Чемпіонат Європи (U-19). Фінал. Хорватія (U-19) – Іспанія (U-19). Анонс - Блог про Львів

Чемпіонат Європи (U-19). Фінал. Хорватія (U-19) – Іспанія (U-19). Анонс

Фінал

Настав той день, коли буде завершена тижнева історія під назвою «чемпіонат Європи з футзалу (U-19)». Саме сьогодні буде зіграний фінал першого в історії юніорського Євро. Відповідно, сьогодні або збірна Хорватії, або збірна Іспанії стане першим чемпіоном Європи з футзалу серед 19-річних.

І що цікаво – обидві збірні на стадії групового етапу стали кривдниками юніорської збірної України. Якщо чесно, зараз не зовсім хочеться згадувати ці матчі. Але краще згадаємо очну зустріч збірних Іспанії на тому ж таки груповому етапі. Тоді іспанці швидко повели в рахунку, однак не змогли одразу розвинути свою перевагу. Тим не менш, піренейці контролювали хід гри і в будь-який момент могли додати та збільшити рахунок на свою користь. Щоправда, кілька моментів хорвати все-таки створили, але не змогли їх реалізувати. Цим іспанці скористались наприкінці гри, коли змусили Чизмича ще двічі витягати м’яча з сітки власних воріт.

Але той матч вже став історією. Тепер юніорські збірні Іспанії та Хорватії писатимуть нову історію. І виграє та команда, яка напише свою історію краще за суперника. До того ж, у кожної команди є свої «письменники», здатні це зробити. У хорватів це, перш за все, Чизмич, який реально претендує на звання найкращого воротаря турніру, та Юрліна, котрий є безумовним лідером «картатих». Але сюди, мабуть, варто додати ще і Мудроню, Цей гравець – справжній «мозок» балканської команди. І від того, як зіграють ці гравці, залежатиме вся гра хорватської збірної. До речі, варто сказати ще дещо цікаве про цю збірну, яка стала справжньою сенсацією юніорського Євро. Як сказав кореспонденту «5х5» капітан національної збірної Хорватії Іво Юкич, у хорватському футзалі було свого часу дуже хороше покоління 19-річних гравців, але у них не було такого турніру, як юніорський чемпіонат Європи. Але це покоління зробило те, про що можна було тільки мріяти. І можна зараз передбачити, що у цьому фіналі балканці гратимуть не так, як у минулій грі проти іспанців. Вони гратимуть більш на емоціях, з великим натхненням. А коли команда грає з натхненням, то навіть у такого грізного суперника, як збірна Іспанії, можуть виникнути проблеми.

Також читайте:   Враження від турніру "Чернігівське фан-кап-2013"

Що стосується збірної Іспанії, то тут окрема історія. Ця команда сильна як командно, так і індивідуальними діями своїх гравців, адже там практично кожний футзаліст може власноруч вирішити долю епізоду та принести потрібний результат. Але все-таки виділимо Гордільйо Дель Піно, Адріана та Повіля – ці гравці є тими, навколо яких здебільшого і будується гра «Червоної фурії». Можливо, хтось з них отримає титул найкращого гравця чемпіонату. А взагалі в Іспанії вважають, що це покоління гравців 2000 р. н. – найталановитіше за останній час. Останнім більш-менш перспективним поколінням в іспанському футзалі вважалось сузір’я гравців 1994-95 р. н. (це покоління було відомо завдяки Дані Сальдісе та Елою Рохасу). Але саме це покоління може увійти в історію, якщо стане чемпіоном Європи серед 19-річних.

Отже, вже за кілька хвилин у Ризі пролунає стартовий свисток фінального матчу першого в історії чемпіонату Європи з футзалу серед 19-річних. Історія європейського футзалу твориться зараз, на наших очах.

Хорватія (U-19) – Іспанія (U-19)

14 вересня 2019 року. Латвія. Рига. «Арена Рига» – 20.00.
Арбітри: Інгус Пуріньш (Латвія), Григорій Ошомков (Естонія), Ірина Веліканова (Росія)
Хронометрист: К’яра Перона (Італія)
Пряма трансляція: «UA: Перший»
Прогноз «5х5» – 2:4

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*