Ліга чемпіонів. Матч за третє місце. «ACCS Футзал» – «Бенфіка» – 2:5 - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Матч за третє місце. «ACCS Футзал» – «Бенфіка» – 2:5

Бенфіка

Як і в півфінальному матчі, де «ACCS Футзал» грав з іншим португальським клубом, «Спортінгом», уся увага була прикута до Рікардіньйо. І не тільки тому, що зірковий португалець, як повідомлялося раніше, зіграє на своєму, швидше за все, останньому «Фіналі чотирьох» Ліги чемпіонів. Річ у тім, що Рікардіньйо у матчі за третє місце мав би зіграти проти команди, яка фактично є для нього рідною. У 2010 році Рікардіньйо зробив усе для того, щоб «Бенфіка» стала володарем Кубку УЄФА, а тепер «Малюк» грав проти «орлів». І, так само, як і у матчі зі «Спортінгом», він почав гру не у стартовій четвірці.

До речі, у стартовій четвірці «ACCS Футзал», у порівнянні з матчем проти «Спортінга» сталася одна зміна. Замість Н’Галя у старті вийшов Туре. Що стосується «Бенфіки», то наставник «червоно-білих» Пулпіс вирішив не міняти стартове поєднання гравців. Вочевидь, це був натяк на те, що «орли» були серйозно налаштовані на те, щоб заволодіти бодай би почесним третім місцем.

Однак, вже на перших же секундах гри французька команда показала, що не має наміру просто так віддавати «Бенфіці» третє місце. Принаймні, перший момент у цій грі створили саме підопічні Серхіо Мульйора. Це Лютен вийшов на ударну позицію, проте не зміг змусити капітулювати Андре Соузу. Відповідь від «орлів» була практично миттєвою: Чишкала пробив по воротах Кареки, але голкіпер «ACCS» впорався з цим ударом. Добивання ж від Ромуло булодуже неточним. Тим не менш, по ходу гри французька команда показувала, що вона зробила висновки з матчу проти «Спортінга», і грала значно впевненіше. Однак, все-таки поступово «Бенфіка» брала ініціативу в свої руки та створювала моменти біля воріт Кареки, змушуючи його працювати. І воротар «ACCS» робив усе, щоб м’яч не влетів у «рамку». Щоправда, французькому колективу дуже пощастило, коли на 8-й хвилині, коли Бруно Сінтра після прострілу Тайєбі якимось чином не влучив по м’ячу і не забив у вільний кут воріт Кареки. Щоправда, «Бенфіці» пощастило ще більше, коли гравці «ACCS» організували фактично вихід «2 в 0», але Туре замість того, щоб віддати пас партнеру по команді вже на порожні ворота, чомусь вирішив пробити сам, і в результаті програв дуель Андре Соузі. Забігаючи наперед, скажемо, що це був, мабуть, найгостріший момент у виконанні чемпіона Франції у першому таймі. Хоча Рікардіньйо та компанії все-таки створили ще кілька непоганих контратак, але все-таки ініціативою нехай і не так явно, але володіла «Бенфіка». Тому, у Кареки все-таки було трохи більше роботи. І все-таки «Бенфіка» змогла забити за 29 секунд до перерви. Артур після розіграшу ауту віддав пас у штрафний майданчик суперників, де Тайєбі зміг виграти позицію у Боліньї та переправити м’яч у ворота «ACCS Футзал».

Здавалося, що цей пропущений «гол у роздягальню» психологічно може зламати футзалістів «ACCS». Однак, варто віддати їм належне: вони вже на початку другого тайму створили три поспіль небезпечних моменти біля воріт Андре Соузи, але воротар «Бенфіки» щоразу виходив переможцем. Після цього вже і «орли» зрозуміли, що їм потрібно забивати другий гол, аби потім не мати проблем. Тому, і створювали моменти біля воріт кареки Вінісіус Роша, Ромуло та Артур. Останній взагалі мав дуже класний момент, коли фактично вийшов на рандеву з Карекою, але воротар «ACCS» зміг врятувати свою команду. Тим не менш, навіть незважаючи на нереалізацію своїх моментів, «Бенфіка» продовжувала контролювати гру, і було видно, що вона у будь-який момент може додати. Тому, це фактично було затишшя перед бурею…

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат Львівщини. “Знесіння” 10:1 “Інтер” (Воробус перемагає)

І буря сталася у середині другого тайму, коли Чишкала після розіграшу штрафного подвоїв перевагу своєї команди. Тепер вже «ACCS» потрібно було ризикувати, якщо ця команда хотіла ще поборотися за третє місце. І підопічні Серхіо Мульйора відносно швидко змогли скоротити своє відставання до мінімуму завдяки голу від Туре, який реабілітувався за змарнований момент у першому таймі. Але «Бенфіка» відігралася вже за кілька миттєвостей завдяки вдалому пасу Жакаре на Сільвестре Феррейру, якому залишалося не схибити. Так рахунок став 3:1 на користь «Бенфіки».

Після третього пропущеного голу «ACCS» пішов уп’ятьох з Н’Галя в якості «літаючого воротаря». І в одному з епізодів Лютен міг знову скоротити відставання своєї команди до мінімуму, проте Андре Соуза вчасно вийшов на «дев’ятку» французів та ліквідував небезпеку. Тим не менш, французький колектив надалі намагався за першої ліпшої нагоди намагався розіграти зайвого. І на 37-й хвилині підопічним Серхіо Мульйора вдалося це зробити. Це сталося після того, як Рікардіньйо з непоганої позиції пробив по воротах Андре соузи, але воротар «Бенфіки» парирував цей удар. Проте, першим на м’ячі опинився Лютен, якому двоє гравців «Бенфіки» не змогли завадити пробити влучно – 3:2, і знову для французів зажевріла надія на порятунок. Тому, логічно, що вони знову пішли вп’ятьох. Однак, помилка капітана «ACCS» Мухуддіна призвела до того, що Жакаре на передостанній хвилині гри зміг влучити у порожні ворота чемпіонів Франції. А коли за кілька миттєвостей подібний точний удар вдався Хенмі, то все остаточно стало ясно у цій зустрічі. Це зрозумів і Серхіо Мульйор, який дав наприкінці матчу трохи пограти тим футзалістам, які ще не виходили на паркет. Тому, французькій команди лише з сумом довелося констатувати, що вона все-таки пропустила «Бенфіку» на третє місце.

«ACCS Футзал» (Франція) – «Бенфіка» (Португалія) – 2:5
Голи: Туре (33), Лютен (37) – Тайєбі (20), Чишкала (30), Сільвестре Феррейра (33), Жакаре (39), Хенмі (40)
«ACCS Футзал»: Карека – Болінья, Туре, Лютен, Мухуддін – Рікардіньйо, Алла, Гальмім, Н’Галя – Дембеле, Сукуна, Зіяті
«Бенфіка»: Андре Соуза – Ромуло, Робіньйо, Чишкала, Вінісіус Роша – Артур, Афонсо Жезуш, Нілсон Мігел, Жакаре – Тайєбі, Бруно Сінтра, Сільвестре Феррейра, Хенмі
Попередження: Мухуддін (32) – Сільвестре Феррейра (13)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*