Євро-2022 серед жінок. Півфінал. Україна – Іспанія – 0:9 - Блог про Львів

Євро-2022 серед жінок. Півфінал. Україна – Іспанія – 0:9

Євро-2022

Старт першого тайму поєдинку проти збірної Іспанії чимось нагадав дебют нещодавнього товариського поєдинку проти португальської збірної. Вже на 25-й секунді помилка Гриценко біля власних воріт призвела до голу у виконанні Майте.

А за кілька миттєвостей іспанки ледь не покарали за майже ідентичну помилку Дубицьку. Щоправда, між цими двома епізодами по воротах Агете встигла пробити Форсюк, але її спроба не стала результативною. Але цим епізодом українки показували, що швидкий гол їх не налякав, і вони готові до спротиву чинним чемпіонкам Європи. Однак, не все було так, як, можливо, планував на ту гру Олег Шайтанов. До проблем з точністю передач ще додалися фоли – вже на 5-й хвилині у пасиві «синьо-жовтих» було три командних порушення. Тому, українським футзалісткам вже потрібно було грати більш акуратно. Можливо, і цим можна було пояснити ті помилки, які виникали у діях підопічних Олега Шайтанова.

Однак, мабуть, найприкріше для головного тренера жіночої збірної України було те, що більше помилялися досвідчені гравчині, у той час у тих футзалісток, які ще не мали досвіду матчів рівня «Фіналу чотирьох» чемпіонату Європи, було менше. Якщо продовжувати тему помилок, то на 8-й хвилині вже помилка Дубицької при передачі призвела до другого голу у ворота Кислової, авторкою якого стала Лусі. Тобто, фактично іспанки користувалися помилками своїх українських візаві, що потім і втілювалося у голи. Щоправда, трохи пізніше дуже хороший момент для взяття вже іспанських воріт мала Гриценко, однак, Агете змогла виручити свою команду. І це, мабуть, був найбільш небезпечний момент від «синьо-жовтих» у першому таймі. Можливо, якби Гриценко забила у цьому епізоді, то і сама гра пішла би інакше.

А так поєдинок проходив під диктовку іспанських футзалісток. Так, рахунок був 2:0, і будь-яка вдала дія українок могла би змінити хід гри на майданчику «Павільяо Мультіусос де Гондомар», але було видно, що піренейські гравчині можуть додати у будь-який момент. І це, власне кажучи, сталося під кінець першого тайму, коли спочатку Ірен Кордоба реалізувала вихід віч-на-віч із Кисловою, а трохи пізніше підопічні Клаудії Понс після взятого тайм-ауту класно розіграли штрафний, який став результативним – відзначилась де Пас. Таким чином, вже під кінець першого тайму рахунок був 4:0 на користь чинних чемпіонок Європи.

Також читайте:   Євро-2022 (U-19). Основний раунд. Молдова – Україна – 0:5

Рахунок 4:0 на користь збірної Іспанії дозволив Клаудії Понс піти на деякі експерименти. Зокрема, зі старту другої 20-хвилинки на майданчику «Павільяо Мільтіусос де Гондомар» вийшла номінальна третя четвірка (хоча насправді у «Червоної фурії» всі три четвірки однаково потужні, і немає різниці в тому, яка «ланка» на майданчику. – А. Т.), а ворота піренейської команди вже захищала Бальбуена. Втім, ці зміни якось не вплинули на поточний результат, оскільки він і надалі був на користь підопічних Клаудії Понс. Фактично піренейки грали за рахунком, але при цьому вони фактично не давали шансів українським візаві щось зробити біля воріт «Червоної фурії».

Втім, без голів іспанська команда у другому таймі не залишились. На 28-й хвилині іспанкам вдалося ще двічі вразити ворота Кислової. Спочатку класна атака іспанок завершилась не менш класним прийомом м’яча від Ромеро на «стовпа» та передачею на де Пас, яка зробила рахунок 5:0 на користь своєї команди. І практично через кілька миттєвостей Лусі забила після розіграшу кутового. Однак, на цьому проблеми та біди для української збірної не закінчилися. Вже після екватору другого тайму розгром українок продовжився, і підопічні Клаудії Понс довели рахунок до 9:0 на свою користь. Що стосується українок, то у них під кінець гри був хороший шанс забити «гол престижу», але удар Воловенко був неточним.

Що ж, в принципі, збірна Іспанії підтвердила свій статус фаворита цього поєдинку. Але, мабуть, ніхто не чекав, що вона його підтвердить так результативно.

Україна (ж) – Іспанія (ж) – 0:9
Голи: Майте (1), Лусі (8, 28), І. Кордоба (18), Пеке (19), де Пас (28), Санс (31), Ромеро (32), Сампер (39)
Україна (ж): Кислова – Дубицька, Форсюк, Гриценко, Скибіна – Єрьоменко, Рубан, Титова, Воловенко – Бурлаченко, Дрозд, Кирильчук, Бабенко
Іспанія (ж): Сільвія Агете (Бальбуена, 21) – Амелія Ромеро, Майте, Пеке, Аніта Лухан – Монторо, Сампер, де Пас, Дані – Лусі, І. Кордоба, Д. Кордоба, Санс
Попередження: Гриценко (19)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*