Коли слід очікувати урожаю опеньок? - Блог про Львів

Коли слід очікувати урожаю опеньок?

Опеньки-2011

Вчора був вихідний день і ваш автор з колегою поїхали на гриби. Сталося це спонтанно, бо зранку в неділю навіть не міг уявити що вже за декілька годин буду ходити по лісі, а ходити таки прийшлося.

Куди поїхати на гриби? Наш вибір впав на ліс, що знаходиться недалеко від населеного пункту під назвою – Зимна Вода. Поки доїхали, поки припаркували машину, поки знайшли як зайти в той ліс і вже був обід.

Потім було, що називається, розійшлися в різні сторони. Добре, що ваш автор взяв із собою телефон, бо знаходили ми один одного з дружбаном лише так.

Ви одразу ж спитаєте мене важливе питання – чи є зараз урожай грибів. Відповідаю – нема і не знати коли він буде.

Воробус десь за години дві обійшов дуже велику територію лісу і знайшов десь 12 сироїжок, два маслюка і чотири опеньки. Мій друг збирав виключно сироїжки, але у нього в кульку їх також було не багато, приблизно штук 20.

Чому так мало ми назбирали грибів? Все просто, або їх визбирали інші люди. або ж їх нема. На рахунок першого варіанту дуже сумніваюся, бо бачили в лісі інших грибників і у них окрім сироїжок більше нічого не було, а ось другий варіант куди правильніший.

Також читайте:   З 30 вересня у Львові розпочинається опалювальний сезон

Зараз надворі вересень і по ідеї мають вже бути опеньки. Вони, за словами мого знайомого, вже були. Це були так звані – літні опеньки, на черзі зимові.

Чому нема опеньок? Дощів не було, а ці гриби люблять вологу і теплі ночі. Останнім часом ночі такими не є і температура опускається до +5 градусів. Це мало і навіть дуже. Потрібно хоча б 10-12 градусів.

Коли слід очікувати урожаю опеньок?

Дощ вже падав, землю зволожив, тепер тільки гриби мають рости.

Сьогодні зранку дивився прогноз погоди, так от за прогнозам синоптиків починаючи від сьогоднішнього дня, 17 вересня вночі температура повітря має не опускатися нижче +12 градусів. Так триватиме до п’ятниці, після якої прогнозується значне похолодання.

Тому, не дивуйтеся, якщо завтра, після завтра на ринках з’являться опеньки у продавців.

Щодо червоних грибів (підосичників), підберезників та білих, то вони є, але треба ще добре знати місця де вони ростуть. От, для прикладу, коли ваш автор їздив у Карпати, то там білі гриби були і досить таки великого розміру. Це є Карпати, там білих грибів багато росте.
Підберезників знайомий також багато назбирав, але у нього в селі є спеціальний березовий ліс.

У нашому випадку їх також можна було знайти, але напевно не натрапили на них.

Чекаємо сезону опеньок…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 17.09.2012 пише:

    Воробусе, та фото поганки! 👿

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Культура поведінки людей на природі на нулю

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*