А що з коронавірусом у Львові? - Блог про Львів

А що з коронавірусом у Львові?

Коронавірус у Львові

Епідемія коронавірусу триває. Ледь не кожного дня в мережі з’являється інформація про нові випадки зараження людей. Стосується це й України. Та що тут сказати України й Львова, в тому числі.

Спробую розповісти про поточну ситуацію з «короною» у нашому місті.

Мене, як і багатьох людей, дивує той факт, що зараз, коли ледь не кожного дня фіксується офіційно по 200 хворих на цю кляту недугу, багато хто нехтує елементарними правилами безпеки.

Спробуємо пройтися по кількох сферах нашого життя.

Транспорт

Починаючи із цього року почав частіше пересуватися містом на велосипеді, але все ж бувають випадки, коли користуюся послугами громадського транспорту міста. Так ось, якщо водії ще так-сяк надягають маски, то за пасажирів такого сказати не можу. Їх носять де лише можна: на руці, шиї, ховають у кульочку, але не на обличчі. А якщо й одягають на обличчя, то половина лиця відкрита, зокрема ніс.

Для чого ж тоді носити цю маску, коли ви нею не користуєтеся як треба? Для приколу?

З антисептиками та ж ситуація. Колись, пригадую, їх у транспорті було хоч відбавляй. Кількість інфікованих збільшилася, антисептики зникли. Де логіка?

Супермаркети

Раніше, коли інфікованих на коронавірус було мало, фрукти, овочі закривали плівками, кожному покупцю міряли температуру, на підлозі були інтервали, на яких ті ж покупці мають стояти один від одного. Що маємо зараз? Окрім антисептиків більше нічого не спостерігаю. Інколи ще в «АТБ» міряють температуру, але не завжди. Та й то, їхні термометри до дупи (вибачте за слово). Принаймні тричі мені показувало 35.1. Якби я мав таку температуру тіла, то вже би з хати не вийшов.

Також читайте:   Методи боротьби з комарами

Ринки

Тут принаймні всі ходять у масках і на вході міряють температуру. Принаймні, останній мій візит кілька днів тому був таким. Овочі та фрукти ніхто накриває.

Загалом, якщо зробити коротенький підсумок, то:

– серед знайомих та родичів почастішали випадки захворювань на коронавірус. У часи карантину їх фактично не було;
– люди знову почали подавати один одному руки, обніматися тощо. Згадайте що відбувалося у березні-квітні;
– життєдіяльність міст повністю відновлена. Не знаю яка сфера зараз не працює. Так, є поділ на зони, але подивіться що відбувається у містах. Дискотеки, відпочинок на повну, по які зони може бути мова?

Потяги

У них я не їздив, тому нічого повідомити не можу. Можливо запитаюся своїх колег, які мали можливість подорожувати.

То, можливо, цей вірус не такий страшний як він здається? Висновки робіть кожен індивідуально.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*