Карантин в Україні. Репортаж з Києва - Блог про Львів

Карантин в Україні. Репортаж з Києва

Карантин  у Києві

Безперечно, тема коронавірусу у всіх на вустах. Люди сидять вдома, дивляться телебачення, слідкують за новинами у мережі інтернет. Такого попиту на одну й ту ж тему не було з часів, мабуть, Революції Гідності.

Але, це й не дивно. На кону людське життя й влада міст й країни, у тому числі робить всі можливі методи аби люд масово не почав хворіти на цю кляту заразу.

У Львові карантин триває, до місцевих мешканців потрохи доходить що треба сидіти вдома й по можливості менше лазити вулицями. Нема чого. Саме таким шляхом можемо перебороти недугу. Десь у цьому плані може й допомогти природа. У місті Лева суттєво похолодало й нема бажання вилазити з теплої домівки на фактично морозяну погоду.

Про Львів будемо говорити, але дещо пізніше, а зараз перенесемося в інші регіони. Завдяки власним каналам зв’язку спробую дізнатися а що ж відбувається в інших містах України.

Розпочнемо зі столиці. Ось що розповів мені колега Богдан про вчорашній день, 20 березня.

Далі цитую його слова:

Коронавірус у Києві

Транспорт

Так, дійсно у столиці не працює метро. Я до цього ставлюся скептично, адже, моя думка, що у метро легше самоізолюватися ніж у маршрутах. У комунальному транспорті міста: трамваях, тролейбусах та автобусах дійсно возять лише 10 людей і не більше. Інша ситуація з маршрутками. По головному фото до цієї публікації помітно які черги на цей вид транспорт. Багато хто начхав на заборону. Навіть більше, у салоні транспорту, де можуть бути інфіковані, не всі мають маски. Якщо зробити відсоткове співвідношення, то десь приблизно 65 на 35 на користь тих, хто без масок.

Також читайте:   Про вірус, іспанців та гуляння

Літні люди

Пенсіонерів на вулицях міста багато, у транспорті їх теж не бракує. Куди вони їдуть? Відомо лише їм.

Продукти

Дефіциту з ними нема. Як і раніше всі супермаркети працюють. Де-не-де спостерігаються черги.

Дитячі майданчики

Незважаючи на прохання місцевої влади не робити скупчень людей, вони все рівно це роблять. На дитячих майданчиках батьки гуляють з дітьми, останні контактують з іншими й так далі. Я вважаю що це не нормально. Гуляти треба, але не робити масових скупчень людей.

Особисто я стараюся сидіти вдома й лише за великої необхідності виходити на вулицю. На жаль, сьогодні змушений був їхати громадським транспортом.

Ось така ситуація в Києві. З карантином тут проблеми.

P.S. Як тільки що стало відомо нашому сайту, з 23 березня мер Києва Віталій Кличко зупиняє весь громадський транспорт. На ньому будуть їздити лише лікарі, продавці аптек і їм подібні.

У найближчих публікаціях очікуйте розповіді з інших міст.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*