5 корисних книг для створення бізнесу

бізнес книги

Ви – молодий стартапер. Ваша ідея чітко сформульована, стартовий капітал зібраний, потенційна команда у зборі. Але навіть у найризикованіших ентузіастів іноді не вистачає натхнення та сміливості для подолання почуття невизначеності. Це можуть виправити бізнес книги! Надихаючих історій про успіхи відомих бізнесменів тисячі, але я звузив їх список до твердої п’ятірки. Ці книги будуть корисними як для новачків, так і для бувалих бізнесменів.

Річард Бренсон. Оголений бізнес Річард Бренсон. Оголений бізнес. Всесвітньовідомий, екстравагантний Річард Бренсон сьогодні є однією з ключових фігур у світовому бізнес-середовищі. В одній із своїх перших книг підприємець ділиться історією успіху своєї колись непримітної, а нині гігантської багатопрофільної групи компаній «VirginGroup». Не приховуючи від читачів навіть історій про власні помилки та провали, Бренсон надає молодим стартаперам масу порад і правил, які допомогли йому колись побудувати компанію з щорічним оборотом понад 20 млн. $.
Джим Коллінз. Від хорошого до великого. Чому одні компанії здійснюють прорив, а інші ні Джим Коллінз. Від хорошого до великого. Чому одні компанії здійснюють прорив, а інші ні. Класик літератури для бізнесменів, консультант Джим Коллінз, спільно з особистою дослідницькою групою вивчив досвід десятків провідних компаній світу. У роботі викладені основні фактори їх успіху та вихідні з них концепції, які, на думку Коллінза, допоможуть з нуля побудувати бізнес новачкам і удосконалити його вже досвідченим ділкам.
Сара Лейсі. Мрій, створюй, змінюй! Сара Лейсі. Мрій, створюй, змінюй! На відміну від багатьох бізнес-інструкцій, надихаючий бестселлер Сари Лейсі присвячений доволі нетиповим підприємцям з усього світу (Ізраїль, Індонезія, Індія, Руанда, Бразилія), які не мали ні високих стартових капіталів, ні навіть дипломів про вищу освіту. Більше того, ця книга підходить тим, хто втомився від історій про всюдисущі IT-компанії: індонезійський парк розваг, індійський пральний порошок і навіть бразильська політична партія … Книга змушує повірити, що незважаючи на труднощі та брак ресурсів Ви здатні домогтися чого завгодно, що так важливо для втілення мрії у реальність.
Гай Кавасакі. Стартап. 11 майстер-класів від  екс-євангеліста Apple і найзухвалішого капіталіста Кремнієвої долини Гай Кавасакі. Стартап. 11 майстер-класів від екс-євангеліста Apple і найзухвалішого капіталіста Кремнієвої долини. Apple… Навіть при згадці цієї компанії у багатьох солідних підприємців підкошуються коліна. Своєму успіху корпорація багато в чому зобов’язана ідеям воістину авторитетного Гая Кавасакі, який в 1984 році займався концепцією маркетингу для комп’ютера «Macintosh». «Стартап» – одна з ключових книг для тих, хто хоче створити прибутковий та затребуваний товар, рівняючись на досвід світового гуру підприємницької філософії.
Чан Кім, Рене Моборн. Стратегія голубого океану Чан Кім, Рене Моборн. Стратегія голубого океану. Дана книга – це новаторська і філософська робота про конкуренцію. Професори французької бізнес-школи INSEAD сформували принципово нову і корисну стратегію для молодих стартаперів: вільно плавай у «голубому океані» власної нової бізнес-ідеї, тим самим позбавивши себе від жорстокої конкурентної боротьби в кровожерливого «червоного океану», де частку ринку доводиться мало не відгризати у суперників. Кім і Моборн навчать, як створювати новий ринковий простір, формувати власну стратегію бізнесу, долати різні організаційні перешкоди та багато іншого.
Також читайте:   Костя Грек "Два солоних чебурека"

Почерпнувши натхнення у провідних світових фахівців, можете сміливо приступати до практики. Найголовніше – не зупинятися на книгах, а працювати і слідувати своїй меті вже зараз!

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. bankiduki 22.08.2015 пише:

    Не забувайте про книгу: “Henry Ford – Моє життя та робота (My life and work)”
    “Якість – це коли все зроблено правильно, навіть, якщо ніхто не перевіряє”, як казав Генрі, який своїм досягненням змінив світ і пояснив прицнипи організації роботи. Рекоменлую

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*