Програма святкування Дня міста Львова - Блог про Львів

Львову – 759. Програма святкування

Львову-759. Програма святкування

Черговий робочий день завершується, а це означає, що попереду на нас чекають тривалі вихідні й на роботу ми повернемося не багато, не мало, аж у вівторок.

За цей час можна і на дивані полежати, і картоплю посадити, і з друзями на природі посидіти, і навіть долучитися до святкування 759-ого дня народження улюбленого нами міста Лева.

Якою буде цьогорічна програма святкувань, що буде цікаво і чому свято міста буде асоціюватися з Андреєм Шептицьким про це та не лише читайте далі.

Розпочну дану публікацію з того, що скажу коли був заснований Львів. Так от, щоб там вам не говорили, а заснований він був у 1256 році Данилом Галицьким і був названий на честь його сина Льва.

Можете собі запам’ятати цю дату щоб соромно не було коли спитають.

Чому цьогорічне свято пов’язують із Шептицьким? Так от, тому що в 2015 виповнюється рівно 150-ть років від дня народження славного митрополита.

З часом місто обіцяло відкрити пам’ятник біля церква Святого Юрія, а поки що ми лише можемо подзвонити на безкоштовний номер оператор мобільного зв’язку – «Київстар» (2907) і почути цікаві цитати від Андрея про усі сфери нашого з вами життя.

Також читайте:   Провідна неділя

Основні ж святкування у місті відбуватимуться у наступних місцях:

Площа Музейна (район Домініканського собору)

Там, починаючи із 1 до 4 травня буде відбуватися свято Батяра, яке вже всьому прийме наше місто. Це чудова нагода вкотре зануритися в історію такого явища як «батярство» і самим відчути себе в цій спільноті людей.

Дворик Ратуші

З 1 і до 3 травня тут, починаючи із 17 години, кожного дня буде тривати фестиваль під назвою – «Флюгери Львова».

Якщо мені не зраджує пам’ять минулого року цю культурну подію були скасували, цьогоріч же вона знову відбуватиметься.

Парк культури імені Богдана Хмельницького

Лише в неділю, 3 травня тут відбуватимуться: квест «Родина Шептицького», ярмарок, дитяча театральна вистава від вихованців Міського палацу культури ім. Гната Хоткевича та великий концертний проект «Відчинилося життя».

Хто не знає, що це за проект скажу, що це єдиний в Європі спільний проект незрячих виконавців із симфонічним оркестром.

Орієнтовні години: із 12 і до 19.

А також події в районах нашого міста:

Зокрема, в Рясне відбудеться виступ оркестру «Сурми Галичини», а на вулиці Симоненка, 10 відбудеться відкриття площі «12 вальсів». Саме тут пари можуть під акомпанемент оркестру танцювати під відкритим небом.

Святкуємо разом…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Святкування 300-річчя “Львівського-1715″ у Львові

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*