10 найважливіших подій 2020 року у Львові - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2020 року у Львові

Львів у 2020 році

Після того, як ми підбили підсумки 2020 року в Україні, настала черга Львова.

Що було цікавого у рідному місті Ігоря Воробуса й не лише у 2020 році? Про це й не лише читайте у черговій публікацій блогу.

1. Блогу Воробуса виповнилося 11 років.

18 вересня 2020 року наш сайт відсвяткував свій 11-й день народження. Цього року через епідемію коронавірусу гучних святкувань ми не робили, але, тим не менше, свято є свято. Блог далі існує, розвивається і я маю надію буде існувати ще не один рік. Поки є Воробус, доти є блог. Плюс, саме у 2020 ми перетнули позначку в 5 мільйонів відвідувачів.

5 мільйонів відвідувачів

2. Садовий – мер навіки.

Андрій Садовий

Звісно, зі заголовком я перегнув палицю, але, те, що Андрій Іванович залишається мером на найближчі 5 років – це факт. Свого опонента на місцевих виборах Олега Синютку Садовий переміг дуже впевнено (63 проти 37 відсотків голосів виборців).

3. Масштабні ремонти вулиць.

У 2020 почали ремонтувати вулиці: Шевченка, Степана Бандери, ту ж Пекарську. І це не повний перелік вулиць, які мають бути готовими у 2021 році. А площа Двірцева отримала нове дихання.

4. Помер Мирослав Скорик.

1 червня цього року на 81 році життя помер композитор, музикознавець, Герой України, народний артист – Мирослав Скорик. Саме він написав музику до “Тіней забутих предків” та ще десятків фільмів. Інструментальні твори, кілька балетів та опера, прем’єру якої благословив і профінансував Папа Іван Павло ІІ. Його музикою захоплюються, її виконують оркестри у багатьох країнах світу.

Також читайте:   Настав час зробити свій вибір

5. Коронавірус у Львові.

Знаю, багато кого бісить ця тема, але факт залишається фактом. Львів також став тим містом, де була і є клята зараза. Бували навіть дні, коли місто Лева було рекордсменом по кількості захворювань.

6. Тролейбус на Шувар.

23 жовтня на відремонтованій вулиці Хуторівка почав курсувати 23 тролейбус. «Рогатий» курсує за маршрутом: вул. Ряшівська, Патона, Виговського, Володимира Великого, Тролейбусна, Рубчака, Стрийська, Хуторівка та у зворотному напрямку. У майбутньому маршрут планують продовжити до проспекту Червоної Калини.

Тролейбус на Шувар

7. Повені у Львові.

У червень аномальні зливи були не лише у Карпатах і на Закарпатті, а й у Львові. Повалені дерева, затоплені вулиці, забиті колектори, люди на байдарках. Це все червень 2020 року.

8. Фіаско футбольних «Карпат».

2020 став також останнім в багаторічній історії львівських «Карпат». Після зими «леви» не з’явилися дві календарні гри, а потім і взагалі знялися з чемпіонату. Зараз вже зовсім інший клуб з назвою «Карпати» міцно заліг на дно турнірної таблиці Другої ліги України.

Фіаско Карпат

9. Вихід ФК «Рух» до елітного дивізіону.

На зміну Карпатам прийшов клуб із містечка Винники, що біля Львова. І нехай команда Григорія Козловського виступає не так, якби цього хотіли фани, але, принаймні, в еліті клуб тримається.

Рух Львів

10. Трансплантація органів.

У лютому Львівська лікарня швидкої допомоги отримала ліцензію на трансплантацію органів. Пізніше на базі лікарні відкрили Центр трансплантації й провели успішні операції з пересадки серця та нирок.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*