На площі Теодора розмалювали стіни будинків - Блог про Львів

На площі Теодора розмалювали стіни будинків

Графіті на Теодора

Думаю наші читачі хоч раз в житті колись їздили в таке селище міського типу біля Львова як Брюховичі. Відомі вони тим, що там знаходиться велика кількість санаторіїв, озер, академія при президентові України, а також багато котеджів.

І справді, як заїдеш туди, то думаєш а чи бува тут не королі живуть? Настільки такі красиві там особняки.

Брюховичі Брюховичами, але в них ще й треба заїхати. А зробити це можна, як відомо, з площі Теодора з якої відправляється по декілька разів на день маршрутки.

Якось на днях ваш покірний саме так і зробив. Прийшов на згадувану площу, зайняв місце в черзі, маршрутки ще не було і я почав дивитися на саму площу що на ній так, а що навпаки аж ніяк не радує.

Так от, ще колись вона була дуже страшною. Тепер вже все змінилося і міська влада спільно з активістами робить спроби її популяризувати.

Це щось на зразок площі Данила Галицького. Пам’ятаєте як колись говорили, що на цій площі часто збиралися підозрілі лиця, пиячили, курили й від того туристи й місцеві мешканці боялися сюди ходити.

Часи змінилися, на площі відновили лавки, поставили пам’ятник кавоману Кульчицькому й вона задихала по-новому.

Також читайте:   Кондуктори повертаються?

Схожа ідея зараз існує щодо площі Теодора. Те, що тут вже почали проводитися фестивалі, виставки – це одне, але будівлі як були страшними, так і такими залишилися.

Єдине, що зараз радує, так це графіті на двох будинках, які ви можете побачити коли лише ступає нога на площу Теодора.

Що на ньому зображено? Замість сірих, обдертих стін зараз можна помилуватися геометричними фігурами (піраміда, трапеція, трикутник), які зображені на стіні.

Хоча, якщо довго дивитися на ці стіни, то складається таке враження, що перед вами вимальовується цілий проект.

Це як на прийомі в психолога. Лікар дає вам дивитися на картинку і питає що ви бачите. Що цікаво, у кожної людини виникають різні асоціації.

Повертаючись до площі Теодора скажу, що в майбутньому тут кардинально мають переробити вулицю, насадити велику кількість дерев, намалювати велосипедні доріжки, замінити плитку й так далі.

Затримка зараз за грошима, адже в місті тривають ремонти та будують трамвай на Сихів. Проте, з часом влада міста візьметься й за цю площу.

А поки що ми насолоджуємося цими чудовими малюнками, які час від часу з’являються на будинках міста Львова.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*