Біля Львова занепадає палац Жеву́ських-Лянцкоро́нських (фото) - Блог про Львів

Біля Львова занепадає палац Жеву́ських-Лянцкоро́нських (фото)

Палац Жеву́ських-Лянцкоро́нських

У черговому пості на нашому блозі піднімемо тему туризму в нашому регіоні. І ми ще після цього дивуємося, що все у нас так погано? Просто ніхто нічого не хоче робити.

Далі цитую оглядача Назара, який особисто їздив у палац Жеву́ських-Лянцкоро́нських:

Сьогодні відвідав палац Жеву́ських-Лянцкоро́нських — пам’ятку архітектури XVIII-ХІХ ст. Розташований він у східній околиці смт. Розділ Миколаївського району Львівської області…і побачене мене ШОКувало,але не від колишньої величі і архітектури замку, а стану, в якому він знаходиться. Навкруги одні руїни та сміття, усе що можна було вкрасти-вкрали!!! Люди-варвари!!!

Але, не одні вони, варварами є більше влада, яка допустила до такого!!! У погоні та жадобі за владою, за новими ділянками під будівництво багатоповерхівок, за новими паями і долями, за усім комерційним влада забуває про історію і культуру! Одне що вони вміють, так це – обіцяти і руйнувати! Такі об’єкти, які є культурною спадщиною, спеціально доводяться ними до руйнування та занепаду, а пізніше продаються за безцінь, де потім на їхньому місці зростають новобудови чи приватні садиби.

Це стосується не тільки цього замку, а й багатьох інших об’єктів, які є культурною спадщиною України! Сумно, що така краса стає просто горою сміття і шкода, що на такі пам’ятки архітектури з року в рік влада не звертає уваги….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*