Саджанці туї: як обрати і де можна купити - Блог про Львів

Саджанці туї: як обрати і де можна купити

туя

Щоб прикрасити прибудинкову територію або територію готелю чи ресторану, можна купити саджанці туї та інших хвойних рослин. Адже ці вічнозелені рослини тішитимуть око як улітку, так і навіть при сильних морозах, не потребуючи дуже ретельного догляду та особливих умов. Крім того, туя має кілька різних видів, які можна поєднувати між собою в різні композиції, створюючи цілі хвойні сади.

А де купити і як обрати саджанці, на що звертати увагу при цьому, а також про особливості висаджування й догляду читайте далі у моїй статті.

Туя: особливості та характеристики

Туя стала настільки звичним для нас і поширеним варіантом озеленення, що здається, ніби вона вічно росла на українських землях. Та це далеко не так. Адже батьківщиною цього дерева є Північна Америка, звідки його і завезли до нас орієнтовано 400 років тому. Та завдяки нормальним для дерева природним умовам воно добре прижилося у нас, тож тепер його можна побачити не лише в парках і ботанічних садах, а й на багатьох подвір’ях.

Це дерево в природних умовах доволі високе – до 20 метрів заввишки, але як декоративне сягає щонайбільше 10 м. На відміну від інших хвойних дерев, туя не має гострих голок, вони плоскі й трохи лускаті, тьмяного або темно-зеленого кольору.

Оскільки туї стійкі до холодів та допомагають захистити територію, де вони ростуть, від забруднень, їх часто використовують як живий зелений паркан довкола будинків та різноманітної інфраструктури, розташованої при дорозі.

Також читайте:   Навісне обладнання для мотоблоків

Як посадити і доглядати

Щоб дерево добре росло і тішило вас багато років, звертайте увагу на стан саджанців: вони мусять мати здоровий вигляд. Для посадки обирайте місце не під прямим сонячним промінням, щоб листя не жовтіло і не пересихало. Якщо Ви саджатимете кілька рослин, подбайте про те, щоб між ними було вдосталь місця (хоча б 3 метри), адже дерево розростатиметься.

Саджанець опустіть в ямку завглибшки до 80 см, щільно посипте землею і полийте. Загалом туї водолюбні рослини, тому забезпечте їм регулярний полив раз на тиждень, а навесні не забувайте підживлювати. Також потрібно регулярно підрізати пересохлі або пошкоджені гілки.

Де купити

Саджанці туї різних видів, а також інших хвойних дерев, кущів і вазонів ви можете купити на сайті магазину “ГалСад”. Тут знайдете якісні рослини з усіх куточків світу за доступною ціною. Наприклад, Ви можете вибрати з асортименту магазину такі сорти туї:

  • корейську;
  • японську;
  • складчасту;
  • західну.

Магазин забезпечує швидку й безпечну доставку рослин по всій Україні. Незалежно від необхідної Вам кількості рослин, усі вони приїдуть цілими й неушкодженими завдяки надійному пакуванню. Додатково Ви можете замовити в Інтернет-магазині увесь необхідний інвентар – від спеціальних лопаток і рукавиць до ґрунту і добрив.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*