуварі: утопія чи реальність?

Решту ж часу Воробусяка дивився на сонце за допомогою темною вази. Це вам не телескоп, але, як кажуть, на село згодиться.

Ваза з темним склом

Близько 11 години 57 хвилин сонце максимально затемнилося у місті Лева, а це приблизно 59 %.

Що цікаво, близько 11 години 30 хвилин на вулиці стало дуже холодно. І ніби вітру не було, і дощ не падає, надворі температура +8 градусів тепла, а холод такий був, що ваш автор подумував чи то не піти до хати взяти рукавиці.

Як скаже мені згодом сусід, цитую: «А що ти хотів? Це просто сонце зайшло за хмари, а уяви собі якби його взагалі не стало. Люд би тупо замерз». І ви знаєте, в чомусь сусід таки був правий.

Зараз вже надворі 12 година 30 хвилин і на вулиці поступово починає ставати світліше. Сонце повертається потрохи до свого звичайного русла.

Насамкінець, пропоную переглянути ексклюзивне відео від нашого читача – людини з ніком Taras32 (велика йому подяка) де ви зможете побачити як відбувалося сонячне затемнення у місті Лева:

<
Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*