Найпопулярніші у світі види піци - Блог про Львів

Найпопулярніші у світі види піци

піца

Як чесно написати про найсмачнішу піцу? Чи можете Ви уявити, як порівняти свіжу італійську піцу з американською з супертовстою скоринкою? І зрештою, яка краща? Чи переможуть подрібнені вручну помідори та моцарелла над подвійним сиром і пепероні? Після довгих дискусій висновок зроблений сам собою – порівнювати різні піци між собою неможливо. Але можна написати про їх види і форми. Деякі з них можуть Вас здивувати!

Скуштувати різні види піц за італійськими та американськими рецептами можна замовивши доставку піци в м. Тернопіль на сайті компанії Sushi/pizza39: піца Тернопіль.

Pizza Napoletana

Неаполь – місто, де піцу почали готувати приблизно такою, якою всі ми знаємо її сьогодні. Ще у 80-х роках минулого сторіччя в Неаполі була заснована Асоціація Verace Pizza Napoletana, яка оберігає традиції та надає сертифікати автентичності ресторанам по цілому світу. Тісто тонке, готується з відповідними місцевими (італійськими) інгредієнтами і випікається всього лише декілька десятків секунд. Помідори «Сан-Марцано», моцарелла ді Буфала та листки базиліка, подрібнені руками, – це таке поєднання найпростіших смаків, яке ніколи не набридне.

Піца Романа

Дуже часто в траторіях можна зустріти римську піцу. Ви, напевно, знаєте цей стиль – дуже тонке і хрустке блідо-кольорове тісто. Найпопулярнішими добавками є пармська шинка, свіжа зелень, помідори та моцарелла.

Сициліанська піца

Таке виконання піци рідко де зустрінеш. Вона подається з артишоками, м’ясом і смаженими овочами (у більшості випадків сицилійська піца випікається цілком з начинкою, не посипається рукколою тощо). Найпростіший варіант заправляється лише томатним соусом, без додання сиру. Тісто товсте, але дуже легке та хрустке.

Також читайте:   Як замовити суші у Львові швидко і вигідно

Піца Дженовезе

Генуя – батьківщина популярної фокаччі. Така піца – це швидше різновид хліба, ніж піца з точки зору поп-культури. Тісто зазвичай спочатку готують на сковороді, а вже потім випікають. У класичному варіанті її подають лише з розмарином та оливковою олією. Інколи піцу Дженовезе також подають із соусом песто, анчоусами та цибулею.

Піца Marchigiana

Це позиція, яка здивує Вас на 100%. Це піца, фарширована сиром, і цікаво, що в тісті зазвичай має бути сало! Додатково рецепт може містити розмарин, цибулю або помідори.

Піца в стилі Нью-Йорк

Піца майже як з Нью-Йорка. У чому особливість такої піци? Перш за все, смачні доповнення, добре вино, солодкий томатний соус і класичне американське тісто – тонке, пластичне з піднятими краями. Куштуйте таку у піцеріях, або можете замовити доставку.

Піца в стилі Чикаго

Це справжній кулінарний рай! Піца в чиказькому стилі дуже висока, але не тому, що скоринка надзвичайно товста. Між двома шарами тонкого тіста лежить значний шар сиру та начинки. Поверх цієї піци можна запекти томатний соус, щоб підкреслити її смак.

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю вдячність спеціалістам компанії Sushi/pizza39.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*