Яка доля українського спорту? - Блог про Львів

Яка доля українського спорту?

Хаві Родрігес

Розпочався 17-й день, коли наглі рашисти увігналися на українську землю й хочуть захопити територію, де ми народилися та проживаємо. Слава ЗСУ та всім людям, які не дають це зробити. Маємо надію, що вже незабаром наглого «діда» буде покарано й війна таки завершиться.

Вже зараз зрозуміло, що наша інфраструктура зруйнована. На Україну з часом буде очікувати етап відбудови. Але, зараз не про це. Вчора говорив зі знайомим про всю цю складну ситуацію. Слово за слово й за декілька хвилин він почав згадувати спорт й задав мені питання, а що ж буде з ним? Дійсно, а що з ним буде, адже ситуація плачевна.

На даний момент відомо про руйнування стадіону ФК «Десна», зруйнований зал «Каразінський» у Харкові. Думаю, що й зал у Бучі теж вже історія, хоча офіційної інформації немає. Невідомо яка ситуація в Києві.

Зробимо припущення, що у найближчий час війна завершилася й настав мир. Яка ймовірність того, що спортивні змагання відновляться?

Моя думка, що ймовірність рівна «0». У тому ж футзалі вже зрозуміло, що чемпіонати, які розпочали грати ще восени завершені так і не будуть. Вони будуть або просто визнані такими, які не відбулися, або ж названі чемпіони та призери місцевих чемпіонів по тих місцях турнірної таблиці, які вони займали на момент початку війни. Єдине що можливо ще можуть провести керівники АФУ – це «Фінал восьми» Кубка України. Якщо ви пригадуєте, якраз перед нападом «шизіка» в Україну київський «ХІТ» зумів перемогти «SKYUP» і доєднатися до тих семи учасників що гарантували вже собі місце у вирішальному турнірі. Матчі Кубка якщо і будуть проведені, то десь у Львові, або ж Івано-Франківську пережд початком нового сезону.

Також читайте:   НУ «Львівська політехніка» – чемпіон України з футзалу серед ЗВО

Але, чи зуміють зіграти всі учасники? Щось мені здається після війни кількість команд-учасниць зменшиться суттєво. Подивіться що відбувається у Сумах, Харкові, за Сєвєродонецьк взагалі мовчу. Невідомо чи буде існувати «Продексім». Також вважаю, що цілком ймовірно якщо і будуть проводити матчі, то всі вони будуть відбуватися в 1-3 містах Західної України.

Щодо футболу, то тут ситуація й зовсім плачевна. Розпочати футбольний чемпіонат після зимової сплячки команди так і не встигли. Вже зараз легіонери масово повтікали з України й так виглядає повертатися на своє місце праці не планують. Уявіть собі який рівень чемпіонату буде без них.

Тут, до слова, також все йде до того, що чемпіонат не буде завершено, а просто визнаний таким, який не відбувся. Як і у футзалі, у великому футболі можуть з часом провести змагання Кубка України.

Хто дійсно може таки вийти на змагання з іншими командами, так це національна збірна України з футболу. Поєдинок плейоф проти Шотландії перенесли на червень місяць. Гра має відбутися на полі суперника, то ж ми таки, думаю, зможемо назбирати команду.

Що по інших видах спорту?

Хокею в Україні й так не було, а тепер ще й війна.

Волейбол якщо і будуть грати, то хіба що восени львівський «Барком-Кажани» стартує у Польській лізі. І це за умови якщо у команди будуть кошти.

Зараз же всі наші зусилля зосереджені на війні проти клятого агресора. Не сумніваюся, перемога таки має бути за нами, а спорт вже якось потім.

Слава Україні – Героям Слава!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*