У соборі св. Юра виставили Хрест, привезений до Львова Андреєм Шептицьким - Блог про Львів

У соборі св. Юра виставили Хрест, привезений до Львова Андреєм Шептицьким

Реліквія у церкві Святого Юрія

Нарешті ми дочекалися п’ятниці, останнього робочого тижня. Тому, треба ще трохи потерпіти і вже згодом будемо відпочивати як слід.

Воробус думати про роботу не буде, а візьме й просто порадує вас новими публікаціями.

Вчора, перед тим як лягати спати, вирішив ще «полазити»просторами інтернету. І от саме на одному з інформаційних сайтів побачив новину, що вже сьогодні, 14 серпня протягом дня в церкві Святого Юрія буде стояти унікальна святиня.

Зацікавився і поставив собі за мету саме перед роботою сходити в церкву та гляну що там і як.

Що з цього вийшло читайте далі.

Як відомо, доїхати до церкви Святого Юрія зараз проблематично. Під саму церкву вже ті ж маршрутки чи тролейбус не їдуть, тому приходиться їхати або до привокзальної площі і вже звідти йти пішки, або ж виходити на вулиці Дорошенка і також йти пішки.

Автор блогу не такий старий як здається це на перший погляд, тому саме так я і зробив. Доїхав трамваєм до вулиці Дорошенка, а там вже пішов у напрямку церкви Святого Юрія.

Цікаво ще мені було окрім відвідин святині ще подивитися на площу Святого Юрія коли там нема багато людей. На відкритті пам’ятника Шептицькому то я був, але тоді всі роботи виконані роботи оціни як слід не зумів.

Також читайте:   Про завершення виступів за "Майолу", другий тур виборів та поїздку в Харків

Тепер же це вдалося…

Отже, що можна сказати? Сама площа в даному випадку мені подобається і пам’ятник митрополиту вписується сюди якраз. Звісно, що було би краще якби ще ці всі клумби були доведені до ладу. Але, на жаль, у нас в країні так є, що коли очікували всі на відкриття, то все приводили до ладу, а коли подія відбулася всім стало начхати.

Колись прийду сюди ще ввечері гляну що тут і як.

Повертаючись до теми реліквії скажу, що її виставили всередині церкви й офіційна її назва – Хрест Господній, привезений зі Святої Землі не ким-небудь, а праведним митрополитом Андреєм Шептицьким.

Заходжу в церкву, головний вхід відчинений, люди моляться (триває Служба Божа) і по одному підходять до Хреста і його цілують.

Чи є багато людей у черзі? Не сказав би, але хвилин зо 10-ть постояти мені прийшлося.

Реліквія буде перебувати в церкві Святого Юрія лише сьогодні до 20 години, а опісля її заберуть і віднесуть у місце де вона зберігається, а це Національний музей ім. А. Шептицького у Львові.

Тому, якщо маєте нагоду сходити і вкотре помолитися Господу Богу за те що ми існуємо на цій землі.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*