Українські шаблістки здобули перше золото на Олімпіаді в Парижі - Блог про Львів

Українські шаблістки здобули перше золото на Олімпіаді в Парижі

Перемога у Парижі

Буквально декілька хвилин тому у Парижі наші дівчата у складі: Ольги Харлан, Олени Кравацької, Аліни Комащук і Юлії Бакастової у фіналі командної шаблі перемогли Південну Корею (45:42) й стали олімпійськими чемпіонками!

Це був неймовірний фінал, адже здається вже в програному матчі вдалося здобути блискавичну перемогу. Програючи по ходу командної естафети в рахунку – 37:40 «синьо-жовті» дівчата зуміли здійснити камбек і перемогти – 45:42.

Найбільше що запам’яталося – це фінальний ривок вже до цього бронзової призерки змагань Ольги Харлан, яка знову продемонструвала жаху до перемоги.

Додамо, що на шляху до фіналу наша четвірка дівчат у 1/4 фіналу перемогли Італію (45:37), а у півфіналі взяли гору над Японією (45:32). Південна Корея ж виграла у США (45:35) та Франції (45:36).

Також читайте:   Футбол. Ліга Європи. Сент-Патрікс 1:3 Карпати

Золото Парижу стало третім здобутком наших спортсменів на Олімпіаді-2024. До сьогоднішнього дня окрім згадуваної вище бронзи в одиночних змаганнях шаблі Ольги Харалан ще й срібло здобув Сергій Куліш.

Наш спортсмен завоював першу срібну медаль для України на Олімпійських іграх у Парижі. Він посів друге місце у стрільбі з гвинтівки з трьох позицій на дистанції 50 метрів.

У фіналі брали участь вісім найкращих стрільців за підсумками кваліфікації. Куліш став першим українським стрільцем, що подолав кваліфікацію на Олімпіаді-2024. У відборі він показав третій результат.

Змагання триватимуть до 11 серпня й маємо надію, що доробок наших спортсменів лише зростатиме.

А поки що радіємо й не забуваємо, що вихідні тривають. Тому відпочиваємо як слід.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*