Тампони чи прокладки – що краще для інтимної гігієни? - Блог про Львів

Тампони чи прокладки – що краще для інтимної гігієни?

Тампони чи прокладки

Менструація – особливий час для жінок. Сучасні активні жінки не хочуть сповільнюватися у ці дні, тому важливо, щоб засоби гігієни поглинали вологу, запобігали протіканню і робили це якомога непомітніше.

Якщо ви стоїте перед вибором між тампоном і прокладкою під час менструації, немає однозначної відповіді на це питання. Тампони та прокладки мають свої переваги та недоліки, і їх використання повністю залежить від індивідуальних уподобань.

Використання тампонів

Тампони вводять у піхву, тому вони непомітні, не обмежують рухів, зменшують неприємний запах крові з інтимної зони і не несуть ризику протікань, як у випадку з гігієнічними прокладками.

Однак це не ідеальне рішення. Іноді погано вкладений або недостатньо поглинаючий тампон може спричинити протікання на спідню білизну. При цьому важливо не забувати регулярно міняти тампони, бажано кожні 4-6 годин, але не рідше, ніж кожні 8 годин. Тампон, залишений в організмі на довший час, може викликати синдром токсичного шоку. Тому варто, наприклад, замінити тампон на гігієнічну прокладку вночі, коли ми збираємося спати довше, щоб зменшити ризик СТШ.

Серед більшості жінок, які ще не почали статеве життя, існує страх, що застосування тампона може призвести до розриву дівочої пліви. Це дуже далеке від істини. Дівоча пліва – це дуже еластична складка мембрани на виході з піхви, яка розтягується, дозволяючи ввести тампон. Однак для багатьох жінок перше введення тампона може бути стресовим і незручним, тому, щоб змінити це, нічого не залишається, як потренуватися.

Також читайте:   Musthave - коктейльна сукня

Використання прокладок під час менструації

Більшість жінок, у яких починається менструація, обирають гігієнічні прокладки як основний засіб гігієни. І це не дивно. Якщо використання тампонів може викликати певне занепокоєння через спосіб їх застосування, то використання гігієнічних прокладок є тривіальним.

На ринку доступні різноманітні гігієнічні прокладки, що дозволяє легко пристосувати їх до рясних кровотеч. Вони варіюються від ультратонких прокладок, прокладок традиційної товщини з крильцями до прокладок з високим ступенем поглинання, які можна використовувати, наприклад, на ніч.

На жаль, прокладки можуть ковзати по нижній білизні і, як наслідок, протікати. У спекотні дні вони також можуть спричиняти натирання та садна в інтимних зонах.

Тим не менш, гігієнічні прокладки мають свої переваги. З ними можна стежити за поглинанням крові. Крім того, кров витікає з тіла на прокладку, що, на думку багатьох експертів, є більш здоровим і гігієнічним, ніж якби тампон вбирав кров всередині тіла.

Прокладки чи тампони – що використовувати?

Як гігієнічні прокладки, так і тампони мають свої переваги та недоліки. Перш за все, жінка повинна відчувати себе впевнено і комфортно під час менструації. Тому, чи є ви прихильницею тампонів, гігієнічних прокладок або і того, і іншого – ваші особисті уподобання і ваш комфорт є найважливішим.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*