Чемпіонат Іспанії: «Мовістар Інтер» повернув собі титул чемпіона + ВІДЕО - Блог про Львів

Чемпіонат Іспанії: «Мовістар Інтер» повернув собі титул чемпіона + ВІДЕО

Мовістар Інтер

Виліт на ранніх стадіях цьогорічного «Фіналу восьми» чемпіонату Іспанії «Барселони» та «Ель-Посо» фактично робив «Мовістар Інтер» фаворитом фіналу. Однак, «Вальдепеньяс» вже привчив усіх до того, що це – команда з характером.

Тому, можна було не сумніватись у тому, що підопічні Давіда Рамоса дадуть бій «Інтеру». До того ж, коли у «Вальдепеньяса» буде наступна можливість поборотися не тільки за чемпіонство, а і за вихід до Ліги чемпіонів? Адже ситуація щодо розподілу місць від Іспанії на євросезон 2020/2021 р. р. складається таким чином, що якщо у цьогорічному фіналі Ліги чемпіонів, який відбудеться у Барселоні, ані «Ель-Посо», ані «Барселона» не зможуть перемогти, то тоді путівки до Ліги чемпіонів дістануться фіналістам чемпіонату Іспанії. Якщо ж або каталонці, або мурсійці зможуть здобути титул найкращої команди Європи, то їм титул складе чемпіон Іспанії.

Також не будемо забувати і про ще одну дуже важливу деталь. «Інтер», в принципі, міг би зіграти і внічию. І тоі він би здобув чемпіонський титул, оскільки за підсумками регулярного чемпіонату був у турнірній таблиці вище за «Вальдепеньяс». Але ж і самі «рожево-білі» це розуміли, оскільки вже проходили через подібне випробування (саме завдяки нічийному результату «Вальдепеньяс» пройшов «Осасуну»). І підопічні Давіда Рамоса чудово розуміли, що тільки перемога дозволить їм уперше в історії стати чемпіоном Іспанії з футзалу.

Але вже на старті поєдинку «Вальдепеньясу» довелося корегувати свої плани, адже «Інтер» забив швидкий гол. Борха після подачі з кутового знайшов Піто, а той з кількох метрів не схибив. Здавалося, що цей швидкий м’яч вдарить по психологічній стійкості «рожево-білих». Але ж ми знову згадаємо матч з «Осасуною». Скільки там «Вальдепеньяс» програвав? Вірно, 0:4.

Але ж усі прекрасно пам’ятають, чим це у підсумку закінчилося. Тому, гравці «Вальдепеньяса» швидко прийшли до тями та ніби забули, що рахунок вже не на їх користь. Щоправда, і «Інтер» був готовий до таких подій, тому він намагався при першій же можливості скористатися нагодою, щоб подвоїти рахунок. Але всі плани «Інтера» зруйнував пенальті, який на 10-й хвилині був призначений у ворота Хесуса Ерреро за фол Ортіса. Чіно скористався своїм шансом сповна – він розвів Хемуса Ерреро та м’яч по кутах воріт та реалізував 6-метровий. Цей гол надихнув гравців «Вальдепеньяса» на нові атаки на ворота «Інтера». І треба сказати, що «інтеристам» довелося суттєво понервувати, адже «Вальдепеньяс» мав як мінімум три дуже чудові нагоди, щоб вийти вперед. Але фарт та вала гра Хесуса Ерреро рятували «Інтер» від голу. За свої змарновані моменти «Вальдепеньяс» поплатився під кінець першого тайму. Спочатку на 19-й хвилині Піто скористався закидом зі половини майданчику «Інтера» та скинув м’яч на Борху, який і переправив «пошту» у ворота Еду. А вже за три секунди до перерви Борха віддав «боржок» Піто, і бразильський «стовп» «Інтера» зробив рахунок 361 на користь підопічних Тіно Переса.

Також читайте:   Кубок Португалії – 2022: «Спортінг» вчетверте поспіль став володарем трофею

Здавалося, що «гол у роздягальню» та більш-менш комфортна перевага «Інтера» зроблять свою справу. Однак, з початком другого тайму «Вальдепеньяс» став створювати проблеми підопічним Тіно Переса. Відповідно, у Хесуса Ерреро стало більше роботи. А під час одного з епізодів номінальні господарі майданчику привезли собі вільний удар, але футзалісти «Вальдепеньяса» цією нагодою не скористались. Водночас, «Вальдепеньясу» (та особисто Еду) дуже пощастило, коли Елісандро в одному з епізодів потужним ударом перевірив на міцність каркас воріт. Якби м’яч полетів трохи нижче, то рахунок вже міг би бути розгромним. Натомість, «Вальдепеньяс» не забарився з відповіддю. Підопічні Давіда Рамоса заробили штрафний неподалік від воріт «Інтера», і Кайнан вирішив пробити сам. Удар був несподіваним для Хесуса Ерреро, адже м’яч після контакту з ногою голкіпера «Інтера» опинився у воротах. Явний «ляп» одного з кращих воротарів світу. Так рахунок став 3:2, і інтрига загострилась максимально. Під час однієї з атак «Інтера» Елісандро ще раз перевірив на міцність каркас воріт «Вальдепеньяса» – каркас виявився міцним. Але варто зазначити, що це був один з небагатьох реально небезпечних моментів у активі «Інтера» за другий тайм. На протилежній половині все було значно цікавіше. Рафаель Рато мав кілька непоганих моментів для того, щоб засмутити своїх колишніх партнерів по «Інтеру», проте Хесус Ерреро був на висоті. Фактично другий тайм цієї гри став повторенням другого тайму поєдинку «Інтера» проти «Пальми Футзал» у півфіналі. Тоді «Пальма» залишила другий тайм за собою, нанесла безліч ударів по воротах «Інтера», проте все-таки поступилась. Тут було щось подібне…

Зрештою, Давід Рамос почав переходити на гру з п’ятим польовим гравцем, у якості якого став виходити на майданчик Дані Сантос. «Вальдепеньяс» зміг створити кілька моментів при штучній більшості, але водночас міг і пропустити кілька разів у порожні ворота. Однак, коли за 71 секунду до фінальної сирени той-таки Дані Сантос зміг зрівняти рахунок, то «Вальдепеньяс» пішов усіма силами вперед, аби спробувати все-таки вирвати бажану перемогу. Однак, «Інтер» зміг відстояти потрібну для себе нічию, яка стала для підопічних Тіно Переса «золотою». Це означало, що «Мовістар Інтер» вшосте за останні сім років став чемпіоном Іспанії, і він вже точно гратиме у Лізі чемпіонів сезону 2020/2021 р. р. Хто складе компанію «інтеристам» – дізнаємось трохи пізніше.

«Мовістар Інтер» – «Вінья Албалі Валдепеньяс» – 3:3

Голи: Піто (2, 20), Борха (19) – Чіно (10 – з 6-метрового), Кайнан (28), Дані Сантос (39)

«Мовістар Інтер»: Хесус Ерреро – Ортіс, Борха, Пола, Піто – Бебе, Марлон, Райя, Умберто – Елісандро
«Вінья Албалі Вальдепеньяс»: Еду – Хосе Руїс, Кайнан, Чіно, Пабло Ібарра – Рафаель Рато, Буітре, Нано, Катела – Террі, Хуанан, Дані Сантос

Попередження: Ортіс (10), Піто (33) – Хосе Руїс (18), Нано (26)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*