Що потрібно знати перед покупкою матрацу - Блог про Львів

Що потрібно знати перед покупкою матрацу

Що потрібно знати перед покупкою матрацу

Погодьмось, новий матрац не такий вже й захоплюючий для покупки, як новий телефон чи, скажімо, автомобіль. Однак якісний матрац, на якому Вам подобається спати, може позитивно вплинути на ваше загальне фізичне та психічне здоров’я, сприяючи спокійному сну, необхідному для продуктивного дня.

Незалежно від того, чи хочете Ви замінити матрац, чи вперше купуєте матрац, ринок матраців зараз вражаючий. То що ж потрібно врахувати при виборі?

Враховуйте свій бюджет

Матрац – це інвестиція у Ваш сон, і Ви отримуєте те, за що платите. З огляду на це, можна вибрати сотні брендів, і є зручний матрац майже для кожного бюджету. Зверніть увагу на матрас агат, який можна вважати оптимальним по співвідношенню ціна/якість.

Визначте своє основне положення сну

Згадайте минулу ніч: в якій позі Ви спали найбільше? Це важливо враховувати, вибираючи матрац, оскільки Ваше положення для сну може допомогти визначити, наскільки м’яким чи твердим має бути новий матрац.

  • Спите на боку? – Тоді Вам буде найкомфортніше на матрацах з м’якою та середньою твердістю, оскільки вони відповідають викривленню стегон і боків, не вдавлюючись у суглоби.
  • Спина і живіт – Якщо Ви спите на спині або животі, швидше за все, Вам сподобаються матраци середньої твердості та найтвердіші, які пропонують зручну підтримку. Тверді ліжка забезпечують належну підтримку спини та хребта протягом усієї ночі, на відміну від м’яких матраців, які можуть прогнути спину в матрац та сприяти болю в спині.
  • Постійно крутитеся? – Якщо Ви спите в будь-якій позі, у Вас є кілька варіантів. Виберіть ту, в якій проводите найбільше часу, або виберіть варіант середньої твердості.

Враховуйте свій тип фігури

Після того, як Ви визначитеся зі своїм положенням сну, далі слід врахувати Вашу вагу. Розподіл ваги відіграє важливу роль у тому, наскільки м’яким чи твердим, на вашу думку, буде здаватися матрац. Більш важкі особи чинять сильніший тиск на матрац, і, як результат, у м’яких матрацах ці люди просто проваляться. А людям з малою вагою матрац середньої твердості може здатися кам’яним.

Визначте матеріали, які Вам подобаються

  • Спеціальна піна. Зазвичай вони виготовляються з різних типів пінопласту. Дві категорії спеціальних пінопластів – це латекс та піна з ефектом пам’яті.
  • Покетспрінг. Це традиційні матраци з пружинами (або котушками). Всі вони можуть бути пов’язані між собою або окремо загорнуті.
  • Гібридний. В останні роки бренди випускають «гібридні» варіанти для людей, які цікавляться певними аспектами як пінопласту, так і внутрішньої пружини. Вони мають особливості, схожі на спеціальний пінопластовий матрац, але на внутрішній пружині.

Купуєте в магазині чи через Інтернет?

Якщо Ви робите покупку в магазині, Ви отримуєте перевагу самостійного тестування матрацу перед покупкою. З іншого боку, Інтернет-бренди знають, що Ви ризикуєте, придбавши матрац через Інтернет, тому вони “підсолоджують” покупку додатковими пільгами, такими як безкоштовна доставка, безкоштовне повернення, тривала безкоштовна пробна версія і т.п.

Незалежно від того, як Ви вирішили придбати новий матрац, Ви завжди повинні читати відгуки. Як від експертів, так і від клієнтів, які вже пробували матрац.

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю подяку спеціалістам Інтернет-магазину Matrason.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*