Як вибрати спортивне харчування? - Блог про Львів

Як вибрати спортивне харчування?

спортивне харчування

Систематичні, інтенсивні тренування пов’язані з підвищеним ризиком втрати основних поживних речовин. Збалансованої дієти може бути недостатньо, тому спортсмени використовують добавки для спортивного харчування, адаптовані до індивідуальних потреб.

Правильно підібрана дієта, правильні тренування і регенерація – фактори, що сприяють хорошим результатам у спорті. Кожен з них можна посилити за допомогою відповідних добавок. Спортсмени також вживати добавки, щоб швидше досягти ефекту від тренувань.

Однією з необхідних добавок для фізично активних людей є набір вітамінів групи В, а також комплекси, такі як bcaa. Вони підтримують нервову систему, покращують концентрацію, додають енергії на тренуваннях та запобігають втомі. Іншими важливими речовинами є омега-3 кислоти, глютамін, протеїнові та вуглеводні добавки, спалювачі жиру (https://creatine.in.ua/odesa/zhiroszhigateli/), креатин, а також гейнер – добавка, що містить білок та вуглеводи, як правило, у співвідношенні від 20% до 80%.

Що саме слід шукати? Це залежить від наших індивідуальних особливостей і від того, яку мету ми хочемо досягти.

Білкові та вуглеводні добавки

Основою раціону кожного спортсмена повинен бути білок. Це будівельний матеріал для м’язів. Збалансоване харчування не задовольняє всіх потреб спортсменів у білку, тому вони доповнюють його за допомогою добавок. Вживаючи протеїнову добавку, фізично активні люди забезпечують організм основним інгредієнтом, завдяки якому відбувається збільшення м’язової маси, і одночасно зменшення жиру. Чим інтенсивніше тренування, тим більше має бути запас білка.

Також читайте:   Волейбол. Кубок ЄКВ. "Барком-Кажани" у першому матчі перемогли "Маккабі"

Протеїнова добавка також рекомендована людям, які працюють фізично. Якщо ми хочемо скинути непотрібні кілограми, білкова добавка також буде сприятливою. Він вгамує голод, не вводячи в організм зайвих калорій.

З іншого боку, вуглеводна добавка є джерелом енергії, палива для організму. Рекомендується людям, які дуже інтенсивно тренуються. Відновлює силу м’язів після тренування, прискорює їх регенерацію, додає енергії перед тренуванням.

Як працює гейнер?

Гейнер – добавка, рекомендована всім фізично активним людям, які хочуть набрати вагу і збільшити м’язову масу. Його варто вживати струнким людям, які хочуть швидше наростити м’язову масу. Якщо ми збираємося нарощувати м’язи, а вага у нас досить велика, варто почати з білкових добавок.

Дія гейнера залежить від часу його прийому. Перед тренуванням додає енергії, захищає від занадто ранньої появи втоми під час занять. Споживаний відразу після тренування, він відновлює запас глікогену в м’язах і підтримує їх ріст.

Креатин

Добавки з креатином також забезпечують швидкий ріст м’язів, завдяки участі цієї речовини в синтезі білка. Креатин підвищує працездатність, дозволяє виконувати більш інтенсивні вправи, а також викликає більш швидку регенерацію після тренувань. Особливо рекомендується людям, схильним до накопичення жиру, а також тим, хто виконує інтенсивні, але короткочасні вправи, наприклад, бігунам на короткі дистанції.

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю вдячність спеціалістам Інтернет-магазину Creatine – спортивне харчування в Києві.

Автор статті: Sporter.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*