Ліга чемпіонів. Півфінал. «Бенфіка» – «Барселона» – 4:5 ЕТ + відео - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Півфінал. «Бенфіка» – «Барселона» – 4:5 ЕТ + відео

Барселона у фіналі!

Якби переможцем другого півфіналу стала «Барселона», то це означало би, що «блаугранас» намагатимуться взяти реванш у «Спортінга» за минулорічну поразку, а заодно і повернути собі титул найкращої футзальної команди Європи. А ось в разі перемоги «Бенфіки» у фіналі Ліги чемпіонів сезону 2021/2022 р. р. було би принципове португальське дербі. Третього не дано.

Початок матчу можна цілком реально назвати не інакше як «грім» для «Барселони». А все почалося з того, що вже на 10-й секунді Дідак помилився, і цим ледь не скористався Вінісіус Роша. Щоправда, у наступному епізоді воротар «Барселони» виправився, однак та нервовість, яка була присутня у його гри, таки далася взнаки на 40-й секунді, коли він сфолив проти того ж таки Вінісіуса Роші. Пенальті вийшов виконувати Тайєбі, який і відкрив рахунок у зустрічі. Такого початку «Барселона» навряд чи очікувала. Однак, тепер підопічним Хесуса Веласко довелося відіграватися. За кілька хвилин Адольфо мав непоганий момент, але влучив у поперечину. А поки що у «Барси» вийшла номінальна друга четвірка, де грав Марсеніо, який суттєво пожвавив гру іспанської команди. І саме від нього йшов креатив під час атак «блаугранас». Проте, Андре Соуза впевнено грав у воротах «Бенфіки». До того ж, і його партнери по команді дуже грамотно та дисципліновано захищались, намагаючись не давати своїм візаві часу та простору для створення атак.

А на 9-й хвилині колишній гравець «Бенфіки» Андре Коельйо привіз неприємності на ворота своєї нинішньої команди, тобто – «Барселони». Саме його помилка призвела до перехоплення від Вінісіуса Роші, який побіг на побачення з Дідаком та зробив рахунок 2:0 на користь «Бенфіки». Це змусило Хесуса Веласко брати тайм-аут. Однак, він на гравців «Барселони» не міг подіяти належним чином. Іспанцям наче і стала даватися гра, і вони стали створювати більше моментів, однак Андре Соуза робив свою справу у воротах «Бенфіки». За ударами у «Барси» вже по ходу першого тайму була солідна перевага, однак це не допомагало забити бодай би один гол у ворота «червоно-білих». До того ж, у деяких епізодах на боці «Бенфіки» було везіння. Інакше як можна пояснити, що на 18-й хвилині Марсеніо в одному з епізодів примудрився влучити у стійку, хоча ворота португальського колективу на той момент вже були порожні? Відповідь прийшла миттєво: «Бенфіка» організувала контратаку, яка мала би завершуватися голом Вінісіуса Роші, однак, з його ударом впорався Дідак. Проте, він був безсилий, коли першим на м’ячі опинився Афонсо Жезуш, який добив м’яч у сітку воріт. 3:0 на користь «Бенфіки» по ходу першого тайму. З одного боку – результат трохи несподіваний. А з іншого – якщо згадати те, як підопічні Пулпіса грали в обороні, як свою команду виручав Андре Соуза, і як «орли» реалізовували той мінімум моментів, який у них був у першій 20-хвилинці, то це виглядало справедливо.

На другий тайм «Барселона» вийшла більш мотивована та по-спортивному зла. Це зайвий раз підтвердив швидкий гол від Матеуса, який подарував надію «блаугранас». І «Барселона» після цього почала тиснути на ворота «Бенфіки». Цього не було у першому таймі, тому «лорам» довелося перебудовуватися на гру від оборони. Більше того – враховуючи те, що тиск «Барселони» посилювався, то «Бенфіці» потрібно було думати більше про створення контратак. І треба сказати, що дві контратаки португальці змогли створити, проте Дідак виходив переможцем у цих епізодах.

А після того, як другий тайм перетнув свій екватор, на авансцену почали виходити лідери «Барселони». Спочатку нагадав про себе Феррао, який на 31-й хвилині отримав м’яч на «стовпа», і замість того, щоб продавити суперника, що 11-й номер «Барси» вміє робити, він пробив п’ятою по воротах Андре Соузи. М’яч пролетів поміж ніг Нілсону Мігелу, який «працював» з Феррао, і опинився у дальньому куті воріт Андре Соузи. Так рахунок став 3:2, і напруга на майданчику стала збільшуватись у геометричній прогресії. А коли за кілька хвилин Дієго зрівняв рахунок, то стало зрозуміло, що «Барселона» на такому куражі, що вона цілком реально може виграти цей матч. До того ж, на руку «Барсі» було і те, що у «Бенфіки» вже була проблема з фолами, і скоро це далося взнаки: Вінісіус Роша у абсолютно непотрібному моменті порушив правила у боротьбі з Андре Коельйо. Як результат – шостий фол та дабл-пенальті, який взявся пробивати Серхіо Лосано. Однак, капітан «Барселони» не зміг вивести свою команду вперед, влучивши у стійку. Тим не менш, за кілька хвилин рахунок таки став 4:3 на користь підопічних Хесуса Веласко. І знову нагадав про себе Дієго, який забив гол, ідентичний тому, який був перед цим: обіграв суперника на лівому фланзі та пробив по воротах Андре Соузи. «Бенфіка» на це відреагувала миттєво, перейшовши на гру з п’ятим польовим гравцем, і практично одразу зрівняла рахунок. Це Чишкала, який і виконував обов’язки п’ятого гравця у «Бенфіки», влучив у ворота Дідака. Знову рахунок став нічийним, але обидві команди намагались вирішити справу в основний час, не переводячи гру в додаткові екстра-тайми. «Барселона» все-таки була ближчою до мети, однак класний удар Феррао прийняла на себе стійка португальських воріт. Зрештою, обом командам таки довелося відіграти ще десять зайвих хвилин…

Також читайте:   Топ-10 бомбардирів «Галицької здоби» (за всю історію команди)

Старт першої додаткової 5-хвилинки був за «Бенфікою», Вона намагалася забити швидкий гол, щоб потім контролювати ситуацію на майданчику. Однак, «Барселона» дуже швидко призвичаїлася до гри португальців, а потім перевела гру вже ближче до воріт Андре Соузи, у якого знову додалося роботи. Більше того – з кожною хвилиною «Барса» додавала в активності. Вочевидь, підопічні Хесуса Веласко не дуже хотіли доводити справу до серії пенальті. Тому, гол у ворота «Бенфіки» назрівав…

І він назрів за 17,9 секунд до кінця другого Екстра-тайму, коли Дієго зміг обіграти на лівому фланзі суперника та прострілити на дальню стійку, де Адольфо зміг виграти вигідну позицію та переправити м’яч у ворота Андре Соузи. Логічно, що «Бенфіка» знову пішла рятувати матч вп’ятьох, але цього разу «орлам» не вдалося. Тому, гол Адольфо, який протягом усього матчу шукав свій шанс, став переможним для «Барселони», яка знову вийшла у фінал Ліги чемпіонів.

«Бенфіка» (Португалія) – «Барселона» (Іспанія) – 4:5 ЕТ
Голи: Тайєбі (1 – з 6-метрового), Вінісіус Роша (9), Афонсо Жезуш (17), Чишкала (38) – Матеус (21), Феррао (31), Дієго (35, 38), Адольфо (50)
«Бенфіка»: Андре Соуза – Ромуло, Робіньйо, Чишкала, Вінісіус Роша – Тайєбі, Артур, Нілсон Мігел, Афонсо Жезуш – Жакаре, Бруно Сінтра, Хенмі
«Барселона»: Дідак – Андре Коельйо, Дієго, Адольфо, Піто – Феррао, Ортіс, Серхіо Лосано, Марсеніо – Матеус
Попередження: Чишкала (8), Тайєбі (26), Вінісіус Роша (35) – Дідак (1), Феррао (19), Серхіо Лосано (23), Андре Коельйо (25), Піто (29)
На 35-й хвилині Серхіо Лосано («Барселона») не реалізував 10-метровий (стійка)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*