Музичний фонтан в Партеніті

Музичний фонтан

Перебуваючи у Криму, я побував багато де, але основним моїм місцем розташування було смт. Партеніт, де ми жили, засмагали на сонці, гуляли, купалися в морі і так далі.

Одного дня, прогулюючись вечірнім Партенітом, ми почули музику, яка лунала із території санаторію «Крим».

Спочатку ми подумали, що це музика із якогось кабака, яких на території санаторію є достатньо, але згодом нам пояснили, що це музичний фонтан, який є дуже популярним місцем у цьому містечку.

Як ми були біля фонтану, хто його побудував, що у ньому доброго, а що не дуже читайте далі.

Як я вже казав вище, музичний фонтан знаходиться на території санаторію «Крим». На нього йти дивитися варто ввечері, адже вдень він не працює. Вмикають його приблизно о 21 годині вечора і вимикають десь так година 10 вечора.

Чому так? А все просто, у санаторії відпочиває різна вікова категорія людей і після 22 години тут вже сонний час. Як на мене, можна було і би до 23 години тримати увімкнутим фонтан.

Тепер про сам фонтан.

У його середині стоїть бетонна статуя давньогрецького бога вогню Прометея, покрита мідними листами. Київські архітектори ще в 1980 році зробили цю статую із залізобетону, для того щоб прикрасити музичний фонтан.

Також читайте:   Похід на Довбушанку-2018. Частина друга (фото)

Щоб бетон не рухнув, його покрили тонким листом міді, які періодично натирають воском. Оригінальна статуетка була виготовлена знаменитим скульптором Церітеллі на зорі його творчої діяльності.

І ось вечір, коли сідає сонце, починає роботу музикальний фонтан «Прометей» і 280 ліхтарів різних кольорів, під звуки музики міняють свою яскравість, разом із синхронно міняючими висоту струменями води, утворюють незабутнє видовище.

У конструкції фонтану «Прометей» використовується гідравліка й електроніка. Кілька насосів перекачують близько тисячі кубометрів води на годину. Кілька великих аудіоколонок, якими оточений фонтан, створюють ефект музики, яка ллється з самого фонтану.

Щодо музики, то вона грає різноманітна. У деяких моментах вона здавалася мені скучною, але наступного дня репертуар змінився.

Щодня під фонтаном можна побачити велику кількість дітей, закоханих пар чи просто туристів, які приходять сюди помилуватися його красою.

Особисто мені фонтан сподобався, єдине що погано, так це те, що не вдалося зняти якісного відео з місця події, але це вже не моя провина.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Andr1y 26.08.2011 пише:

    Відео надто темне! Ніого не зрозуміло.
    Вато побачити Співаючі Фонтани у Празі! Вживу це щось неймовірне!
    http://www.youtube.com/watch?v=4mC7s04XZNk

  2. Архіваріус 26.08.2011 пише:

    Andr1y, То не відео темне, то напевно у Воробуса сталося затемнення, тільки не знаю чого, але думаю, що скоріше всього свідомості. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*