Музей круасанів у Познані - Блог про Львів

Музей круасанів у Познані

Музей крусанів у Познані

Якщо ви хочете побачити Познань з кухні (в прямому сенсі), обов’язково відвідайте музей круасанів (Rogalowe Muzeum Poznania). Це чудовий спосіб поєднати приємне з корисним. Ви не тільки познайомитеся з особливою культурою та історією міста, але, перш за все, ви дізнаєтеся все про смачні круасани Святого Мартіна. Чому варто його відвідати всією родиною?

Багатовікові традиції в Познані досі плекають і цінують. Місто та його околиці мають свій діалект, свята, характерні звичаї та страви. Справжньою скарбницею знань про Познань є Живий музей круасана Свєнтомарцінського на площі Старий Ринок. Завдяки ідеальному розташуванню в історичному багатоквартирному будинку, прямо навпроти ратуші ми можемо відчути надзвичайну атмосферу Старого міста. Музей спеціалізується на цікавих живих шоу та освітніх майстер-класах, під час яких відкривають всі таємниці Познані.

Музей крусанів у Познані

Відвідування музею – це подорож у минулі часи, але водночас ви можете зрозуміти, як історія Познані вплинула на його сучасне обличчя. 500-літня кам’яниця, в якій розміщено музей, є однією з найкраще збережених на площі Старий Ринок. Всередині можна побачити настінні розписи, готичні арки та стіни, ренесансні меблі. У стандартній екскурсійній програмі під назвою «Круасан» ви познайомитеся з історією міста, проілюстрованою анімацією «Круасанна історія Познані», вивчите деякі фрази з познанського діалекту та візьмете участь у випіканні найбільшого познанського делікатесу – круасани Saint Martin.

Також читайте:   Сопот (фотогалерея)

Музей крусанів у Познані

Традиційний рецепт зобов’язує, йому вже понад 150 років і він має статус Охоронюваного географічного зазначення, його можна створити лише у Великій Польщі за певним рецептом, найважливішим інгредієнтом якого є білий мак. Тут відвідувачі можуть самостійно приготувати круасани за допомогою круасан-майстра, який використовує лише традиційні кондитерські інструменти. Корінний познанець – дядько Біньо проводить вас по музею.

Музей крусанів у Познані

Розширена програма відвідування – «козла-козла» відбувається лише раз на день і окрім атракціонів «круасанного» шоу включає також спостереження за козлами з найкращої оглядової точки міста, незалежно від погоди. До речі, ми також познайомимося з легендою про кіз, одну з найбільших визначних пам’яток Познані. У музеї також продають знамениті круасани та інші сувеніри.

Ціна вхідного квитка для відвідування музею стартує від 26 польських злотих.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*