Статистика збірних України на чемпіонатах Європи - Блог про Львів

Статистика збірних України на чемпіонатах Європи

Підсумки турніру в Литві

Статистика збірної України з футболу на чемпіонатах Європи.
2012 – невихід з групи.
2016 – невихід з групи.
2021 – вихід у плей-оф.
2024 – невихід з групи.

Статистика збірної України з футзалу на чемпіонатах Європи.

1996 – невихід з групи.
2001 – 2 місце.
2003 – 2 місце.
2005 – 4 місце.
2007 – невихід з групи.
2010 – чвертьфінал.
2012 – чвертьфінал.
2014 – чвертьфінал.
2016 – чвертьфінал.
2018 – чвертьфінал.
2022 – 4 місце.

Як вам порівняння? А тепер згадайте, скільки разів футбольна збірна України не могла пробитись на Євро. Футзальна збірна України пропустила лише один Євро – у 1999 році. А тепер подивіться ще раз на те, чого досягали на своїх континентальних форумах футбольна та футзальна збірні України. Відчуваєте різницю? І це – при тому, що у футбол у нашій крпїні вкладаються куди більш великі гроші, ніж у футзал (так, в принципі, і до війни було, на жаль. – А. Т.).

І це – при тому, що наразі лише один український футзаліст грає у топ-чемпіонаті, у той час як троє представників країни-агресора (без урахування натуралізованих) грають не просто у топ-чемпіонатах, а у трп-клубах. І це – при тому, що у нас мало суто футзальних дитячих команд. І це, звісно, при тому, що Шотурму, Микитюка, Савенка та Семенченка, на жаль, знають менше, ніж Ярмоленка, Забарного, Луніна та Мудрика.

Також читайте:   Ліга чемпіонів. Фінал. «Барселона» – «Спортінг» – 3:4 + ВІДЕО

А я нагадаю, що вже скоро – з 14 вересня по 6 жовтня – в Узбекистані проходитиме чемпіонат світу з футзалу. І збірна України там теж гратиме. І я впевнений, що наша футзальна збірна зіграє на високому рівні. Але чи розповідатимуть про неї провідні медіа-ресурси (не тільки спортивні) так, як про футбольну збірну України на Євро-2024? На жаль, навряд чи.

Тому, це робитимуть ті, хто дійсно любить футзал. Зокрема – Футзальний портал 5х5. Нагадаю, що оскільки я наразі у ЗСУ, то діяльністю сайту займається Олег Ланяк. Велике прохання: поширюйте ті матеріали, які ставить Олег. Буде приємно і йому, і мені, і заодно я бачитиму, що сайт живе.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*