Чемпіонат Португалії. Фінал. Матч № 2. «Бенфіка» – «Спортінг» – 3:4 ЕТ - Блог про Львів

Чемпіонат Португалії. Фінал. Матч № 2. «Бенфіка» – «Спортінг» – 3:4 ЕТ

Бенфіка - Спортинг

Наставник «Бенфіки» Пулпіс трохи здивував зі стартовою четвіркою «Бенфіки» на другий матч фінальної серії. Судіть самі: у порівнянні з першою грою у «старті» залишились тільки Чишкала та Афонсо Жезуш. При цьому, Пулпіс чомусь вирішив не грати зі старту з Вінісіусом Рошею на позиції «стовпа». І це, якщо чесно, виглядало трохи несподівано. Що стосується «Спортінга», то у команди, яку очолює Нуно Діаш, усе було більш-менш прогнозовано.

«Бенфіка» мала показати, що вона зробила певні висновки з попередньої гри. Тим більше, вона грала вдома, і тому «орли» явно не хотіли програвати у другій грі фінальної серії перед власними вболівальниками. Однак, вже на старті гри для «Бенфіки» почались певні тривожні сигнали, оскільки Естебан міг забити швидкий гол, проте йому завадив Андре Соуза. Але це був лише перший «дзвіночок», тому що трохи згодом Андре Соузі довелося ще кілька разів рятувати свою команду від можливого голу. На щастя для «Бенфіки», вона вистояла і не пропустила, а на 7-й хвилині спромоглася дати більш ніж гідну відповідь. Артур отримав пас від Афонсо Жезуша, розхитав Пані Варелу та пробив з дальньої відстані. Гітта, мабуть, не очікував, що колишній гравець «Барселони» відважиться на такий дальній удар, тому побачив м’яч вже у власних воротах. Цей удар, до речі, був фактично першим у ствір воріт Гітти, і він одразу став результативним.

Завдяки цьому голу «Бенфіка» вирівняла саму гру, хоча психологічна перевага тепер була явно на боці «орлів». Тим не менш, «Спортінг», незважаючи на те, що він вже програвав у рахунку, намагався, перш за все, не відступати від свого плану на гру та шукав можливість грати першим номером, а потім вже створював моменти біля воріт Андре Соузи. Голкіпер «Бенфіки», за традицією, творив дива реакції та воротарської майстерності, коли це було необхідно. Про що говорить бодай би той факт, що протягом лише однієї 15-ї хвилини він три рази рятував свою команду, а його «сейв» у кращих традиціях хокейних воротарів змусив хапатися за голову гравців «Спортінга». Не дивно, що представники «Бенфіки», натхненні грою свого воротаря, скоро подвоїли свою перевагу в рахунку. Це сталося після стрімкої атаки «орлів» та невеличкого хаосу біля воріт Гітти, яким скористався Тайєбі. Так рахунок став 2:0, і «Бенфіка» могла себе почувати більш-менш комфортно. До того ж, зайвої впевненості господарям майданчику додавав той факт, що «Спортінг» був на п’яти фолах. І навряд чи «біло-зелені», які, враховуючи створені моменти, видали непоганий перший тайм, хотіли «привезти» собі дабл-пенальті. На щастя для гостей, до 10-метрового справа не дійшла, однак перед підопічними Нуно Діаша перед початком другого тайму постала задача зробити «камбек» з рахунку 0:2.

З початком другого тайму «Спортінг» почав тиснути на ворота «Бенфіки», практично влаштувавши штурм володінь Андре Соузи. Зокрема, гарні нагоди мали Естебан та Томаш Пасо. Однак, Андре Соуза не мав бажання пропускати «гол з роздягальні». «Орлам» вдалося витримати цей стартовий тиск від своїх візаві. Тим не менш, було видно, що «Спортінг» на старті другого тайму заряджений на те, щоб якомога швидше забити. Щоправда, була заряджена і «Бенфіка». І ця зарядженість з боку обох команд почала призводити до того, що у гравців обох команд збільшувався градус емоцій, що потім знаходило своє відображення у жовтих картках. Зрештою, коли гра трохи заспокоїлась у плані емоцій, «Спортінг» знову почав підтискати, застосовуючи високий пресинг. Однак, ніяких дивідендів з цього «леви» не мали.

Що стосується «Бенфіки», то вона у першій половині другого тайму більше уваги приділяла обороні, практично нічого не створювали біля воріт Гітти. Зрештою, така ситуація не могла не відгукнутися погано для підопічних Пулпісаю На 29-й хвилині Томаш Пасо скоротив рахунок до мінімуму. А вже за кілька миттєвостей Пані Варела здійснив перехоплення на чужій половині майданчику та змусив Андре Соузу вдруге капітулювати. Однак, на цьому проблеми для «Бенфіки» не закінчились. Минуло ще близько хвилини, і Паулета після класної передачі від Зікі Те вивів «Спортінг» вперед, після чого Пулпіс був змушений брати тайм-аут.

Також читайте:   Футбол. Відбір до Євро-2016. Іспанія 1:0 Україна (відео)

Звісно, після такого «камбеку» у виконанні «Спортінга» потрібно було чекати на відповідь з боку «Бенфіки». Однак, часто у діях «червоно-білих» читався поспіх, навіть тоді, коли Андре Соуза намагався підключатися до атак своєї команди у якості п’ятого польового гравця. Дуже хороший момент для того, щоб зрівняти рахунок, на 33-й хвилині мав Бруно Сінтра, який не зміг замкнути дальню стійку після прострілу з правого флангу. У відповідь Пані Варела міг оформити дубль, але Андре Соуза не дав цього зробити.

З плином часу ставало зрозуміло, що «Бенфіці» рано чи пізно доведеться йти на ризик. Врятувати «орлів» від ризикованих рішень міг Артур, проте з його ударом впорався Гітта. Саме голкіпер «Спортінга» протягом кількох наступних хвилин був головним героєм епізодів, не даючи «Бенфіці» забити третій гол. І на 37-й хвилині м’яч таки опинився у воротах «Спортінга». Вінісіус Роша виманив на себе Томаша Пасо та віддав пас на «п’ятачок», де Ерік Мендоса у боротьбі з Ромуло переправив м’яч у власні ворота – 3:3.

Фактично обом командам довелося починати все спочатку. Однак, «Бенфіка» одразу спробувала дотиснути «Спортінг», щоб здобути перемогу в основний час. Шанс подарувати перемогу своїй команді мав Тайєбі, але з його ударом за 33 секунди до кінця другого тайму впорався Гітта. І цей змарнований момент Тайєбі фактично підбив підсумок сорока хвилин гри – 3:3, і знову, як і у першому матчі, обом командам довелося зіграти ще десять додаткових хвилин.

«Бенфіка» активніше розпочала першу 5-хвилинку, і Вінісіус Роша мав забивати, проте стійка та Гітта не дали 70-му номеру «Бенфіки» це зробити. «Спортінг» намагався відповідати здебільшого позиційними атаками. Це дозволяло підопічним Нуно Діаша більше бути на м’ячі, проте у контексті створення моментів «Спортінг» не міг чогось запропонувати. Однак, за 39 секунд до кінця першого екстра-тайму знову спрацювала зв’язка Зікі Те – Паулета. Зікі Те знову прийняв м’яч на «стовпа» та віддав зручну передачу на Паулету, який влучно пробив у ближній кут воріт Андре Соузи. Більше того – після цього «Спортінг» мав ще два моменти, щоб закріпити свій успіх, але цього разу «Бенфіці» пощастило.

Було видно, що цей гол психологічно вплинув на «Бенфіку», гравці якої намагались робити все, аби не програти другий матч поспіль в овертаймі. На 47-й хвилині непогана комбінація «орлів» призвела до удару від Ромуло, але його спроба була невдалою і неточною. І вже після цього Чишкала вийшов у якості п’ятого польового гравця у «Бенфіки». «Червоно-білі» намагались атакувати через контроль, вичікуючи на зручну нагоду для удару. Однак, при цьому деякі помилки при передачах могли мати сумні наслідки для «Бенфіки». Тим не менш, шанси на порятунок у підопічних Пулпіса ще залишались, але вони танули з кожною секундою. Врятувати «Бенфіку» від поразки в екстра-таймах міг Бруно Сінтра, однак Гітта зміг парирувати його удар. За 18 секунд до кінця Гітта відбив удар Ромуло, і цей «сейв» голкіпера «Спортінга» дав можливість «левам» святкувати другу поспіль перемогу у фінальній серії. Тепер «Спортінгу» для того, щоб стати чемпіоном Португалії сезону 2021/2022 р. р., потрібно перемогти у третій грі, яка відбудеться 25 червня.

«Бенфіка» – «Спортінг» – 3:4 ЕТ
Голи: Артур (7), Тайєбі (16), Ерік Мендоса (37 – автогол) – Томаш Пасо (29), Пані Варела (30), Паулета (31, 45)
«Бенфіка»: Андре Соуза – Нілсон Мігел, Ромуло, Афонсо Жезуш, Чишкала – Тайєбі, Вінісіус Роша, Артур, Бруно Сінтра – Хенмі, Карліньйош
«Спортінг»: Гітта – Жоао Матуш, Пані Варела, Мерлім, Кавінато – Томаш Пасо, Естебан, Паулета, Кардинал – Ерік Мендоса, Зікі Те
Попередження: Артур (6), Ромуло (9), Афонсо Жезуш (26), Тайєбі (26), Бруно Сінтра (38) – Кавінато (9), Кардинал (26), Естебан (26)
Рахунок у серії – 0:2

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*