Заїкання - Блог про Львів

Заїкання

Заїкання

Напевно всі Ви коли-небудь бачили людей, які заїкаються. Що ж це за хвороба така і як вона лікується? І чи взагалі лікується.

Заїкання – це вада мовлення, що виявляється у мимовільному повторенні окремих звуків, складів або цілих фраз, неприродному розтягуванні звуків або блоках мовчання, протягом яких людина, що заїкається, не може вимовити звук. У тяжких випадках людина взагалі не може нічого сказати.

Багато розмов точиться навколо того, коли ж з’явилося заїкання. Точно сказати ніхто не може, але ясно одне, що воно з’явилося разом із мовою. Заїкалися ще фараони, царі тощо.

Вчені вважають, що заїк у світі не менше 60 мільйонів. За статистикою більше заїкаються чоловіки – 80 %, а 20 % – жінки.

Причини заїкання є різні:

Це може бути і перестрах, вроджена вада, передання по роду тощо. Група німецьких вчених на чолі з Крістіаном Бюхелем провела низку експериментів з 15-ма людьми, які заїкаються і не заїкаються.
Використавши особливий метод діагностики – магнітну томографію, – вченим вдалося виявити різницю між двома групами досліджуваних людей. У заїк пошкоджені деякі нервові закінчення, які координують рухи язика або “планування” мови.

Також причиною може бути виникнення сукупності генетичних і неврологічних чинників. Заїкання викликається судомами мовного апарату: язика, неба, губ або ж м’язів гортані. Все, окрім останнього — судоми м’язів гортані — голосові судоми. Також існують дихальні судоми, при яких порушується дихання і виникає відчуття браку повітря.

Кажуть, що існує багато методів лікування заїкання, але на сьогодні не має дієвого методу від цієї недуги. Багато пишуть у газетах, що знахарі помагають. Та ні, це все брехня. Якщо людина сама себе не переборе, то їй не допоможе ніхто.

Ясно, що є люди, що мало заїкаються, а є що сильно. Людей- заїк дуже легко вбити словом і насмішкою. Бо є нерозумні люди, що сміються із хворих. Вони навіть не можуть собі уявити як тяжко тоді людині, що заїкається це пережити.
Тоді людина хоче заговорити добре, а їй не получається ще більше.

Знаю одне, що мудра порядна людина ніколи не буде сміятися із чужого горя.

Також читайте:   Сім'я чи горілка?

Також заїки комплексують при зустрічі із дівчатами. Вони бояться, що заговоривши дівчина зразу кине його і не захоче із ним розмовляти.

Ще існують думки, що людина, що заїкається може заразити цією недугою здорову людину. Скажу відразу – це брєд. Вчені довели, що нічого подібного і бути не може.

За ініціативою кількох асоціацій заїк і медиків запропоновано відзначати 22 жовтня як всесвітній День заїкання.

То ж як лікувати то заїкання?

Є багато методів, але найдієвіший кажуть наступний:

Потрібно кожного дня виконувати вправи для розмови. Час виконання має бути 1-1,5 години. Жодного дня без вправ:

1. Промовляйте голосні букви А, О, У, Е, И, І на видиху, ніби співаючи кожну з них і повільно переходячи від однієї букви до іншої. Причому на видиху спочатку можете промовляти тільки одну букву, потім додавайте до неї ще одну – вже дві, потім три і так далі. Звуки мають переходити з одної букви до другої.
2. Починайте рахувати – 2,4,6,8,10,12…, промовляючи “два”, “чотири”, “шість” і т.д. На першому занятті дійдіть до 10 і зупиніться. На другому до 150 і т.д. до 1000.
3. Тепер промовляйте 2+2=4, 4+2=6, 6+2=8, і т. д. до 100. (Два плюс два буде чотири, чотири плюс два буде шість і т. д.). На кожному видиху тільки одна фраза (наприклад, “2+2=4”).
4. Робіть вільний переказ будь-якого тексту, дотримуючись усіх правил читання. Спочатку прочитайте текст не більше 2-3 разів вголос. Спробуйте зробити його вільний переказ.

Ви навіть не помітите як з часом почнете гарно розмовляти!!!

Моя порада людям, що заїкаються: “Не звертайте увагу на те, що Вам говорять чи сміються. Що мало людей мають вади. Люди бувають і сліпі і глухі. Це ще не саме страшна біда. і звичайно пробуйте себе перепобороти”.

P.s. Відомими заїками є чи були наступні люди: Мойсей, Арістотель, Ньютон, Дарвін, Черчіль, Монро, Вілліс, Майк Тайсон, Жерар Депардьє, Наполеон I, Джулія Робертс, Біл Козбі тощо.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 67 може ще щось напишете?

  1. Notarious BIG 04.12.2009 пише:

    мій чорний зад в темноті не видно, вечером в темному під’їзді я після трави сильно пчихнув, та так шо аж всрався, а сусідський пес, якраз вертався додому, – то на наступний день я помітив шо пес навіть гавкнути нормально не може – ніби кістка в горлі застряла: замість гав тіко Г..Г..Г… так шо я думаю шо то є не тільки у людей
    хоча деколи після грибів я теж не можу нічого зв’язного сказати, тіко мігами
    може хтось шось порадить, шо мені робити ???

  2. bankiduki 04.12.2009 пише:

    Клон Notarious BIGа ? що це трапилося таке. До речі стаття пізнавальна,дійсно заїкання проблема,але при бажанні та тренуванні її можна позбутися.

  3. Notorious BIG 04.12.2009 пише:

    та фігня то всьо! впринципі заїкання можно позбутись, якщо сильно захотіти…
    а ось в мене є інша проблема, я кажуть дуже сильно храплю 🙂 з землетрусом звісно не порівняти, але …

  4. bankiduki 05.12.2009 пише:

    Кожна друга людина старша 30 років хропить уві сні, причому кожна п’ята – постійно, так що за років 10 будемо всі хропіти 😀

  5. Narcus 06.12.2009 пише:

    Notorious BIG а ти в якому районі живеш? Час-від-часу в Україні відчуваються поштовхи-зумлетрус!!! Я так гадаю що це твій храп)))))

  6. Notorious BIG 06.12.2009 пише:

    Narcus, а ти собі такий нік вибрав, бабнік напевно? або косиш під Діму Білана 🙂 або ж Альфонс – твоя професія? любиш знаходитись піл каблучком у жіночок? 🙂

  7. Narcus 06.12.2009 пише:

    Notorious BIG а ти не хами незнайомим людям-з твоєї сторони не вічливо!І нік мій не чіпай, я ж з твого не кепкую!!! А вжитті я добра людина і не бабнік-не альфонс-і навіть не Діма Білан! Я віддаю перевагу Кругу, Бутирці, Лєпсу- одним словом шансон! Тому не хами коли не знаєш з ким маєш справу!!!

  8. Notorious BIG 06.12.2009 пише:

    Ну ти перший почав кепкувати з мого храпу 🙂
    Я тобі не хамив зовсім, заміть це були просто питання 🙂 Так шо рослабся, брий ноги та лягай спати зі своїм Лєпсом 🙂

  9. Narcus 06.12.2009 пише:

    Звичайно що перед сном потрібно помити ноги-почистити зуби і тд. Можливо ти і бриєш свої ноги але я таким не займаюсь, в мене є знайома яка позичить тобі депілятор! А такі питання будеш задавати комусь іншому!

  10. Notorious BIG 06.12.2009 пише:

    Будеш багато говорити, я тобі задницю газонокосаркою побрию 🙂

  11. Narcus 06.12.2009 пише:

    Я так розумію що ти вже побував під нею-і не тільки під нею-вазіліном часто користуєшся! І як відчуття:)

  12. Notorious BIG 06.12.2009 пише:

    Про відчуття я тобі розкажу, коли в тебе з рук вислизне мило у душі і ти нагнешся, щоб його підійняти 🙂 Ось тоді я і підійду сзаду зі шваброю в руках 🙂 Повір…відчуття будуть неперевершені і навіть без вазеліну 🙂

  13. Narcus 06.12.2009 пише:

    Я так бачу ти полюбляєш шалості з швабрами, ще й без вазеліну! В тебе задній прохід як твій рот по розмірам:)-як дупло:)Заведи в свому дуплі якогось звірка але не сідай бо задавиш:)

  14. Notorious BIG 06.12.2009 пише:

    Всьо блін ти мене підкумарив 🙂 Буду переходити до більш жорстоких методів 🙂 Я надягаю чарівний плащ та чарівну шляпу!!! Я кастую “Кривопикість” сьомого левела, твоє лице стає більш схожим на цифру вісім і здається навіть пливе карасьом по хвилях 🙂 Потім я кастую “Циганський табір” восьмого левела…сотні брудних циганів дихаючих кульочки з клеєм “Момент”, ловлять галюни, збираються в стадо, розганяються, набирають швидкість, та зносять тебе з ніг, непомічаючи вони топчуть тебе до бісової матері, ти перетворюєшся на таку собі добре відбиту відбивну завернуту у налисник 🙂 І наостанок я кастую “Носорога” двадцять першого рівня, який видихає пару зі своїх ніздрів, топає ногою, грізно фирчить, із червоними очима мчиться за тобой навздогін, доганяє і насажує твій “задній бампер” на свій велетенський ріг 🙂 Ти повисаєш на цьому розі простою окровавленою шматкою 🙂 І це все на що ти здатен? Ти був усього навсього друголевельним друїдом 🙂 І запам’ятай – Я найапасніший маг цих земель 🙂

  15. bankiduki 06.12.2009 пише:

    Цікаві у вас способи розваг, я гадаю невеличкий збірник можна видати на двох. Оформите суміжні права , я гадаю буде популярним.Вперед хлопці-молодці’.

  16. Notorious BIG 06.12.2009 пише:

    bankiduki ти дивись мені, а то якщо я ще хапну у руку чарівну паличку, то можу перетворити тебе на Попелюшку і телепортувати тебе у камеру для осіб кавказської національності у СІЗО 🙂

  17. Narcus 06.12.2009 пише:

    Я надягаю чарівний плащ та чарівну шляпу, І запам’ятай – Я найапасніший маг цих земель!!! Це твої фрази дня- ти якась шалава-шмата в костюмі-під гея косиш:) Чого боюсь від тебе – це екологічного лиха-таким найапаснішим глазком можна засрати всю Країну! Ти мене розсмішив:)))))))))

  18. bankiduki 06.12.2009 пише:

    LoL в силу пішли магчні заклинання Notorious BIG , здається у нього плащ + 5 інтелекту і невидимий як у Фродо. О ні зупинися Ноторіусе!! Ти знаєш яка насправді сила зосереджена у твоїх руках!!! Якщо ти відкриєш цю скриньку пандори і використаєш чарівну паличку,світ вже не буде таким як був! Будь обережним ,юний чарівнику!!!!

  19. Notorious BIG 06.12.2009 пише:

    Narcus – Мовчи кріпак!!! Я наймогутніший колдун цих земель!!! 🙂 Я пчихаю на тебе ядовитими кислотними козами…Ти хочеш злапати мене за вухо, але мій енергетичний захист миттєво перетворює тебе на груди розпеченного металу! Ти майже переможений…Але треба тебе добити до кінця…Я саджаю тебе у клітку для папуг та несу у лікарню на кастрування, я лишу тебе твого останнього достоінства…Після стерелізації, твій голос мутував, тепер ти можеш співати у хорі хлопчиків-горобчиків 🙂 Після невдалого концерту натовп тебе закидує гнилими помідорами, твій дирижер знімає тобі штанці і починає боляче шльопати палицею по м’якому місці у цілях профілактики і задоволення своїх сексуальних потреб 🙂 Я сиджу напроти тебе, хаваю попкорн і з посмішкою наблюдаю за цією ємоційною ситуацією… 🙂

  20. Notorious BIG 06.12.2009 пише:

    Цитую слова Банкі “О ні зупинися Ноторіусе!! Ти знаєш яка насправді сила зосереджена у твоїх руках!!!”
    Звичайно я знаю яка це сила у моїх руках 🙂 Ця сила – називається ранішньою ерекцією 🙂 Муахахахаха 🙂
    До речі як найвеличніший маг усіх часів та народів, я був готовий удостоїти тебе честі бути моєю правою рукою, але навряд ти погодишся після деяких моїх слів 🙂

  21. bankiduki 06.12.2009 пише:

    “За дверима чути голос,заходить cанітар років з 33, підходить до Narcus’a , і промовляє зїж ось ці таблеточки любий. У відповідь чує непристойний вираз.Повторює щераз санітар зїж це . Narcus промовляє : ні я не можу це зїсти,якщо я це зїм я втрачу своє короліство, я маг, я маг вищого рівня в мені верує кров лордів та королів. Санітар не стримує нервів,щодуху гамселить по потилиці ременем,опісля цього Narcus скрегочи зубами випає свої ліки і йде в палату насвистуючи : “я маг , я маг ви всі смерди,ви не уявляєте моєї сили, я всемогутній чарівник, яктільки я вийду з цієї темниці я запаную на землях Норвартору і я , я ….покажу всім свою силу!” ….Вже вечоріє …лиж санітар робить обхід посвистуючи і обертаючи ключі…..Темнота….лиш в одинокій палаті, яка оббивана мякою тканиною ненача з дивану , бєтсья об стіну головою Narcus ,промовляючи : “Я маг Я маг!! я всемогутній спелкастер” уривок з книги Bankiduki “Маги та Нополеони” сторінка 67,параграф 3

  22. Narcus 06.12.2009 пише:

    Можливо в тебе ще віртуальні друзі є,з якими ти розвиваєш свій 3 чорний глаз(а ти відомий- пісню про твою дупу співають ,, Чорниє злаза-вспамінаю-абнімаю….,,) В тебе мабуть такий сквозняк?))))Але не сідай бо задихнешся-шкода-літом можна вулик зробити-місця там багато-для всіх хватить-Прям РУКАВИЧКА))))))))))

  23. Notorious BIG 06.12.2009 пише:

    bankiduki ))) тільки не розумію, чому в твоїй книзі Narcus наймогутніший маг, а не Notorious???
    не плутай нас, бо ми є зовсім різні люди 🙂 Я – його світлість володар вогню, води, землі та повітря, а він (Narcus) – звичайний смертний, який носить бабині стрінги у горошок 🙂

  24. Narcus 06.12.2009 пише:

    А тобі шо завидно?))) Напиши листа Каляну і він тобі любе-голубе вишле-таке як ти любиш -голубчику))))

  25. Notorious BIG 06.12.2009 пише:

    всьо…на сьогодні досить…я зникаю з блогу, щоб поповнити запаси магії 🙂 Перед зникненням я надягаю на Narcusа намордник та прив’язую цуцика до унітазу на який перед цим сходив по великому і не злив за собою, адже не міг залишити свого нового песика без вечері 🙂 ухахахахаха 🙂 А великому письменникові Банкі я кастую зачіску Влада Ями, лошадину посмішку К.Собчак, брудні ноги босого Андрія Миколайчука та хвору фантазію Дарії Донцової 🙂

  26. Narcus 06.12.2009 пише:

    bankidukiбачу ти там тоже побував-а зараз що перевели-ти вже на якому рівні-(рівень -це палата для читачів) братка Наполеона бачив! Щось давно не зустрічав Мабуть цей каварний глаз перетворив тебе на чарвону шапочку-Червоний багатирь-щоб ти задовільняв його потреби!!!))) От негідник- я визволю тебе, от тільки до гінеколога відведем Notorious BIG і ти будеш на свободі;)

  27. Narcus 06.12.2009 пише:

    Так завжди як кінець казки хтось має засмородіти весь нет-Дякую але уступлю тобі цю чарівну-духмяну-соковиту вечерю-їж не спіша щоб гога в горлі невстала)))

  28. Маестро 06.12.2009 пише:

    Пацани ви не то пишите, шось багато **йні пишете, давайте по темі більше, заїкання то проблема))) і треба її вирішувати))

  29. Narcus 07.12.2009 пише:

    Notorious BIG , bankiduki- вони коли разом-починає в обох жопа заїкатися-і це проблема 2! Потрібно боротись від заїкання-і від цих гомиків:)

  30. bankiduki 07.12.2009 пише:

    Narcus в тебе якісь негаразди з корою головного мозку? Не так ти почав точити ляси,стримуйся і аргументуй по більше,ато здається що твої думки обмежені фазою підросткового віку,поросив би тебе лаконічніше висловлюватися без *оп та *омиків.Дякую

  31. Notorious BIG 07.12.2009 пише:

    Замітив, шо в Narcus’а практично шо не речення, то про задницю та про гомиків, голубців 🙁 Здається враження, шо колись він гастролював з Борькою Моїсєєвим 🙂 А можливо і ділив з ним тепленьке ліжечко 🙂

  32. Narcus 07.12.2009 пише:

    Ні я нормальна людина а те що ви собі погнати рішили так просто не можна! bankiduki я достатньо розумний- а от твій віртуальний світ про історії в лікарні це якись дібілізм! Прошу-їж наздоровячко

  33. bankiduki 07.12.2009 пише:

    Тьфууу,добре що ти здоровий, ато всяке могло бути. Ну скажімо історія моя була собі такого саркастичного плану,можливо і не докінця продумана,але принаймі я не розкидуюся *омиками та *опами. Так що подумай над цим, все таки вчитавшися в твої умовиводи спадає лище одне на думку що ти якийсь неграмотний і лихослов,хоча може це омана.

  34. Narcus 07.12.2009 пише:

    Це омана!Наступного разу про себе пиши історії саркастичного плану- надіюсь всім сподобається! Всі разом посміємось ще й попідколюєм))) А лихослов-це нормальною мовою як розуміти???

  35. Notorious BIG 07.12.2009 пише:

    О_о
    Лихослов – це ліхачь паходу? 🙂

  36. Narcus 07.12.2009 пише:

    Ліхач-помоєму не лихослов!!! Цей лихослов чуть не лохослов)))

  37. Notorious BIG 07.12.2009 пише:

    Їбальнік закрив 🙂 Барбос блін 🙂 Собаці слова не давали 🙂 Забув напевно, хто тобі в буду світло провів, хто в миску кістку кидав? 🙂

  38. bankiduki 07.12.2009 пише:

    О так наступного разу про себе напишу, в мене багато історій, а лихослов це Той, хто вживає соромітні слова.Повністю тебе описує Narcus 07.12.2009 згідно твого коментаря.

  39. Narcus 07.12.2009 пише:

    Я виправлюсь а от цей лохослов ВIG-так і хоче-щоб йому настріляли по кукуні)))

  40. Notorious BIG 07.12.2009 пише:

    Пес ти засцяний! Відмовляєшся хазяїна признавати Барбосику? Значить так, якщо не принесеш мені мої тапочки, то не насиплю тобі у миску “Педігрі” 🙂
    Завтра будемо вчити нові команди…Ти ж у мене файний пес, якби ж не блохи 🙂

  41. Narcus 07.12.2009 пише:

    Ти прищ з гноєм який потрібно видалити)))

  42. Narcus 07.12.2009 пише:

    Notorious BIG це твої попередні слова одного з коментарів—-ну да звісно…перед монітором більшість такі сміливі, такі блін герої, такі ділові, аж поки не настане мить, коли рученьки почнуть трястися )))) надіюсь ти за свої слова відповідаєш-і тут виходить що ти безпрідєльщік, по фєні ботаєш, ти слідкуй за своєю мітлою і думай що ти пишиш-і не порть статті Vorobusu! А якщо захочеш обсудити щось конкретніше-то можна і організувати зустріч!

  43. zars 08.12.2009 пише:

    Оговорення не по темі…

  44. Narcus 08.12.2009 пише:

    Ніби ти по темі написав;-)

  45. Notorious BIG 09.12.2009 пише:

    Narcus ***** 🙂 Можна організувати зустріч, все обсудимо, я тільки ЗА 🙂

  46. Narcus 09.12.2009 пише:

    За такий гнилий базар відповідати будеш-і при зустрічі будеш *****! Я тобі цей словесний безпрідєль не попущу! Копай яму смертник-да і поки живий замов службу в церкві!!!

  47. bankiduki 09.12.2009 пише:

    Хм,хлопаки ви зберіться значить і замість взаємообраз ,спробуйте себе у ролі волонтерів,поприбирайте місто наше,візьміть участь у акції “Миколай дітям” або ж спробейте на виставку мистецьку ,ось так :D. Заодно поспілкуєтеся,знайдете можливо спільні інтереси :D. А ще можна колись організувати “Сходочку Воробуса”,культурну таку,пізнавальну 😀

  48. Narcus 09.12.2009 пише:

    bankiduki не умнічай!!! Я тобі не працівник жеку- і такого більше не пиши!!! А якщо є бажання-то сам берись за таку роботу!!! Надіюсь ти зрозумів!!!

  49. bankiduki 09.12.2009 пише:

    Ні в жодному разі ні, ніхто тут не бажає комусь вказувати чи навязувати,я лише нагадав вам що можна зайнятися суспільно-коисними роботами та отримати від цього задоволення,радій життю.Стань корисним для свого міста! 😀

  50. Narcus 09.12.2009 пише:

    Слухай Банкі-мені цікаво скільки ти користі приніс для свого міста?????

  51. bankiduki 09.12.2009 пише:

    Ойй, звісно не так багато як хотілося , але намагаюся,безаперечно намагаюся не смітити у місті,брав участь у волонтерські акції,аквтино займаюся просуванням у маси інформації про рідне місто.

  52. Narcus 09.12.2009 пише:

    Маладєц-хвалю!!!

  53. bankiduki 09.12.2009 пише:

    Та це ніщо майже ,потрібно займатися більше такою діяльністю,часу правда не вистачає.

  54. Notorious BIG 09.12.2009 пише:

    Narcus ***** …….кароче по видаленим адміном словам (зірочкам) ти явно бачиш, як я тебе люблю 🙂

  55. bankiduki 09.12.2009 пише:

    ехх Ноторіусе, що за культура мовлення,навіщо такими матима можна грунотвно та аргументовано прокласифікувати особистіть Наркуса і без матів. айайай п. Адмін видаляйте цю лайку.

  56. Narcus 09.12.2009 пише:

    Слиш **** -Завтра чекаю тебе на СКА-біля закинутих залів 14:00! Приходб обсудим – твій базарок гнилий!!!

  57. Narcus 09.12.2009 пише:

    bankiduki -шо в мене за цвєток на аві?

  58. bankiduki 09.12.2009 пише:

    Нарцис,жовтогарячий. А загалом Нарцис – син річкового бога Кефіса й наяди Ліріопи..ну і так даля тралялял юнак.

  59. Narcus 09.12.2009 пише:

    То який я тобі в п……Наркус- я ж тебе -батаном не називаю!!!!

  60. bankiduki 09.12.2009 пише:

    Ех, завтра буде гаряче. THIS FALL. NEW MOVIE NARCUS VS NOTORIOUS. Вони були як обидва негативно заряджених атома,як відзеркалення один одного у дзеркалі,як звук у вакуумі,неначе дві потилежності що опинилися в одній реальності,неначе знак оклику та знак питання які сперечаються хто з низ перший буде стояти після наказового слова! ОТЖЕ У ВСІХ КІНОТЕАТРАХ КРАЇНИ NEW MOVIE NARCUS VS NOTORIOUS : Ravenge of evil twin. Сеанси у всіх кінотеатрах країни. 10.00 12.00 15.00 19.00 21.00. Вхід дітям без супровіду батьків заборонений.

  61. Notorious BIG 09.12.2009 пише:

    ахахаха) ну що то за понти))) біля СКА в 14-00))) я ще в цей час на роботі 🙂 Я хочу бачити твою потворну морду в 23:00 біля Нового Цуму 🙂

  62. bankiduki 09.12.2009 пише:

    з блакитноого озера начинається річечка, ну а дружба начинається з 23.00 біля Нового Цуму 😀

  63. Narcus 09.12.2009 пише:

    Тут такий крутий- а як прийшлось до…… то в когось жим-жим! На СКА 14:00!

  64. Narcus 09.12.2009 пише:

    bankiduki не підкидай дров в полум’я-а то й сам згориш!!!

  65. bankiduki 09.12.2009 пише:

    ну взагалі я використовую з листових дерев (бук, дуб), а з хвойних (сосна) . Дяк за пораду, та ні чого мені горіти,цікава просто ваша дискусію,ви неначе дорослі,самодостатні,а купуєтеся обоє на такі взаємні образи безглузді які можна вирішити як два пальці об асфальт.ЗІ сторони мені цікаво за цим спотерігати, дивно мені,чому у вас обох палає така ненависть один до одного,і виключаєтсья здоровий глузд….

  66. Narcus 09.12.2009 пише:

    Ой тобі це не зрозуміти!!!

  67. Jorgen 09.12.2009 пише:

    Замість обговорення заїкання в темі сам флуд. На цьому коментування оголошується закритим.