Походження покеру як гри - Блог про Львів

Походження покеру як гри

покер

Покер – одна з найпопулярніших карткових ігор з багатою та цікавою історією. Хоча точне походження покеру достеменно невідоме, можливо, він виник з перської карткової гри XVI століття, відомої як As Nas.

Можливо, перські моряки навчили її французьких поселенців у Новому Орлеані. Ця гра була схожа на сучасний картовий стад з 25 картами 5 різних мастей. Однак в ній були присутні схожі рейтинги покерних рук, такі як “три з одного”.

Походження покеру

Європейці називали гру “poque” або “pochen”. Poque – це французький термін, який, в свою чергу, походить від німецького терміна pochen, що означає “стукати”. З цього можна зробити висновок, що витоки покеру могли йти з Європи та Персії, проте справжній розквіт він отримав у Сполучених Штатах.

Зростання популярності покеру

У той час як Америка підживлювала гру в покер, його популярність ще більше зросла, коли американські азартні ігри перемістилися з прикордонних міст на річкові судна. Якщо на початку 1800-х років на південно-західному кордоні до азартних ігор ставилися терпимо, то до 1830-х років люди стали менш терпимі. У міру того як терпимість знижувалася, деякі західні міста приймали постанови проти азартних ігор, а багато міст виганяли відомих гравців. Потім багато азартних гравців перейшли на пароплави, що курсують по річці Міссісіпі. Позаяк перевозити важке обладнання, таке як колесо рулетки, на борту пароплавів було складно, це призвело до зростання популярності карткової гри в покер. У міру зростання популярності покеру колода з 20 карт була замінена колодою з 52 карт.

Також читайте:   Підводна кур...а в тернопільському озері

Доповнення до покеру

Під час Громадянської війни в США в покер було внесено безліч доповнень. До них відносяться покер з розіграшем, стад-покер (картовий варіант) і стріт. Подальші американські розробки, такі як дика карта, були введені в 1875 році, лоуболл і спліт-пот з’явилися в 1900-х роках, а ігри в покер із загальними картами з’явилися в 1925 році. Популярність гри поступово поширилася на інші країни, особливо на Азію, в основному завдяки впливу американських військових.

Еволюція покеру

Гра в покер еволюціонувала з часом. Два століття тому в неї грали в основному шулера і злочинці на бортах річкових суден. Сьогодні це знаменитий “спорт”, в який грають професіонали по всьому світу. Статус розбійника сьогодні замінений статусом знаменитості, яким володіє гравець у покер. Крім того з’явився онлайн покер, що робить гру ще доступнішою.

Автор статті: Sporter.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*