16 січня – день депресії - Блог про Львів

16 січня – день депресії

Депресія...

Щось у Воробуса сьогодні явно не має настрою. Чи то погода так на мене впливає, чи то свята завершуються, все з рук падає і не пив наче.

Що сталося? Розповідаю про це співробітникам та друзям, а вони мені кажуть слова наступного плану, цитую: «А ти що не знаєш? Сьогодні ж день депресії.

О_О, я чесно кажучи спочатку нічого не зрозумів, тому вирішив зайти в інтернет і перевірити дану інформацію. Ну, не день депресії, а просто день, коли в людей є найбільша ймовірність потрапити у депресивний стан.

Чому так?

Перш за все, свята завершуються і якби цього не хотілося треба приступати до роботи, а не лінуватися. А спробуй це зробити якщо з 1 грудня нічого не робимо як лише святкуємо.

Так, попереду ще свято Йордан, але це вже не Різдво, коли люди були масово вихідні.

Погода.

Лише лінивий не бачить того яка погода на вулиці. Сніг не падає, температура плюсова (на даний момент стовпчики термометрів показують +4 градуси тепла) і падає дощ. Коли ви таке бачили щоб були опади у вигляді дощу в січні?

Виходить клімат таки у нс змінюється і то так серйозно.

Новорічні обіцянки.

Хто б там що не говорив, а кожна людина коли приходить Новий рік ставить перед собою конкретну мету на найближчі 365 днів. Дні минають, а нічого не змінюється і починається поганий настрій.

Також читайте:   Обстеження у офтальмолога: важливі аспекти

Відсутність мотивації.

Це знову ж таки те, про що ми говорили вже вище. Людина за свята стала лінивою, нічого не хочеться робити, лише би сиділи на печі та їли калачі. Мотивація прийде з часом, але напевно вже тоді, коли відчутно потепліє і можна буде зняти важкий зимовий одяг.

Багато хто не має коханої людини або з нею посварилися і тому відчуваються проблеми також.

Говорив нещодавно з багатьма людьми, то всі як один кажуть, що поганий настрій спостерігається, є головний біль і не знати що з тим настроєм робити.

Депресія – це вам не коники з одного матеріалу ліпити, це набагато серйозніше. Якщо ви хочете її позбутися, то просто треба не думати про неї.

Піти десь погуляти з друзями, зайнятися чимось корисним або ж просто лягти спати. Саме сон, інколи, допомагає забути за поганий настрій.

Якби там не було, життя – прекрасне, тому треба ним насолоджуватися з повна і в жодному разі не сумувати. Ваш зоряний час ще попереду.

Ваш Воробус. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. NosingToLose 16.01.2013 пише:

    А от і не правда!:) Депресія – це не те, що може раптом прийти 16 січня! Депресія – це стан душі, це її самотність. Спочатку ти лише усвідомлюєш, що щось таке наближається, але ще не відчуваєш, далі ти його не розумієш і намагаєшся боротися з ним, а потім, розуміючи неможливість цього, поступово звикаєш і не можеш без цього жити. Ти з нею живеш і це твій єдиний друг, якому не потрібно слів, аби тебе зрозуміти. Якось так:)
    Тому, не говоріть, що вона пройде, якщо не будете про неї думати. Депресія про вас думає – ось що головне, а від цього не так легко позбутись. І у сні вона теж із вами. Це починає ставати стилем життя, яке не є таким “прекрасним”, яким ви його називаєте:-(

  2. vrubli 17.01.2013 пише:

    NosingToLose, цілком погоджуюсь. Зараз надто вживане слово “депресія”, вживають до всього. Якщо просто пригнічений стан, як тут описано, від того що починаються будні і минулись свята, то це далеко не депресія.
    Депресія – це воістину найстрашніша з хвороб, яка так легко не приходить, а прийшовши залишає слід не лише на психологічному, але й на фізичному стані людини. І вилікувати її вкрай важко, бо сліди залишиться.
    То зараз всі понахапувались словечок і звуть депресією кожне перше розчарування…