Природа стає платною? - Блог про Львів

Природа стає платною?

Пост перед Джуринським водоспадом

Довго думав як назвати цю статтю, в голові крутилися різні назви, але все ж я зупинився на такому варіанті як: «Природа стає платною?».

Як відомо, нещодавно вашому автору довелося здійснити поїздку з колегами на Джуринський водоспад.

Відпочинок пройшов, як завжди, на найвищому рівні, але одна проблема не давала мені спокою ще досить довгий час. Їхав я додому і собі тільки і казав: «Як так, невже все так погано?»

Що сталося по дорозі, чи вважаєте ви що це добре та багато іншого читайте далі.
На Джуринському водоспаді (він, як відомо, знаходиться біля села Нирків у Тернопільській області) я був вже не один раз.

Останній раз минулого року. Туди ми теж їхали автобусом і проблем із заїздом не було ніяких. А ось цього року все далеко не так. Якщо вже ми маємо платити за природу, то я не знаю що буде далі.

Можливо навіть дійде до того, що у найближчий час нам прийдеться платити послуги за те, що ми дихаємо?

Та повертаємося до теми статті. Їдемо ми собі та й їдемо, під’їжджаємо до території на якій знаходиться це чудо природи, і тут стоїть шлагбаум. Стоїть якийсь юнак, що ще від землі не відріс і каже до нас «заїзд платний».

На моє запитання хто таке вирішив, він відповідає, що міська рада. Ваш автор і далі не заспокоївся, на моє прохання показати документи він щось там почав мені хамити, казати що я не так себе поводжу як маю робити.

Також читайте:   Як я був на водоспаді "Дівочі сльози"

Не знаю чим би завершилася ця пригода і на далі, якби з автобусу не виліз мій знайомий і не дав йому 50 гривень, які пост просив за в’їзд автобусу. «Хай мають, ми приїхали відпочивати, а не виясняти місця хто правий, а хто ні».

Сума невелика, але чому ми маємо платити за природу?

Схожу ситуацію мені доводилося спостерігати на Волині, коли рік тому ми їхали на Шацькі озера. Там також стоїть не знаю хто і вимагають гроші за проїзд у зону відпочинку. Ну, просто афігеть, іншим словом не скажеш. Куди не поїдеш – усюди треба платити.

Ми їх тоді обманули. 😀

Але, знаєте, що я вам скажу, бачив кілька автівок, які тільки рукою їм помахали і нічого не платили. Як всі, то платіть всі? Навіть не так, чому ми маємо платити? Скоро в ліс не вийдеш, бо там поставлять шлагбаум і скажуть плати за вхід, на якій підставі це роблять?

Не знаю, можливо після цієї статті мене почнуть сильно критикувати, але хотілося би почути вашу думку, шановні користувачі по даній проблемі.

Як ви вважаєте, ми повинні платити гроші за те щоб вийти на природу?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 10 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 29.06.2011 пише:

    Ну як є рішення рішення якоїсь ради, і воно не суперечить існуючому законодавству, то потрібно платити. Але в цьому випадку вам мають видати квитанцію, з відповідним номером та печаткою, щоб ви були упевнені, що гроші не осіли в кишенях якихось спритників. А цього разу так напевно і було – грошенята пішли наліво. 😀

  2. Stakeholder 29.06.2011 пише:

    класичний рагулізм, в такому випадку потрібно брати ім’я і прізвище “контролера” і повідомляти правоохоронні органи, навіть якщо це дійсно так, і є відповідне рішення міськради, то воно повинно бути належним способом оформлене, повинне бути якесь законне підтверження стягування плати за в’їзд, видання чека наприклад, а не просто ставити шлагбаум і якогось хама який збирає бабло.

  3. Vorobus 29.06.2011 пише:

    Stakeholder пише: класичний рагулізм, в такому випадку потрібно брати ім’я і прізвище “контролера” і повідомляти правоохоронні органи, навіть якщо це дійсно так, і є відповідне рішення міськради, то воно повинно бути належним способом оформлене, повинне бути якесь законне підтверження стягування плати за в’їзд, видання чека наприклад, а не просто ставити шлагбаум і якогось хама який збирає бабло.

    А я йому і сказав, що так просто це не залишу, а нехай люди знають.

  4. Motornyi 29.06.2011 пише:

    Це вже скрізь так – ставки, ліси усе чиєсь, скрізь треба платити. Феодалізм.

  5. PMS 29.06.2011 пише:

    Дуже цікаво. Правильно хлопці сказали про чек, а якась видимість благоустрою за ці гроші була?

  6. Архіваріус 29.06.2011 пише:

    Stakeholder, Ну що з того, що ми знаємо, що наш президент шліфував нари? 😀

  7. Stakeholder 30.06.2011 пише:

    Архіваріус, нічого, це діагноз для населення яке його вибрало, так само діагнозом є підтримка воної і будь кого хто вже 20 років товче воду в ступі, ну але це вже тема для іншої дискусії)

  8. Пан П 30.06.2011 пише:

    В нас природа ще не така платна, а от в Криму то просто жах, всюди де більш менш гарно треба платити 🙁

  9. Оля 23.08.2012 пише:

    Доброго дня! звичайно, платити за природу – це не зовсім правильно. але можна Вас запитати таке. Ви помічали купи сміття, коли відпочивали там минулі рази. я особисто приїжджала на водоспад кілька разів. і мене дуже вразила така кількість сміття. в мене тоді навіть думка така виникла, що краще б вже платити за в`їзд, але нехай прибирають. розумієте, туди приїжджає купа людей, і багато з них викидають сміття, і навіть не думають про те, яке свинство залишають після себе. Тому, зважаючи на менталітет наших громадян, я вважаю, що потрібно брати плату за вхід, якщо це допоможе зробити природу чистішою.

  10. Архіваріус 23.08.2012 пише:

    Оля, До тих пір, поки в людині не виховається повага до оточуючого середовища ніякі плати не допоможуть. Завжди найдеться бидломаса, яка за собою буде залишати сміття та лайно.

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Вхід на озеро безкоштовний, а вихід – дві гривні.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*