Масова вирубка лісів в Українських Карпатах (Сколівські Бескиди) - Блог про Львів

Масова вирубка лісів в Українських Карпатах (Сколівські Бескиди)

Вирубка лісів

Як відомо, нещодавно автор блогу з друзями здійснив похід на гору Парашку. Підніматися на гору було складнувато, але воно того вартує.

Душа й тіло відпочиває коли йдеш хребтом гори, дихаєш на повні груди, поруч нема комп’ютерів, інтернету, вихлопних газів тощо.

І навіть потім, коли приїздиш додому та відчуваєш втому ти розумієш, що в Карпати хочеться повернутися ще і ще.

Але, щоб Карпати були їх треба берегти, а не засмічувати природу та масово вирубувати ліси. На жаль, із цим в нашій країні суттєві проблеми.

Отже, коли піднімалися на гору, то бачили де-не-де купки сміття. Я розумію все, виїхали на природу, хочеться відпочити в горах, хильнути спиртного, але ж і за собою треба прибирати.

Скляну тару можна замінити пластиком який не такий важкий, а пляшки згодом викинути в сміття. Коли до людей дійде вже що смітити там де живеш – це дуже низько.

Але, у порівнянні із вирубкою лісів сміття – ще квіточки. Не приховую того факту, що на горі Парашка був неодноразово, але те, що я побачив цього разу просто жахнуло.

Так от, коли виходиш з лісу вже на сам хребет Парашка, то перед вами вимальовуються неймовірні краєвиди. Краса ще та, але раптом автор блогу побачив як зліва на полянці стояло кілька бульдозерів і жодного дерева.

Також читайте:   Афоризми для роздумів

Карпати без дерев

Там просто все масово вирубують у своїх потребах. Дізнатися хто цим займається не вдалося. Фото вийшло, але не так, скажімо, якби воно було із висоти пташиного польоту.

Згодом із гори Парашка ми спускалися в село Коростів. І знову на автора блогу очікувало розчарування. Лісоруби тут їздять часто і навіть незважаючи на те, що тут природний парк «Сколівські бескиди».

Мені навіть вдалося на камеру мобільного телефону зняти фрагмент того, як їде машина із дровами. Цікаво що потім з ними роблять? Мабуть будується хата якомусь депутату.

Переночували, спускаємося вже в село, заводимо розмови із місцевими. Одна пані каже, що про проблему вирубки лісів мешканці села вже говорили давно, навіть бувало перекривали дорогу машинам.

Українські Карпати

Але, ніхто із владних структур на ці повідомлення не звертає уваги. І якщо з колишньою владою було все зрозуміло, то сподіваюся сьогоднішня точно зверне увагу на цю проблему.

Нижче фото як чоловіки пиляють дерева, складають їх і, мабуть, десь везуть.

Якщо такими темпами будуть нищити наші Українські Карпати, то не за горами повені, природні катаклізми тощо. І тут вже нам ніхто не допоможе.

Задумаймося!!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 06.05.2014 пише:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*