FAVBET Екстра-ліга. 10 тур. АФФК «Суми» – «Енергія» – 4:1

Енергія програла в Сумах

Фактично вперше у цьому сезоні «Суми» приймали своїх суперників не у спорткомплексі Сумського Державного педагогічного університету, а в легкоатлетичному манежі СумДУ, який фактично є головною критою ареною Сум. Чи давало це додаткову перевагу підопічним Івана Скіцка? Можливо. Але ж не треба забувати, що «Енергія», яка приїхала у Північну Слобожанщину, перед стартовим свистком була серед поточних лідерів. До того ж, усе зводилося до того, що саме «енергетики» будуть фаворитами матчу.

На початку гри обидві команди обмінялися небезпечними моментами, що свідчило лише про те, що матч буде не тільки цікавим, а і багатим на гольові нагоди. І дійсно – по ходу першої половини гри моменти виникали як біля воріт Войтовича, так і біля володінь Сітнера. Однак, складалося враження, що у сумчан моменти все-таки були гострішими. Можливо, це було пов’язано з тим, що підопічні Івана Скіцка намагались більше грати першим номером, у результаті чого «Енергія» була змушена сподіватись на контратаки. Але при цьому саме «енергетики» відкрили рахунок у зустрічі на 12-й хвилині. Після розіграшу кутового Гасюк пробив з далекої відстані, і Сітнер не зміг належним чином зреагувати на цей удар. Після цього підопічні Валерія Легчанова могли збільшити свою перевагу в рахунку, але небезпечні удари від Когута та Легендзевича не стали результативними.

Що стосується сумчан, то у них по ходу першого тайму варто було би виділити Ессаргіні, який вів гру своєї четвірки. Принаймні, саме він створив дві класні контратаки, вивівши на ударні позиції спочатку Зеленкевича, а трохи згодом – Катериніна. Однак, ні тому, ні іншому не вдалося втілити у гол задумки марокканського легіонера «Сум». Втім, під кінець першого тайму Катеринін таки сказав своє вагоме слово бомбардира. Саме він після розіграшу кутового зміг підчатувати на помилку з боку Струка, який, до речі, у цьому епізоді відповідав саме за «сімку» сумчан. Так рахунок став 1:1, і це означало, що обом командам потрібно було все починати спочатку.

Можна сміливо сказати, що початок другого тайму був для «Енергії» своєрідним продовженням першого. Не встигли «енергетики» відійти від «голу в роздягальню», як практично на старті гри другої 20-хвилинки вони отримали ще один гол у власні ворота. Це сталося на 23-й хвилині, коли Зеленкевич у не властивій для себе манері прийняв м’яч на «стовпа», розвернувся та пробив по воротах, і Войтович побачив м’яч лише у сітці, незважаючи на всі спроби врятувати свою команду. Фактично цей гол додав сумчанам не тільки впевненості у своїх силах, а і психологічної стійкості. Тепер господарі майданчику могли дозволити собі пограти другим номером, віддавши ініціативу «Енергії», якій потрібно було відіграватися. І хоча підопічні Валерія Легчанова намагалися створювати моменти біля воріт Сітнера, однак здебільшого не вистачало результативної кінцівки. Тому, вже після екватору другого тайму наставник галичан почав знімати з воріт Войтовича та переходити на гру з п’ятим польовим.

Також читайте:   Футзал. Кубок Львівщини-2012. Енергія 6:3 Вісла

«Зелено-білі» намагались доводити свій розіграш штучної більшості до логічного завершення, однак результат на табло легкоатлетичного манежу СумДУ не змінювався. Але на 34-й хвилині рахунок таки змінився, щоправда, не так, як цього хотіли гості, які помилились при розіграші п’ятого польового, чим і скористався Ессаргіні, який влучив у порожні ворота «Енергії». Щоправда, майже одразу відквитати один м’яч міг Кузь, але він не влучив з близької відстані у ближній кут воріт Сітнера. Розплата за це прийшла практично одразу. Острога отримав пас з глибини, прийняв м’яч на «стовпа», після чого «відклеївся» від Танського, а потім пробив по воротах Войтовича – 4:1. Тепер вже навряд чи у когось виникали сумніви щодо перемоги «Сум». І перебіг останніх хвилин гри це лише підтвердив. Тому, залишається лише констатувати, що «Суми» нарешті здобули першу домашню перемогу в цьому сезоні. А, може, дійсно на це вплинула зміна домашнього майданчику?

АФФК «Суми» (Суми) – «Енергія» (Львів) – 4:1
Голи: Катеринін (18), Зеленкевич (23), Ессаргіні (34), Острога (39) – Гасюк (12)
АФФК «Суми»: Сітнер – Зеленський, Ессаргіні, Катеринін, Зеленкевич – Острога, Байцур, Ігумнов, Кефа
«Енергія»: Войтович – Легендзевич, Гасюк, Струк, Ременець – Танський, Когут, Пелех, Кузь – Буньо, Ковальчук, Марциняк
Попередження: Когут (27)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*