Чи підтримує ваш телефон “4G”?

4G

Думаю вже нема таких людей, які б не мали мобільного телефону чи не користувалися інтернетом. Навіть скажу більше, інколи як дивишся за людьми, то думаєш щоб вони поклали телефону у сторону й з спілкувалися з тобою.

Настільки все це вже набридло. Інтернет-спілкування замінило спілкування наживо.

Тим не менше, технології з кожним днем удосконалюються й ми маємо до цього звикнути. Для прикладу вже цього року провідні українські оператори мобільного зв’язку планують запустити у своїх мережах технологію передачі даних – «4G».

Принаймні «Київстар» та «Vodafone» про це повідомляють. «Lifecell» поки що мовчить.

Але те, що запуск нової технології буде – це однозначно.

Що таке «4G» і які його відмінності від «3G»?

В теорії мобільний інтернет в «4G» в 10 разів швидший за «3G». Але на практиці, кажуть фахівці, різниця буде у 4-5 разів, що зрештою теж немало.

Якщо більш зрозуміло, то 4G дозволить, зокрема, без проблем грати в онлайн-ігри будь-якої складності, використовувати мультимедійний інтернет-контент якості Full-HD.

Все це добре, але для того, щоб «четвертий» був на вашому телефоні потрібно ще мати відповідний апарат, який підтримує цю технологію передачі даних та сім-картку.

Також читайте:   Як це жити без телефону

Як дізнатися чи ваш телефон підтримує «4 G»?

У «Lifecell» оператор мені сказав, що вже зараз можна обміняти свою стару «сімку» на нову, а те, чи підтримує мій телефон «4G» треба дивитися у налаштуваннях мобільного телефону.

Все з ними ясно.

З «Київстаром» куди веселіше. Цей мобільний оператор вже зараз виклав для громадськості спеціальні комбінації, набравши які можна дізнатися чи підтримує ваш апарат нову технологію, чи треба замінювати сімку й та далі.

Комбінації цифр наступні:

– чи буде працювати ваша SIM-карта в мережі 4G. Наберіть код *245*4# виклик;
– чи підтримує телефон 4G – набрати код *245*5# виклик.

Для прикладу вашому автору треба змінити лише сімку. Апарат нову технологію підтримує. До речі, цікаво як сильно розряджатиметься батарея під час користування «4G».

Якщо мобільний телефон зараз тримає близько доби, то що буде потім?

Фото: Роман Голубовський.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. Arwenita 08.02.2018 пише:

    Дякую за комбінації.
    У мене 4G не підтримує ні телефон, ні сімка.

    Якась велика афера для зростання продажів апаратів =( То треба міняти 2 телефони, планшет… Хоча б дозволяли міняти старий смартфон на новий і якось компенсували.

  2. The Notorious B.I.G. 08.02.2018 пише:

    Якшо поміняти сімку, номер лишиться той самий?

  3. Stakeholder 08.02.2018 пише:

    Омайгод, як перевірити чи ваш телефон підтримує 4g? Забити в гугл модель телефону і почитати характеристики! Зрештою якщо вашому смартфону менше 5 років то в 99% випадках має підтримувати.
    Загалом я б не чекав особливих змін в плані швидкості, якщо в Україні і нормального 3g нема. Швидше за все основний ефект від 4g, як тут вже було зазначено, відчує батарея. Тому коли він з’явиться, багатьом вигідніше буде навпаки його в налаштуваннях відключити залишивши тільки 2g/3g.

  4. YurOk 09.02.2018 пише:

    Що за чувака червоною лінією обвели на головному фото статті? Мабуть єдиний не з теолефоном на фото)))

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*