Пам’ятник лучнику у Львові - Блог про Львів

Пам’ятник лучнику у Львові

Пам'ятник лучнику у Львові

13 листопада надворі, падає дощ, холоднувато….

Черговий день наступив, а це означає, що настав час порадувати наших читачів все новими та новими репортажами від автора блогу – пана Воробуса.

Писати, як завжди, є багато про що. Але, сьогодні, до слова, буде тематичний день.

Протягом цілого дня буду розповідати по різні пам’ятники у нашому місті.

Так, можливо інформація не є актуальною, бо пам’ятники були відкриті вже давно, але спілкуючись із багатьма людьми у місті розумію що більше інформації про них таки треба.

Розпочнемо із пам’ятника що розташований практично у серці нашого міста – біля будівлі Львівської Міської Ради і має назву – пам’ятник Лучнику.

Хто не знає, то скажу, що цю пам’ятку культури було встановлено у місті Лева ще минулого року і присвячено це було 50-річчю міжнародному турніру «Золота осінь», що проводиться з року у рік, а також заснуванню Міжнародної федерації стрільби з лука, що відбулося у нашому місті ще у далекому 1931 році.

Спробуємо поглянути на нього.

Що ж, підходимо ближче до пам’ятника і роздивляємося що тут і як.

Ну, перше що треба сказати що пам’ятник лучнику виготовлений з металу. Його висота – 2.5 метри (лучник явно вищий за Воробуса), а вага близько 200-т кілограм.

Також читайте:   Що за вертоліти кружляють центром Львова?

Стріли направлені на місто, таким чином символізуючи про те, що Львів є містом лучників і саме наші мешканці мають перемагати у всіх дисциплінах пов’язаних із цим видом спорту.

Табличка

Також біля пам’ятника є табличка, на якій написано, що в будівлі Міської Ради Львова створено у 1931 році міжнародну федерацію стрільби з лука, а також є інформація про змагання, які вперше відбулися саме у місті Лева з 23 серпня і по 2 вересня 1931 року.

Думаю не важко здогадатися що були вони серед лучників.

Пам’ятник лучнику трохи заступає «парковка» для велосипедистів на якій часто можна побачити багато велосипедів. Мабуть це працівники Львівської Міської Ради приїздять сюди на роботу. А можливо і сам мер, хоча бачив разок як він йшов на роботу пішки.

Якби там не було, пам’ятник Лучнику цікавий і якщо колись будете прогулюватися містом раджу звернути на нього увагу.

У найближчих публікаціях на блозі чекайте розповіді про такі маловідомі пам’ятники у Львові як: Драбина в Небо, а також пам’ятник алкоголіку.

У нашому місті полюбляють казати – п’яничці.

Залишайтеся з нами… і Воробус спробує порадувати вас чимось цікавеньким.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Андрій 13.11.2014 пише:

    Якийсь ліворукий лучник. Таких вживу не бачив 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*