10 найважливіших подій 2020 року в Україні - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2020 року в Україні

Коронавірус

Поступово підходить до завершення 2020 рік, рік, який суттєво змінив наш світогляд. А постарався у цьому клятий коронавірус, який ніяк не хоче від нас відступати. Ми навчилися жити в умовах епідемії, у масках, з антисептиками тощо.

Але, й крім «корони» рік мав також багато подій. Вже традиційно наприкінці року редакція блогу Воробуса виокремлює 10 найважливіших. Розпочнемо з України.

1. Найбільша авіакатастрофа в історії незалежної України

8 січня, одразу ж після свята Різдва Христового нашу державу сколихнула авіакатастрофа під Тегераном. Літак компанії «МАУ», на якому перебувало 176 пасажирів був випадково збитий іранською стороною. За кількістю жертв катастрофа увійшла до п’ятдесяти найбільших авіакатастроф у світі.

2. Собачий скандал

Досі пригадую ті меми із собаками. На нашому блозі навіть була ціла фотогалерея собак, які втікали від своїх хазяїнів аби вони їх не продали. А суть скандалу була наступною: у прямий ефір студії «112» телеканалу подзвонила жіночка і поскаржилася на малу пенсію аби платити за транспортування газу. На що депутат від «Слуга народу» Євгеній Брагар відповів, що можна продати домашню тварину, для прикладу собаку, і все оплатити. Згодом він вибачився, але розголосу ця ситуація набула серйозного.

Собачий скандал

3. Коронавірус в Україні

Безперечно, головною темою року стала епідемія під назвою коронавірус. 3 березня в нашій державі був зафіксований перший випадок у місті Чернівці. Те, що відбувалося далі треба було бачити. Автор блогу став свідком цих подій, але краще би цього не було: поліція, штрафи, маски, відсутність антисептиків, припинення транспортного сполучення, смерті людей, цькування хворих….

Коронавірус в Україні

4. Відставка уряду

На наступний день після виявлення першого випадку «корони» в Україні було відправлено у відставку уряд на чолі з Олексієм Гончаруком. За таке рішення проголосували 353 народних обранці. На місце «екс» прийшов Денис Шмигаль, який поки що тримається на своїй посаді.

Також читайте:   Як Воробус спілкувався із бійцями АТО

Далі буде?

Відставка Гончарука

5. Карантин в Україні

На початку квітня в нашій державі ввели жорсткий карантин. По вулицях не можна було пересуватися більше як 2 осіб, транспорт не курсував, генделики теж, люди почали спілкуватися між собою по інтернеті, займалися також там, поліція намагалася штрафувати людей у парках. Ще ніколи вулиці міст не були такими порожніми.

6. Лісові пожежі в Чорнобильській зоні

Не одним коронавірусом жила Україна в 2020-ому. У тому ж таки квітні в Чорнобильській зоні розпочалися масштабні пожежі, які вдалося загасити лише наприкінці місяця. Винні в цій біді палії трави, які ніяк не можуть угомонитися з своїми захцянками.

7. Повені в Карпатах і на Буковині

У рік свині в Україні не лише була епідемія та пожежі, а й спостерігалися повені. Наприкінці червня країну «накрили» дощі, які спричинили найбільший паводок в Західній Україні за останні 60 років. Було завдано збитків на суму більше як 4 мільярди (!) гривень.

8. Захоплення заручників в Луцьку

21 липня в Луцьку на Театральному майдані терорист захопив автобус із 13-ма пасажирами й забарикадувався в ньому. Лише ввечері, після розмови з президентом Зеленським, терорист почав відпускати людей, а потім і сам здався.

Захоплення в Луцьку

9. Місцеві вибори

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Обирали депутатів міських, обласних, селищних рад, а також міських голів. Особливих казусів на них не було, окрім «5-ти питань від президента». Таким чином, «зеля» хотів провести референдум, але експеримент не вдався. Багато хто від опитування відмовлявся.

Вибори 2020

10. Скандал з книгою про Василя Стуса

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*